Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за покупка на хард

Featured Replies

• Автор

значи най-добре е да си взема един цял хард и това е ... няма райд , няма глупости..

п.с само не искам заради мен да стават спорове ей!

и двата са хубави хехе:mad:

аз харесвам тошибките, но както и да е:)

1000GB WD Caviar® Black™, SATA 6Gb/s, 7200rpm, 64MB, 5г

този ми допадна повече:) но другия е по-евтин:)

разликата: 3 и 6 Gb/s

иначе добре си се насочил към марка и обем:)

значи най-добре е да си взема един цял хард и това е ... няма райд , няма глупости..

п.с само не искам заради мен да стават спорове ей!

Tочно така, аз така и направих слагаш windowsa на стария хард а новия пълниш с всичко oстанало и все пак по-разгледай за samsung f3 spinpoint 1tb HD103SJ по безшумен и по бърз(в някои отношения) но кавиера пък има 5 години гаранция наистина който и от 2та да вземеш няма да сгрешиш.

Според мен е по добре 2харда по 500GB както вече писах, случвало ми се е да ми изгори хард и е гадно заминаха ми 160GB домашни клипчета, снимки, дукоменти, абе доста неща заминаха.Но по него време имах 3 хардиска и в другите два нещата оцеляха.

Колкото да съвета да ползваш стария по-бавен хардиск за системен го смятам за ...... :) . Купуваш нов бърз диск и да оставиш ОС на стария хм......

К'во му е на РАИД-а? Просто давам предложение да има варианти в бъдеще. Друго си е да направиш РАИД 0, да заделиш начланите сектори от всеки хард и на този дял да сложиш ОС-а. В резултат получаваш много голямо бързодействие на ОС. Друг е въпросът, че ако се счупи РАИД-а губиш информацията, но това първо става много рядко, ако изобщо сеслучи и второ, ако си с 1ТБ хард и той даде фира, пак ще загубиш информацията. Дори и да правиш РАИД пак помисли за варианта с два диска по 500ГБ, както е отбелязал @ПетьоСтоянов. Ако избереш WD от черната серия, не се притеснявай за шума, може да се намали с ААМ, като получиш и лек спад в производителността. И дали е вариант със САТА2, или 3 е все тая, дискът е същия.

Според мен е по добре 2харда по 500GB както вече писах, случвало ми се е да ми изгори хард и е гадно заминаха ми 160GB домашни клипчета, снимки, дукоменти, абе доста неща заминаха.Но по него време имах 3 хардиска и в другите два нещата оцеляха.

Колкото да съвета да ползваш стария по-бавен хардиск за системен го смятам за ...... :clap: . Купуваш нов бърз диск и да оставиш ОС на стария хм......

преди колко време ти се е случвало? новите дискове не са като старите... забрави тия рeйдове.

относно по-старият диск ама абсолютно никаква разлика няма да усети освен ако не е 5400Rpm идеaлен за windows!

И защо да намалява шума на WD и да губи производителност? ами да си взима samsung-a и толкос..

Редактирано от CbuGHaT (преглед на промените)

преди колко време ти се е случвало? новите дискове не са като старите... забрави тия рeйдове.

относно по-старият диск ама абсолютно никаква разлика няма да усети освен ако не е 5400Rpm идеaлен за windows!

И защо да намалява шума на WD и да губи производителност? ами да си взима samsung-a и толкос..

WD Caviar Black серията, не е чак толкова шумна.

Кой ти говори за стар диск? Самсун 160GB SATA2 правеше си мизерии от самото начало и в един момент дъното спря да го разпознава.След няколко теста се оказа че е предал богу дух. Е смениха ми го ама информацията замина.

И нямам предвид райд просто два физически диска по 500гб. Ето какво предложих:

Кайто и да избереш ще е по добър от харда в подписа.

Гледам се насочваш към модел за 200лв аз бих взел два харда за същите пари.

500GB WD Caviar® Black™, SATA2, 7200rpm, 32MB, 5г 108.86 лв

500GB WD Caviar® Green™, SATA2, 7200rpm max, 32MB 91.44 лв

За сметка на малко по-високата температура и консумация автора ще получи повече сигурност.Ако бюджета беше по голям щях да предложа 2х640 или 2х1000.

Колкото до стария диска HDD - 280 GB Maxtor да слагаш OC при наличие на нов по-бърз диск......Maxtorа става само за склад.

Малко off topic,ама в момента съм с райд 0 с чифт WD от черната серия 500GB 32MB кеш,дали пък се чуват-дръжки се чуват...Сега,ако ги пъхнете в някоя тънкостенна,с дрънчащи капаци кутийка,няма к'во да се чудите че шумят...Да няма обезшумяване на хардове за тези,дето чуват как шестата виола във Виенската филхармония закъснява с четвърт такт-има.По тази логика направо трябва да си изхвърля рапторите и да си търся SSD за една шапка кинти.Автора,търси нещо,дето те устройва като скорост,обезшумяването ти е бял кахър.

WD Caviar Black серията, не е чак толкова шумна.

Не казвам че е много шумна а леко по шумна :cool:

а с ПетьоСтоянов се разбрахме не харесва самсунг :nono: но колко са напред дали ти е известно? самсунга е точно с плочи 2x500GB.

за стария може да спорим и до утре, не ставал 280 GB да ги мята така ли?

Каква сигурност такава няма тук единствено гаранцията играе роля всичко може да се случи по ред причини… защо да си оскъпява покупката на 1гб с 2 по 500? Аз смисъл не виждам, сигурност.. в нищо неможе да си сигурен! ;)

ето 1 бенч на самсунга:

ad2f7e75cb1df33db9a099ea3948542e_120x90.jpg

Редактирано от CbuGHaT (преглед на промените)

Не е голяма,но я има в същият обем дисково пространство.Ако дисковете са по-малки,разликата ще е малко по-голяма.И това не ми е системния диск,а диска за сторидж,системния ми е на чифт раптори в райд 0 и разликата там е значителна.Освен това не препоръчвам,а споделям, а и го правя защото питаше.Иронията е безпредметна.

Не казвам че е много шумна а леко по шумна :)

а с ПетьоСтоянов се разбрахме не харесва самсунг :P но колко са напред дали ти е известно? самсунга е точно с плочи 2x500GB.

за стария може да спорим и до утре, не ставал 280 GB да ги мята така ли?

Каква сигурност такава няма тук единствено гаранцията играе роля всичко може да се случи по ред причини… защо да си оскъпява покупката на 1гб с 2 по 500? Аз смисъл не виждам, сигурност.. в нищо неможе да си сигурен! ;)

ето 1 бенч на самсунга:

ad2f7e75cb1df33db9a099ea3948542e_120x90.jpg

Поредната оспамена тема, автора си решава какво да си купи.За мен логичната покупка е 2х500GB.

Първия диск посочен от автора струва почти 200лв и аз предложих алтернатива за същатат сума.

Колкото до гаранцията незнаех че покрива и съдържанието.

Ако не харесвах Самсунг никога нямаше да си купя такъв диск.Друг е въпроса че вече съм се опарил и бих се замислил при повторна покупка.

Колкото до резултатите погледни в тази тема.Гледам че си поснал рузултата си погледни и предните страници.

Не се впрягай в крайна сметка всеки сам решава как да си подбере хардуера и как да го използва, какво съм оспамил ей че сте значи като не е на вашето спам :rolleyes: .

Къде съм казал че покрива съдържанието да не си чел между редовете?

Не аз се дразня на такива отзиви „е на мене това ме сполетя с този хардуер и тн.“ еми случва се не е задължително да се случи и с друг нали? и вече край „тая марка боклук бе“..

Мисля че дадохме достатъчно материал на автора, а вече той сам да си преценя, няма нужда да се драчим нали?

П.с погледнах темата да, но за мен не си струва..

И още нещичко самсунга се намира за 130 – 150л. каде ти 200

Под оспамване имах предвид себе си, още в първата страница е отговорено и от там нататък повечото постове са излишни.

Не съм се впрегнал, и аз се дразня когато някои хули дадена марка.Но понякога и аз го правя. :rolleyes:

Човешко е да се греши.

На кои хард ще си сложи OC съща си решава автора.

В един идеален свят всички щяхме да имаме системни SDD дискове и по няколко HDD по 1000gb.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.