Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

смяна на Уиндоус

Featured Replies

Значи, предполагам че има подобна тема,но съм нов и не ми се претърсват 93 страници :help wanted2:

Та, проблема ми е следния: когато си купувах лаптопа те ми дадоха диск с виста,но аз доплатих да ми инсталират ХП, сичко беше ок... но ми се развали машината и зех от 1 приятел боотващ дискза хп .. преинсталирах го но ми се сложи отново ХП, пък аз искам да съм на виста .. та някой може ли да ми обясни как да сложа виста и да махна ХП? когато пусна диска ми с виста то не ми го отваря ... предполагам че е заради това че на него има драйвери за вистата ...

Мерси много предварително :help wanted2::help wanted2::wors:

И забравих да допълня, че нямам драйвери за ХП и не мога да отварям почти нищо...

изяснете си коя ОС искате да използвате, за да ви обясним какво да направите

• Автор

Сега е на ХП, а аз искам да го сменя на Виста

Ако диска, който са ти дали е само с драйвъри, няма как от него да инсталираш Vista. Освен това и да си намериш Vista, тя няма да е активна, защото сигурно не са ти дали номер или ако имаш номер, той е за ОЕМ версиите.

Имаш ли буутващ диск за Виста? Останах с впечатлението че досега инсталираш под уиндолс? Така ли е?

• Автор

ами значи диска ми е с виста и с драйвери в него .. а това за инсталирането под Уидоус не го разбрах

а за боотващия диск за виста мисля, че става и с този диск който са ми дали когато си купих лаптопа, но дори и да не става имам още 5 6 диска с Виста и някой от тях със сигурност става

вариант 1:

твърде нереалистичен: диска който са Ви дали съдържа Windows Vista - инсталирате от него, като въвеждате кода залепен някъде по корпуса на лаптопа

вариант 2:

ако диска който са Ви дали с лаптопа не съдържа windows: намирате си недокосвано копие на Microsoft Windows Vista (оглеждате се за 1 конкретно копие с msdn/techNET в името), по време на инсталацията отново въвеждате кода както по-горе....другото, както се казва е история

• Автор

Въпрос 1 :

Как да разбера дали е недокосвано копието?

Въпрос 2 :

Като инсталирам вистата ХПто ще се махне ли автоматично ?

Въпрос 1 :

Как да разбера дали е недокосвано копието?

Въпрос 2 :

Като инсталирам вистата ХПто ще се махне ли автоматично ?

търсиш торрент свален директно от microsoft

има варянт да ъпгрейднеш системата- да се запазят файловете и настройките на сегашния win.

съвет: потърси windows 7 направо и инсталирай него! и вземи прочети 1вата страница на темата как се инсталира windows не се оправдавай че са 80...

мързела не води до нищо хубаво успех!

• Автор

Аз знам как се инсталира уиндоус ;] не ме мързи и го прочетох ... и мерси за инфото за Microsofta ;)

Аз знам как се инсталира уиндоус ;] не ме мързи и го прочетох ... и мерси за инфото за Microsofta :hush:

Ако знаеш няма да разпитваш ще си остане ли XР-тo след това?????? Нали правиш формат на C:-то и чак тогава инсталираш новата ОС.

Дяла на който ще инсталираш трябва да бъде поне 25-30GB...

OFF: По-добре сложи 7 отколкото виста.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор

сега инсталирах Виста на диск Д... а ХПто остана на Ц .. всичко си е ок работи сичко само остана как да истрия ХПто ...

Ако знаеш няма да разпитваш ще си остане ли XР-тo след това?????? Нали правиш формат на C:-то и чак тогава инсталираш новата ОС.

Дяла на който ще инсталираш трябва да бъде поне 25-30GB...

OFF: По-добре сложи 7 отколкото виста.

сега инсталирах Виста на диск Д... а ХПто остана на Ц .. всичко си е ок работи сичко само остана как да истрия ХПто ...

остави го даже можеш да добавиш windows 7 ,Linux,MAC и др.

остави го даже можеш да добавиш windows 7 ,Linux,MAC и др.

:lol6::cool:;) Разбира си от работата... Форматираш C: и вече го няма ХР-то. Ако искаш да махнеш Вистата, ще трябва да форматираш D:... Абе форматиране да има.

Иначе браво. Ако имаш и дял E: може да сложиш там и 7-та да я видиш как е. Отлично си ги оплескал нещата.

Към питащия - НЕ ЗНАЕШ КАК СЕ ИНСТАЛИРА!!! Прочети как се инсталира Windows и разбери какво означава буутваш диск, за какво се прави да е такъв и как се пуска такъв диск в действие. Разбери и как да си настроиш БИОС-а от къде търси ОС и как се настройва.

Факта, че споменаваш не си разбрал какво означава инсталиране през Windows и че си натрупал няколко инсталации и старите си стоят говори, че ти още нищо не знаеш за тия неща. Потърси сайта за уроци и там ще видиш много полезни неща.

Към питащия - НЕ ЗНАЕШ КАК СЕ ИНСТАЛИРА!!! Прочети как се инсталира Windows и разбери какво означава буутваш диск, за какво се прави да е такъв и как се пуска такъв диск в действие. Разбери и как да си настроиш БИОС-а от къде търси ОС и как се настройва.

Факта, че споменаваш не си разбрал какво означава инсталиране през Windows и че си натрупал няколко инсталации и старите си стоят говори, че ти още нищо не знаеш за тия неща. Потърси сайта за уроци и там ще видиш много полезни неща.

Е може да знае как се инсталирва но да не дава формат на диска а на право да цъка върху дяла и да го инсталирва

Значи, предполагам че има подобна тема,но съм нов и не ми се претърсват 93 страници ;)

Та, проблема ми е следния: когато си купувах лаптопа те ми дадоха диск с виста,но аз доплатих да ми инсталират ХП, сичко беше ок... но ми се развали машината и зех от 1 приятел боотващ дискза хп .. преинсталирах го но ми се сложи отново ХП, пък аз искам да съм на виста .. та някой може ли да ми обясни как да сложа виста и да махна ХП? когато пусна диска ми с виста то не ми го отваря ... предполагам че е заради това че на него има драйвери за вистата ...

Мерси много предварително :clap::biggrin::biggrin:

И забравих да допълня, че нямам драйвери за ХП и не мога да отварям почти нищо...

Ами защо си слложил екс пи анатеб ти е трябвало виста.

Буутваш с диска на виста и даваш формат на дялана експи и готово

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.