Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Как да се оттърва от досадник

Featured Replies

Зрдавейте, проблемът ми е следният. Имам Самсунг SGH-X460. От известно време някаква личност денонощно ми пуска стрели, хиляди на ден. Спокоен човек съм, но това просто ме влудява. Не мога да си сменя номера, защото е служебен и го ползвам постоянно. Опитах се да разреша проблема културно, обадих се и опитах да обясня, а отсреща мълчание. След минута мъчението започна отново. Много ви моля да ми кажете има ли някакъв начин да забраня само неговите входящи обаждания, а всички останали да могат да ме търсят ? Също така моля да ми разясните по телефонният номер на въпросната личност мога ли да разбера кой е той?

Благодаря предварително !!! :blink::huh::yanim: :bye:

• Отговори 59
  • Прегледи 16,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Обаждаш се на мобилният ти оператор и споделяш болката. Ще ти решат проблема, но мисля че се подава молба. Звънни в колцентъра им. Те имат тази възможност. За филтър в телефона не знам. Пробвай - може Самсунга да може.

• Автор

Юнак, как мога да разбера дали телефона има филтър, в книжката му никъде не пише такава информация?

Телефона има функция да неможе да те търси различен човек от зададена от теб група,в смисъл той звъни и му дава заето.Телефона ти не звъни а само показва че въпросния номер е направил опит да се свърже с теб.От оператора няма да си мръднат пръста,имах подобен случай с човек който решаваше че в 3 през ноща е най-хубавия момент да си маправи майтап като ми пусне цигански СМС(кликне :eek:).Ще ти кажат да се обърнеш към полицията ,а при тях без писмена жалба забрави.Най-добре се разрови из функциите на телефона.

Мобилният оператор не може да направи нищо. ;) Имах съшия проблем и им се обадих но ми казаха че няма услуга с която да забранят само "този" номер.Тогава се наложи да си реша проблема сам. :hush: По всяко време на денонощието когато се сетя въртях на номера който ме нервеше,дори и вечер когато ставах да ходя до "00".След два дни вече ме беше "отписал"от списъка си.

А...и още един съвет,скъсай го със съобщения през нета. :eek: Мисля че доста ще се изнерви. ;)

Мобилният оператор не може да направи нищо. ;) Имах съшия проблем и им се обадих но ми казаха че няма услуга с която да забранят само "този" номер.Тогава се наложи да си реша проблема сам.  :hush: По всяко време на денонощието когато се сетя въртях на номера който ме нервеше,дори и вечер когато ставах да ходя до "00".След два дни вече ме беше "отписал"от списъка си.

А...и още един съвет,скъсай го със съобщения през нета. :eek: Мисля че доста ще се изнерви. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

И аз имах такъв проблем,отговора на оператора същия.

100% само това е решението, самсунг х600 няма възможност за забрана на определен номер, за твоя модел не съм сигурен...

• Автор

Мога да огранича разговорите извън групата, но така никой друг номер няма да може да се свърже с мен. Да му отговарям на стрелите не е за мен, защото първо не съм дете, под достойнството ми е, а и съм свръхнатоварен и нямам време. Според мен този проблем, който е проблем и на много други би трябвало да се решава от оператора, не може да няма начин, просто не им се занимава. А всички говорят, че за тях клиентът бил най-важен :angry: Да-да...ама Не!!! :yanim:

Важен клиента друг път,важен е докато му вземат парите само :yanim:.Ако има проблем обикновено незнаят кой е виновен и мрънкат.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Зрдавейте, проблемът ми е следният.  Имам Самсунг SGH-X460. От известно време някаква личност денонощно ми пуска стрели, хиляди на ден. Спокоен човек съм, но това просто ме влудява. Не мога да си сменя номера, защото е служебен и го ползвам постоянно. Опитах се да разреша проблема културно, обадих се и опитах да обясня, а отсреща мълчание. След минута мъчението започна отново. Много ви моля да ми кажете има ли някакъв начин да забраня само неговите входящи обаждания, а всички останали да могат да ме търсят ?  Също така моля да ми разясните по телефонният номер на въпросната личност мога ли да разбера кой е той?

Благодаря предварително !!! ;)  :)  :wors:  :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

може би е някоя тайна обожателка :) хи хи хи

би трябвало да може да се разбере кой ти звъни иди в някой офис (в зависимост кой мобилен операто използваш) и примерно УЖ са те пратили да видиш колко му е сметка (те няма начин да не кажат някакво име) :down: поне аз съм го правила този номер и за това ти казвам ... пробвай незнам и после ако още продължава и ако ти се занимава отиваш в съда пускаш си една тъжба (нали първо ще поразучиш за тоя човек и т.н.) ама то става дълга и широка, и едва ли би някой би искам да се занимава със съдилища

Име по принцип се научаваше при плащане.... вече не става тоя номер.... особено Мтел искат да знаеш на кой е номера за да може да го платиш...

Здравейте,

Аз имам решение на твоя проблем а той е следния:

Отиди до най близкото районно управление и пусни Жалба за телефоннен тормоз. Полицайте знаят какво да направат а и пари можеш да изкараш от това.

Преди около 3 месеца имах този проблем. Клипваха пращаха СМС-си и севъзможни такива простотии. Обяснявах им, че не не ги познавам да престанат и т.н но без резултат в следващия момент им казаях, че ще пусна жалба в полията след като им го казах за няколко дена престанаха в следващия момент пак започнаха. И най-накрая просто пуснах жалбата и полицайте взеха необходимите мерки за прекратяването на този тормоз и глатнаха една глоба от 600лв за това.

Надявам се да съм бил полезен.

С уважение:SCORPIO

Редактирано от SCORPIO (преглед на промените)

Може да окажеж да се филтрират само телефонните номера, тоест да не могат да ти се обаждат абонати извън тел. указател - например.!

• Автор
Може да окажеж да се филтрират само телефонните номера, тоест да не могат да ти се обаждат абонати извън тел. указател - например.!

<{POST_SNAPBACK}>

Това ми е ясно но не ми върши работа. Май ще трябва с търпение да си калявам нервната система. Всяко зло за добро!!!

А телефонът ти не ти ли позволява да задаваш различни мелодии за различните групи? Повечето телефони, които съм виждал, могат; за Samsung не знам нищо. Ако да -- направи си отделна група; включи номера(та) на досадника в нея; създай си някаква мелодия, която да не се чува (паузи, записана тишина, нещо такова); задай я за групата. Така телефонът ще си светка (вероятно), но ще си мълчи и няма да ти пречи, докато в един момент отсрещната страна проумее, че е губила собственото си време, а не твоето. Твоят ангажимент ще е само да броиш пропуснатите обаждания, ако искаш да си водиш някаква статистика...

Успех!

Абе я му публикувай номера на тоя, поне нещо като ни е криво и няма на кого да си го изкараме да му пращаме СМС-и със съдържание "Задник" или "Смотльо" cool.gif

Между другото, предложението на Avis е най-рационално, само онзи отсреща да не се изхитри и да почне да звъни от стационарен телефон :)

Може да го нафлудиме със СМС-и през сайтовете.

Ето и от мен една идея :-) значи трябва ти php хостинг със SMTP сървър. Правиш един файл в който слагаш:

<?php

for ($i=0; $i<50; $i++) {

mail('35988*******@sms.mtel.net', 'nqh nqh', 'nqh nqh nqh nqh');

}

?>

Качваш на сървъра и го отваряш през 1-2 часа. Вярвай ми още вечерта ще ти се обади да ти се извини :-)

Ето и от мен една идея :-) значи трябва ти php хостинг със SMTP сървър. Правиш един файл в който слагаш:

<?php

for ($i=0; $i<50; $i++) {

mail('35988*******@sms.mtel.net', 'nqh nqh', 'nqh nqh nqh nqh');

}

?>

Качваш на сървъра и го отваряш през 1-2 часа. Вярвай ми още вечерта ще ти се обади да ти се извини :-)

<{POST_SNAPBACK}>

Точно пък за това проблема се решава супер елементарно :) влизаш и деактивираш email2sms услугата... така че ако е малко по-досетлив досадника няма изобщо да му прави впечатление...

Да не говорим, че ако е нагъл може и друга карта да си вземе... всякакви ги има... според мен това с телефонния тормоз е най-добрата идея...

А защо да е само до 50 SMS-а? Повечко трябва. biggrin.gif

Има интелигентни решения!

Едното са ти посочили по горе ( да отидеш до полицията в края на крайщата това е тяхна работа) мога да добавя и още нещо за да ги заинтересуваш кажи им че са те заплашвали с убйство или саморазправа , е тогава ще им се види тесен света.

Другият е да им създадеш група която да няма мелодия.

И третият е ако ти се занимава е да си купиш смарт фон който да настроиш да вдига автоматично на този номер. Това определено ще го удари по джоба и ще престане веднага.

Има вариянт когата не си ангажиран служебно например вечер да настроиш телефона си да вдига автоматично но това е доста неудобно защото ще го прави на всеки.

Желая ти успех на времето имах такъв проблем но се реши доста по елементарно с едно обаждане и здраво изръмжаване от моя страна.

Токущо си изчерпах квотата от сайта на Мтел за да го наспамя,призовавам да го направят и други за да види въпросния човек как е.

Не искам да обидя никого, нито смятам, че това е въпросния случай; давам го само като пример за начин на мислене:

Ако искам да изтормозя някого, ще открия подобна тема в някой форум и накрая неминуемо някой ще поиска номера (ако трябва, ще подсетя). Така де, flood не се прави от един компютър.

biggrin.gif:)

Ами друго решение е някой твой познат да му се обади от своя телефон, щом като на твоя телефон или мълчи, или не вдига - в крайна сметка все някой ще го търси по телефона, освен ако не си е купил специално карта за целта.

Аз все още имам подобен проблем, само че звънят на мойта приятелка на стационарния телефон от стационарен телефон, а от БТК отказват съдействие да засекат обажданията. Най-вероятно и аз ще трябва да ходя до полицията.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.