Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Окабеляване на 4ет. хоте HELP!

Featured Replies

Здравейте искам да ви помоля дами помогните.. Имам проект от сорта, как най вфтино да окабеля 4ет. хотел както със utp кабел тъка и със лар лес... и каде трябва да поставя сърварите за интернет... как бхте постъпили, и скороста да не пада някои като тегли филми... да е еднаква навсякаде..

ще ви бъда благодарен ако ми помогните за окабеляването за интернет на 4ет. хотел

Здравейте искам да ви помоля дами помогните.. Имам проект от сорта, как най вфтино да окабеля 4ет. хотел както със utp кабел тъка и със лар лес... и каде трябва да поставя сърварите за интернет... как бхте постъпили, и скороста да не пада някои като тегли филми... да е еднаква навсякаде..

ще ви бъда благодарен ако ми помогните за окабеляването за интернет на 4ет. хотел

И колко ще изкараш от този проект?

• Автор

И колко ще изкараш от този проект?

Еднаа оценка зави си как развия темата не го права за пари а за освобождаване от изпи.

Някои ако може да помогне ще мо муде благодарен..

Редактирано от FLABAR (преглед на промените)

Еднаа оценка зави си как развия темата не го права за пари а за освобождаване от изпи.

Някои ако може да помогне ще мо муде благодарен..

оговора няма да стане в два реда. Търси структурно окабеляване, прегледай някои идеи на Cisco за големи безжични мрежи.

В хотел се очаква хората да идват с лаптопи така че кабелите отпадат като вариант.

4-5 безжични рутера по един на етаж и си готов.Работата ще ти я свършат техниците на доставчика срещу такса.

Скороста зависи от таксата която плащаш на доставчика си.

Редакция :whist: опааа то май ставало въпрос за изпит някакъв е там немога да помогна.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

В хотел се очаква хората да идват с лаптопи така че кабелите отпадат като вариант.

4-5 безжични рутера по един на етаж и си готов.Работата ще ти я свършат техниците на доставчика срещу такса.

Скороста зависи от таксата която плащаш на доставчика си.

Редакция :whist: опааа то май ставало въпрос за изпит някакъв е там немога да помогна.

Това с кабелите не е вярно, много хора биха предпочели да имат жична връзка, лично съм виждал и то в 4 звездни хотели

• Автор

Това с кабелите не е вярно, много хора биха предпочели да имат жична връзка, лично съм виждал и то в 4 звездни хотели

да тъка е и как бихме постъпили при тази ситуация.. какво ни трябва каде ще седеи и защо избираме него наи вече..?

През зимата съм нещо като подръжка в точно един такъв хотел, жиците нйкои от гостите не ги ползва.99% от гостите ползват безжична връска.

Имахме два наводнени етажа от силните вълни и при ремонта на стайте даже разкарахме жиците за по набързо.

През зимата съм нещо като подръжка в точно един такъв хотел, жиците нйкои от гостите не ги ползва.99% от гостите ползват безжична връска.

Имахме два наводнени етажа от силните вълни и при ремонта на стайте даже разкарахме жиците за по набързо.

Това, което съм виждал в Германия и Франция ми показва друг резултат, но пък там интернета е платен и то дебело. Има безплатно само в лобито... и то на техни машини

• Автор

[/quoteа

Да ясно но нали по някакъв начинин интернет кабелите трябва да стигне до раковете и от там да се разпредвла чрез модени или рутери... и после ларлес... товаме интересува как е направено... каде сте избрали да стоят интернет рутерите и раковете. И при рецепцията да има друга инернет връзка от същия доставчик но потребителите да нямат достъп до нея.. еи това искам да знам как става...

Виж сега не съм сигурен кое как точно се казва но ще ти обясня как става при нас.

Нета е от БТК с доста солена такса, има и вътрешна телефонна централа плюс няколко външни линии. На рецепцията един голям безжичен рутер и понеже хотела е голям на 10етажа две крила и разтоянията са големи има още 10-15 малки рутера който ловят сигнала от големия и препредават наоколо.Достъпа става с парола която се получава от рецепцията или от бармана сервитьорката в кафето/ресторанта.Това е.

Паралелно има изградена жична връзка кято ползва телефонния кабел + модем.

А в новото крило си има прекарани кабели тип квартална ланка, точно част отях разкарахме.

Скоростите и на жичната и безжичната са зле става за скайп и да отвориш някои сайт.

• Автор

Виж сега не съм сигурен кое как точно се казва но ще ти обясня как става при нас.

Нета е от БТК с доста солена такса, има и вътрешна телефонна централа плюс няколко външни линии. На рецепцията един голям безжичен рутер и понеже хотела е голям на 10етажа две крила и разтоянията са големи има още 10-15 малки рутера който ловят сигнала от големия и препредават наоколо.Достъпа става с парола която се получава от рецепцията или от бармана сервитьорката в кафето/ресторанта.Това е.

Паралелно има изградена жична връзка кято ползва телефонния кабел + модем.

А в новото крило си има прекарани кабели тип квартална ланка, точно част отях разкарахме.

Скоростите и на жичната и безжичната са зле става за скайп и да отвориш някои сайт.

да ясно... Други отгвори по професионални ако има ще съм ви мн благодарен

да ясно... Други отгвори по професионални ако има ще съм ви мн благодарен

оф топик:

Капитана добре ти намеква, ама не зацепваш. Учил си го това нещо, имаш материали и чакаш някой да ти го направи наготово. "Окабеляването" е елементарно, но трябва да отговаря на разни изисквания, щом го имаш като задание сте ги учили. Посочено ти е и кой до какво трябва да има достъп. Съобразяваш се с изискванията, избираш оборудване, дали ще е cisco, juniper или нещо по-тънкажно, според зависи. Кое къде трябва да ти е разположено, ами това пак са ти го преподавали. Като цяло задачата е тъпа и пълна с бумащина. Не виждам грам предизвикателство или причина за тревоги. Но най-вече не разбирам как и с какво ще ти помогне някой от нас ако ти го направи? Не говоря за оценката, а за самия теб. Това не е нещо сравнимо с полезността да знаеш на колко сантиметра дълбочина живее определен вид червеи в амазонската джунгла. По-скоро е сравнимо с това да си шофьор и да не знаеш правилника за движение - караш с останалите, но в един момент се налага сам да вземеш решение....

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор

оф топик:

Капитана добре ти намеква, ама не зацепваш. Учил си го това нещо, имаш материали и чакаш някой да ти го направи наготово. "Окабеляването" е елементарно, но трябва да отговаря на разни изисквания, щом го имаш като задание сте ги учили. Посочено ти е и кой до какво трябва да има достъп. Съобразяваш се с изискванията, избираш оборудване, дали ще е cisco, juniper или нещо по-тънкажно, според зависи. Кое къде трябва да ти е разположено, ами това пак са ти го преподавали. Като цяло задачата е тъпа и пълна с бумащина. Не виждам грам предизвикателство или причина за тревоги. Но най-вече не разбирам как и с какво ще ти помогне някой от нас ако ти го направи? Не говоря за оценката, а за самия теб. Това не е нещо сравнимо с полезността да знаеш на колко сантиметра дълбочина живее определен вид червеи в амазонската джунгла. По-скоро е сравнимо с това да си шофьор и да не знаеш правилника за движение - караш с останалите, но в един момент се налага сам да вземеш решение....

да задачата в тъпа.. знам но се пак искам да чуя какво мислят хората и да скалъпя нещо повече..

@FLABAR,случайно ти чета постовете и не мога да разбера защо не четеш какво си написал.Чудя се как изобщо колегите от форума се ангажират да ти отговарят.

Аз се чудя изобщо как си стигнал до проект с този правопис, но това е друг въпрос. Задачата ти не е трудна, да не кажа много лесна. Просто трябва да седнеш и да си напънеш малко сивото вещество (явно на днешната младеж това не им е приоритет). Защо не опиташ сам, а после да получиш някой и друг съвет как си изпълнил проекта си.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.