Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windowsa ми замръзва

Featured Replies

Здравейте. Имам проблем с уиндолса, замръзва периодично целият компютър и се налага рестарт на системата.

Ето и малко информация за машината:

Видео карта - nVidia GeForce 7500.

Ram - 1024MB

Процесор - 2.8

Ето и малко снимки от еверест.

http://img707.imageshack.us/g/95191815.jpg/

Информация за основният проблем:

Периодично компютърът замръзва / забива / зацепва и се налага рестартиране. И просто се налага рестарт. Почистил съм го старателно защото си мислех, че е от това , но проблема си остава.

Темата ще я следя постоянно, искате ли допълнителна информация или нещо ще пиша.

А, за малко да забравя имам парола на биос-а която не знам. Просто е излязъл от завода с тази парола.

Благодаря.

Преди два дена спряха тока за няколко часа и при мен се получи нещо подобно - забиване на компютъра през кратки интервали от време. При мен се оказа, че единия хард, този, на който е операционната система е в PIO режим. В Интернет има различни съвети как да се върне DMA режима, ако при теб е подобен случая.

Едит: предполагам, че вече си проверил за съмнителна активност и процеси.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Преди два дена спряха тока за няколко часа и при мен се получи нещо подобно - забиване на компютъра през кратки интервали от време. При мен се оказа, че единия хард, този, на който е операционната система е в PIO режим. В Интернет има различни съвети как да се върне DMA режима, ако при теб е подобен случая.

Едит: предполагам, че вече си проверил за съмнителна активност и процеси.

Сега го правя и ще видя ефекта.

Колкото до вероятноста видео картата да прегрява мисля,че е малък защото и двата вентилатора си работят перфектно.

Така режима на хард диска е ДМА беше си така не се налагаше да го променя.

Колкото до съмнителни процеси , да проверявах даже си мислех , вирус и преинсталирах уиндолса , но проблема продължи дори след нова преинсталация.

Посъветваха ме да проверя дали е от лан картата, сега извадих кабела и малко ще поразцъкам из компютъра да видя какво ще стане и ще пиша.

........

Колкото до вероятноста видео картата да прегрява мисля,че е малък защото и двата вентилатора си работят перфектно.

.....

Гледам снимката от Еверест. Дъното не е горещо, процесора не е горещ. А щом тая печка, процесорът ти, е с температура 41 гр. , значи в момента компютърът не е бил натоварен. При това положение температура на видеокартата от 54 гр. ми се вижда висока. Каква ли ще температурата на видеото при натоварване ? speak.gif

• Автор

Гледам снимката от Еверест. Дъното не е горещо, процесора не е горещ. А щом тая печка, процесорът ти, е с температура 41 гр. , значи в момента компютърът не е бил натоварен. При това положение температура на видеокартата от 54 гр. ми се вижда висока. Каква ли ще температурата на видеото при натоварване ? speak.gif

Заемам се с това да проверя.

//

Пуснах филми, 2 игри, отворих малко прозорци остана същата.

Бях изкарал кабела на интернета за да пробвам и да не е от лан картата.

След като видях , че няма промяна в температурите плъгнах кабела за интернета и компютъра пак здаде багажа (около 30-40) секунди след това.

Възможно ли е това да става от тази лан карта и как да съм сигурен?

Редактирано от R4v3n (преглед на промените)

Заемам се с това да проверя.

На колко години/месеци е компютъра, защото аз със стария ми на 6 години имах същия проблем, а се беше оказало, че вътре просто частите бяха започнали да се топят.

• Автор

На колко години/месеци е компютъра, защото аз със стария ми на 6 години имах същия проблем, а се беше оказало, че вътре просто частите бяха започнали да се топят.

На приблизително 3 години е , сега съм отворил кутията не виждам признаци на топене. Не се усеща и някаква по специфична миризма.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.