Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да добавя още пространство на C, при вече инсталирана OS

Featured Replies

Така значи с Windows 7 съм HDD ми е 500GB забравих марката... Разделен и на 200 237 и 30 (GB) С времето C: (30GB) се запълни и намалих единия дял от My Computer > Manage > Disk Manage или какво беше там забравих го , но от там немога да сложа тази памет, която съм отнел от единия дял на C: -то. Опцията (Разширяване на том) ми стои сива... В случея са 3 дяла C,D,E - намялям Е и немога да ги сложа на C, но мога на D... Пробвах да инсталирам Partition Magic, но уви не работи под Windows 7, а когато сменя съвместимоста да е на Windows XP (Service Pack 3) ми дава някаква грешка... Надявам се да сте разбрали какво съм написал, защото може би и аз няма да си разбера поста :down: Благодаря предварително.

Ако Ви трябва повече информания за компютъра (за което се съмнявам) : Dell Vostro 1015 Hdd: 500GB Video - integrated, RAM: 4GB, CPU Core Duo 2.1 GHz .

Така значи с Windows 7 съм HDD ми е 500GB забравих марката... Разделен и на 200 237 и 30 (GB) С времето C: (30GB) се запълни и намалих единия дял от My Computer > Manage > Disk Manage или какво беше там забравих го , но от там немога да сложа тази памет, която съм отнел от единия дял на C: -то. Опцията (Разширяване на том) ми стои сива... В случея са 3 дяла C,D,E - намялям Е и немога да ги сложа на C, но мога на D... Пробвах да инсталирам Partition Magic, но уви не работи под Windows 7, а когато сменя съвместимоста да е на Windows XP (Service Pack 3) ми дава някаква грешка... Надявам се да сте разбрали какво съм написал, защото може би и аз няма да си разбера поста :) Благодаря предварително.

Ако Ви трябва повече информания за компютъра (за което се съмнявам) : Dell Vostro 1015 Hdd: 500GB Video - integrated, RAM: 4GB, CPU Core Duo 2.1 GHz .

30ГБ хич не са малко. Напълно достатъчно са за 7-та. Това ме навежда на мисълта че си натрупал много временни интернет файлове. Ето как се чистят :

Отваряш Start и в полето търси (или search) пишеш това %temp%

Виж колко място ти заема въпросната папка Temp и дали в нея е проблема. Изтрий цялото и съдържание. Ако видиш нещо което не искаш да триеш - недей. Безопасно е обаче да изтриеш всичко.

Другия съвет е когато инсталираш нещо, било то програма или най-вече игри, при самата инсталация да задаваш друг дял за инсталиране. Трябва да го правиш ръчно защото почти всичко се инсталира автоматично в c:\program files\

Може да погледнеш в тази папка и да махнеш някоя и друга игра, която си инсталирал там, и да я инсталираш наново в друг дял.

• Автор

На мен въобще не ми тръгва програмата случея не е същия :)

30ГБ хич не са малко. Напълно достатъчно са за 7-та. Това ме навежда на мисълта че си натрупал много временни интернет файлове. Ето как се чистят :

Отваряш Start и в полето търси (или search) пишеш това %temp%

Виж колко място ти заема въпросната папка Temp и дали в нея е проблема. Изтрий цялото и съдържание. Ако видиш нещо което не искаш да триеш - недей. Безопасно е обаче да изтриеш всичко.

Другия съвет е когато инсталираш нещо, било то програма или най-вече игри, при самата инсталация да задаваш друг дял за инсталиране. Трябва да го правиш ръчно защото почти всичко се инсталира автоматично в c:\program files\

Може да погледнеш в тази папка и да махнеш някоя и друга игра, която си инсталирал там, и да я инсталираш наново в друг дял.

Ами незнам защо съм свикнал да си инсталирам всички програми в C: ...

Редактирано от VANKATA_14 (преглед на промените)

Ами незнам защо съм свикнал да си инсталирам всички програми в C: ...

Проблема не е толкова в програмките, колкото в игрите. По-новите игри вече заемат по 7-8 до 10GB... Или трябва да направиш C: - 200GB или просто да започнеш да ги слагаш в другия дял. :) успех

Ами ако си прочел темата и не си се оправил сам значи ти е рано още да се занимавал с преоразмеряване на дялове и по добре да хванеш някои дето що горе знае от къде се пуска компютара и да ти го направи че да не се усложнят нещата . И да не пишем после по теми как се възтановяват данни след неспулочливо преоразмеряване на диск .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

Ами ако си прочел темата и не си се оправил сам значи ти е рано още да се занимавал с преоразмеряване на дялове и по добре да хванеш някои дето що горе знае от къде се пуска компютара и да ти го направи че да не се усложнят нещата . И да не пишем после по теми как се възтановяват данни след неспулочливо преоразмеряване на диск .

Бих приел това като убида... При положение, че уча информатика във ВУЗ... Темата не съм я прочел видях само за проблема...

А игрите не ги слагам в C само програмите...

Бих приел това като убида... При положение, че уча информатика във ВУЗ... Темата не съм я прочел видях само за проблема...

А игрите не ги слагам в C само програмите...

Преоразмеряването го направи с Acronis Disk Director Suite. Ако срещаш проблем с програмата под Windows, направи както правя аз - инсталирай я на виртуален Windows XP (може заедно с True Image) и създай Acronis Bootable Rescue Media с въпросните програми. ISO-то го записваш на диск или флашка с grub и след рестарт бутваш от него.

п.п. За човек, който учи информатика и то във ВУЗ, пишеш доста неграмотно.

Norton Partition Magic 8 тази програма е точно за разширяване на дисковото пространство в С: .

Програмата я има в замунда.

Norton Partition Magic 8 тази програма е точно за разширяване на дисковото пространство в С: .

+1 :speak:

• Автор

По-добре да ми беше прочел първия пост...

Сега на последните трима понеже явно бавно схващате ще ви го обясня като за по изоставащи !

PM8 не се подържа много от давна и е направила повече поразии от колкото да е свършила това за което е създадена !

Аман от философи , забравете я тази програма това беше хит преди 7-8 години . Сега други програми са на сцената ама няма кои да чете . А щом не четете защо карате хората да ви помагат !

Включих се в темата с точния линк макар че във този форум подобни линкове стотина , тема многократно коментирана и пак изписах куп ... колкото и да не ми се пишеше .

• Автор

Каква е тази агресия само немога да разбера... Не всеки ден преоразмерявам дялове... Извинявам сe, че попитах въобще!

Каква е тази агресия само немога да разбера... Не всеки ден преоразмерявам дялове... Извинявам сe, че попитах въобще!

Сега пък и агресия ! Ясно е че не всеки ден преоразмеряваш дискове , нормално е да попиташ , но после почваш да филосовстваш и изкарваш хората от равновесие .

Как да не ти е същия случая !!! Разширяване на С за сметка на някои от останалите . Важен е резултата а не че си се заинатил да го направиш с PM8 .

Мога да ти кажа и как да стане с PM8 ако толкова искаш но ако ти даде някоя грешка на средата и не си виждаш диска след това не искам да споменаваш родата ми !

Отиваш на някои компютар с хр инсталирваш го там пм8 правиш си двете спасителни дискети и бутваш на твоя и преоразмеряваш с пм8. Ако нямаш флопи ги правиш на image бутваш фаил с winimage и ги зареждаш през неро на бут цд и си ти . Най сложния и същевремено рискования вариант .

Успех

До сега ако си беше свалил Gparted и го беше сложил на една флашка да беше забравил вече за задачата .

• Автор

Сега пък и агресия ! Ясно е че не всеки ден преоразмеряваш дискове , нормално е да попиташ , но после почваш да филосовстваш и изкарваш хората от равновесие .

Как да не ти е същия случая !!! Разширяване на С за сметка на някои от останалите . Важен е резултата а не че си се заинатил да го направиш с PM8 .

Мога да ти кажа и как да стане с PM8 ако толкова искаш но ако ти даде някоя грешка на средата и не си виждаш диска след това не искам да споменаваш родата ми !

Отиваш на някои компютар с хр инсталирваш го там пм8 правиш си двете спасителни дискети и бутваш на твоя и преоразмеряваш с пм8. Ако нямаш флопи ги правиш на image бутваш фаил с winimage и ги зареждаш през неро на бут цд и си ти . Най сложния и същевремено рискования вариант .

Успех

С лаптоп съм. Несъм казал, че задължително твябва да е с Partition Magic 8...

С лаптоп съм. Несъм казал, че задължително твябва да е с Partition Magic 8...

Имаш ли цд или може ли да бутне от USB флашка ?

Ето ти малко линкове

http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

http://sourceforge.net/projects/gparted/files/old-gparted-liveusb/

може и да ползваш акронис ако и намериш ключ по торентите

Така значи с Windows 7 съм HDD ми е 500GB забравих марката... Разделен и на 200 237 и 30 (GB) С времето C: (30GB) се запълни и намалих единия дял от My Computer > Manage > Disk Manage или какво беше там забравих го , но от там немога да сложа тази памет, която съм отнел от единия дял на C: -то. Опцията (Разширяване на том) ми стои сива... В случея са 3 дяла C,D,E - намялям Е и немога да ги сложа на C, но мога на D... Пробвах да инсталирам Partition Magic, но уви не работи под Windows 7, а когато сменя съвместимоста да е на Windows XP (Service Pack 3) ми дава някаква грешка... Надявам се да сте разбрали какво съм написал, защото може би и аз няма да си разбера поста :nono: Благодаря предварително.

Кво направихте вие човека бе :speak: Не всеки е супер спец. Монс, слушай сега, тома ти сив защото в момента е активен и не може да правиш промени по него. Изтелгли си новото Ubuntu 10,4, пък и старото може, което искаш, запиши го както записваш диск за преинсталиране, после го boot-ни, както когато преинсталираш. Ся идава сложнаъта част. Не е толкоз сложна де. Избираш BG език за да ти е по-лесно, и избираш опцията "Опитай Ubuntu без да променяш нищо в моя компютър блябля..." нещо такова беше. Ще ти зареди жива инсталация на убунту в гном среда. Демек ша видиш един десктоп и ако си избрал BG ще ти е на BG. Отваряш и намираш програмата GParted. Там ще са ти дяловете но ще се виждат по по друг начин, но след като им знаеш размерите няма да ги объркаш (имай предвид, че уиндоус ги показва без някой и друг мегабайт заради едни други глупости) Та след като си заредил линукса от диска , дяловете са ти неактивни и може да отрежеш от някой и да добавиш към C-то. Накрая преглеждаш всичко дали го искаш да е така както го искаш и натискаш Приложи / Apply и изчакваш да стане магията. При програми за работа с дялове се внимава така, че прегледай всичко внимателно, преди да "удариш копчето".

Може да си преоразмериш дяловете с EASEUS Partition Master под Windows7 вече съм я изпробвал работи.

• Автор

Кво направихте вие човека бе :whist: Не всеки е супер спец. Монс, слушай сега, тома ти сив защото в момента е активен и не може да правиш промени по него. Изтелгли си новото Ubuntu 10,4, пък и старото може, което искаш, запиши го както записваш диск за преинсталиране, после го boot-ни, както когато преинсталираш. Ся идава сложнаъта част. Не е толкоз сложна де. Избираш BG език за да ти е по-лесно, и избираш опцията "Опитай Ubuntu без да променяш нищо в моя компютър блябля..." нещо такова беше. Ще ти зареди жива инсталация на убунту в гном среда. Демек ша видиш един десктоп и ако си избрал BG ще ти е на BG. Отваряш и намираш програмата GParted. Там ще са ти дяловете но ще се виждат по по друг начин, но след като им знаеш размерите няма да ги объркаш (имай предвид, че уиндоус ги показва без някой и друг мегабайт заради едни други глупости) Та след като си заредил линукса от диска , дяловете са ти неактивни и може да отрежеш от някой и да добавиш към C-то. Накрая преглеждаш всичко дали го искаш да е така както го искаш и натискаш Приложи / Apply и изчакваш да стане магията. При програми за работа с дялове се внимава така, че прегледай всичко внимателно, преди да "удариш копчето".

Ползвал съм Убунту имам и оригинален диск :) Мисля първо да пробвам с долната програма :P

Може да си преоразмериш дяловете с EASEUS Partition Master под Windows7 вече съм я изпробвал работи.

Тегля и пробвам :)

Edit: The instalation program has detected restrictions imposed by the license agreement for this product. :X

Редактирано от VANKATA_14 (преглед на промените)

Така значи с Windows 7 съм HDD ми е 500GB забравих марката... Разделен и на 200 237 и 30 (GB) С времето C: (30GB) се запълни и намалих единия дял от My Computer > Manage > Disk Manage или какво беше там забравих го , но от там немога да сложа тази памет, която съм отнел от единия дял на C: -то. Опцията (Разширяване на том) ми стои сива... В случея са 3 дяла C,D,E - намялям Е и немога да ги сложа на C, но мога на D... Пробвах да инсталирам Partition Magic, но уви не работи под Windows 7, а когато сменя съвместимоста да е на Windows XP (Service Pack 3) ми дава някаква грешка... Надявам се да сте разбрали какво съм написал, защото може би и аз няма да си разбера поста :P Благодаря предварително.

Така както те четох, и препрочетох, няма и да можеш да го сложиш, ако ще да си скъсаш умната глава от учене на информатика ( явно че ученето не е като научаването видно ),освен ако наистина не използваш някоя много мощна "магическа " програма за работа с дялове на диск :)

Как ще сложиш дял от Е на С :whist: .. Опитай да вземеш от D за да сложиш на С, по-лесно ще ти е

П.С А показателите на компа ти не играят никаква роля в случая, дори да имаш N ядрен процесор на 1000000000 GHz

П.П.С А според мен най-вероятно ще опоскаш нещата и с програма... едно е да делиш и добавяш на логически дялове, друго от логически на примари .. .. става мазало и яко форматиране най-често

Редактирано от morituri (преглед на промените)

• Автор

Така както те четох, и препрочетох, няма и да можеш да го сложиш, ако ще да си скъсаш умната глава от учене на информатика ( явно че ученето не е като научаването видно ),освен ако наистина не използваш някоя много мощна "магическа " програма за работа с дялове на диск :)

Как ще сложиш дял от Е на С :whist: .. Опитай да вземеш от D за да сложиш на С, по-лесно ще ти е

П.С А показателите на компа ти не играят никаква роля в случая, дори да имаш N ядрен процесор на 1000000000 GHz

П.П.С А според мен най-вероятно ще опоскаш нещата и с програма... едно е да делиш и добавяш на логически дялове, друго от логически на примари .. .. става мазало и яко форматиране най-често

Знам, че не играят роля, но в калдата само затова се заяждат... Ама Вие тука малоумен ме изкарахте, а и как ще е по лесно от D... говориш пълни глупости!

!

Знам, че не играят роля, но в калдата само затова се заяждат... Ама Вие тука малоумен ме изкарахте, а и как ще е по лесно от D... говориш пълни глупости!

!

Ок умни ми събеседнико, прави каквото си знаеш.... Щом смяташ че знаеш и сам ...

Успех и в двете начинания...

!

OFF TOPIC : Всъщност от калдата не се заяждат ако въпросната информация не е нужна за да помогнат на някой, който не знае как да си зададе въпроса. Всъщност тия от "Калдата" сме точно ние - юзърите дето си пишем.

А по темата... Когато взимаш от един дял за да слагаш в друг използваш два съседни дяла. Затова ти го е казал тоя другия от калдата.

.. Ама Вие тука малоумен ме изкарахте, а и как ще е по лесно от D... говориш пълни глупости!

!

Виждаш ли искаш да ти се помогне а не четеш ако беше прочел пъвия ми пост с темата от линка нямаше да пишеш още такива глупости .

Аз ти казах кои са програмите но ти си пробваи с каквото искаш . Изобщо не се учудвам че още не си го направил .

И работи само от бут сд или бут USB ама трябваше да почетеш малко до сега .

EASEUS Partition Master 5.8.1 Home Edition Текущата версия е безплатна за домашно ползване и има някои ограничения: не поддържа възстановяване от динамични дялове, не може да създава спасителен диск (recovery CD) и не поддържа 64-битови операционни системи. Желаещите поддържка на тези функции ще трябва да се насочат към платената версия - EASEUS Partition Master Professional Edition.

post-172428-025378300 1273697127_thumb.j

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.