Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с хард диск

Featured Replies

Имам проблем с хард диск Seagate Barracudа 250GB 7200.9 (втори диск). Проблема е, че като записвам нещо не може да го допише. Примерно... тегля филм от тракер който е 700мб, но го тегли двойно повече. След като преключи давам хаш проверка и не е на 100% и пак почва да се сваля. Не може и да резархивира големи файлове, дава грешки, предполагам, че е същия проблем. Форматирах го няколко пъти, проблема не се оправя. За смяна ли е според вас?

Сканирах и за лоши сектори с hdd regenerator, не откри нищо. Давайте идеи, ако мога да го излекувам...

Редактирано от plamen_dikov (преглед на промените)

Операционна система : ????? ('98,МЕ,2000,ХР, Vista,W7)

Файлова система: ??????? (FAT12,FAT16,FAT32,NTFS)

• Автор

Той е втори хард, няма ОС на него. Иначе съм с уиндоус 7. Файловета система е NTFS, но и на exFAT прави същия проблем. SMART показателите са добре, до колкото видях.

модел на дънната платка и начин на закачване на харддиска ?

• Автор

Дънната платка е Gigabyte GA-P31-ES3G. Харда съм го свързал със SATA 2 кабел, ако това питаш.

има 2 варианта или си с пипана Седмица

или антивирусната ти е за изтриване

• Автор

С тази седмица съм от половин година някъде вече, не съм срещал проблеми с нея, чисто копие е.. Нямам антивирусна. Проблема го има само при втория хард.

1591356L.png

Като гледам има и някакви грешки според тази програм. Форматирах го и под друго име да бъде, все същото.

опитай да смениш местоположението на кабела към дънната платка

остана да опиташ с линукс примерно с диска на Ubuntu

• Автор

Ако пусна LIVE CD няма да мога да пробвам да изтегля някой торрент. До колкото помня харда не се виждаше под live cd. Има някакъв проблем със записването на файловете. След 4-5 хаш проверки през юторрент, завърших тегленето на 100% на файла. При другия хард няма проблем, за това изключвам да е нещо софтуерно.

Виж режима на работа (PIO/DMA), въпреки че няма логика да не се вижда с LiveCD

Ако пусна LIVE CD няма да мога да пробвам да изтегля някой торрент. До колкото помня харда не се виждаше под live cd. Има някакъв проблем със записването на файловете. След 4-5 хаш проверки през юторрент, завърших тегленето на 100% на файла. При другия хард няма проблем, за това изключвам да е нещо софтуерно.

и за двете си в грешка и торент се ползва и диска 

дай скрийнщот на смарт статуса на диска...

има 2 варианта или си с пипана Седмица

или антивирусната ти е за изтриване

има и трети - дефектен сата кабел и четвърти - осрания интелски южен мост съвсем се е усрал...

5 вариант човека е прекалил с овърклока... 6 -захранването на компа е евтин китайски боклук... твоите варианти са смешни...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

дай скрийнщот на смарт статуса на диска...

има и трети - дефектен сата кабел и четвърти - осрания интелски южен мост съвсем се е усрал...

5 вариант човека е прекалил с овърклока... 6 -захранването на компа е евтин китайски боклук... твоите варианти са смешни...

SMART съм снимал по-горе. Не е от сата кабела, защото пробвах и с друг. Не съм овърклоквал нищо. Захранването е Fortron 350W.

Харда има същия проблем и на друг компютър.

Не разбирам много, но е възможно да има лоши сектори...

:offtopic_s:

осрания интелски южен мост съвсем се е усрал...

Таман си хапвах :mad::yanim::speak:

а каква е температурата на хардиска? Може би нещо по електрониката му заминава и затова прави проблеми.

Редакция :biggrin: видях предната страница не е от прегряване. И все пак провери и с други програми и с пръстомер, докато теглиш торент каква е температурата.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

SMART съм снимал по-горе. Не е от сата кабела, защото пробвах и с друг. Не съм овърклоквал нищо. Захранването е Fortron 350W.

Харда има същия проблем и на друг компютър.

еми значи там си е проблема... що не му пуснеш един тест на seatools пробвай диска с джъмпер в положение сата1 (това си е задължително ако чипсета е via)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Пробвах и под LIVE CD. Местих джъмпери, смених кабел, махах джъмпери, изключвах другия хард, сканирах за лоши сектори, форматирах в различни файлове системи. Резултата си е същия. :)

Ако е в гаранция - възползвай се от нея. :)

За жалост не е в гаранция.

Про цената на хардовете днес не си заслужава толкова усилия да се влагат в тестване на един хард, като не работи, ходи и си купи нов и си прехвърли информацията, ако имаш нещо ценно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.