Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подобряване на компютър Мнение

Featured Replies

Здравейте . Искам да ъпгрейд един компютър и съм избрал следните компоненти . Ще помоля всички да се въздържат от коментари от типа на "няма смисъл".

Дъното на което ще се слагат е GA-8IPE1000-G

Компонентите са :

2x Kingston 512MB DDR-400 Ram Dimm (PC3200, KVR400X64C25/512) 36.00 лв - Плесио

1x Видео карта: INNO VISION - Видео карта INNO3D 7600GT 256MB DDR3 AGP 85.86 лв - Stealtech

ОБЩО : 157 , 86

Благодаря предварително

Няма ли да ти излезе да си земеш една плочка 1 Gb - 60 лв. пак от Плесиото, а от Стеалтех не ти препоръчвам изобщо да пазариш, много голяма наценка имат, а сервиза - плаче ти се. :)

• Автор

Няма ли да ти излезе да си земеш една плочка 1 Gb - 60 лв. пак от Плесиото, а от Стеалтех не ти препоръчвам изобщо да пазариш, много голяма наценка имат, а сервиза - плаче ти се. :)

Най-вероятно , защото сегашната ми рам е 512 PC3200 и искам 3200 :nono:

Редакция : Видях я

Mushkin 1GB DDR-400 Ram Dimm (PC 3200, 3-3-3-8, 991130) 59.00

А други мнения за видео картата и от къде да я взема ?

Редактирано от EmBlaNce (преглед на промените)

• Автор

А в момента с какви компоненти разполагаш (памет , видеокарта , захранване , процесор ........) ?

Процесора е Intel Celeron, 2700 MHz

Видеокарта Nvidia GeForce FX 5500

512 рам (PC3200)@ 200 MHz 3.0-4-4-8

Захранване 350 вата китайско май

Здравейте . Искам да ъпгрейд един компютър и съм избрал следните компоненти . Ще помоля всички да се въздържат от коментари от типа на "няма смисъл".

Дъното на което ще се слагат е GA-8IPE1000-G

Компонентите са :

2x Kingston 512MB DDR-400 Ram Dimm (PC3200, KVR400X64C25/512) 36.00 лв - Плесио

1x Видео карта: INNO VISION - Видео карта INNO3D 7600GT 256MB DDR3 AGP 85.86 лв - Stealtech

ОБЩО : 157 , 86

Благодаря предварително

Имам абсолютно същата конфигурация, що се орнася до споменатите компоненти. Какъв ти е процесорът? Видеокартата се спъва от моя Celeron Northwood [email protected] GHz и дава почти два пъти по-малко точки в 3Dmark, ако се сравнява с PSI-E видеокартата 7600GT. Всъщност, защо ти е тоя ъпгрейд, каква ти е предната конфигурация и за какво ще я ползваш? Аз имах нещастието преди няколко години да налея сума пари за ъпгрейд на видеокарти и RAM, но в крайна сметка се оказа, че няма почти никакъв смисъл, защото процесорът просто е архаичен.

• Автор

Имам абсолютно същата конфигурация, що се орнася до споменатите компоненти. Какъв ти е процесорът? Видеокартата се спъва от моя Celeron Northwood [email protected] GHz и дава почти два пъти по-малко точки в 3Dmark, ако се сравнява с PSI-E видеокартата 7600GT. Всъщност, защо ти е тоя ъпгрейд, каква ти е предната конфигурация и за какво ще я ползваш? Аз имах нещастието преди няколко години да налея сума пари за ъпгрейд на видеокарти и RAM, но в крайна сметка се оказа, че няма почти никакъв смисъл, защото процесорът просто е архаичен.

Northwood-128 хихи :cool:

Аз бих се замислил за замяна и на захранването!

Mushkin 1GB DDR-400 Ram Dimm (PC 3200, 3-3-3-8, 991130) 59.00

Не е лош избор.За видеокарта една 6600 втора ръка ще ти свърши работа според мен!

Писал съм, докато си давал информация. Просто тоя процесор не става. Аз вече извадих 7600GT и я замених с една Radeon 9250 с пасивно охлаждане, за по-малко шум. Първата ми карта бе FX5200, която почти не се различава от твоята. Замених я с GF6600, а след това и с 7600GT, надявайки се да играя Far Cry II и NFSPS. Ама че смях xD . Но щом си решил да даваш тия пари, може би това е максимумът. отказах се от ъпгрейд на процесора с P4, защото нямаше да има кой знае какъв прираст в производителността. Може би все пак щеше да помогне на видеокартата. Ако си ентусиаст, може да потърсиш и P4, за да си вържеш нещата.

Аз бих се замислил за замяна и на захранването!

Не е лош избор.За видеокарта една 6600 втора ръка ще ти свърши работа според мен!

Спокойно, захранването ще издържи. Аз замених моето 350 ватово noname с 400 ватово noname, но нямаше смисъл. Разликата между 6600 и 7600GT в 3DMark 2005 е около 1600 точки. Едната дава максимум след клок около 2200-2250 точки, а втората между 3200-3300 и 3800, в зависимост от клока на процесора. 20 процента клок дава 10 % повече точки при тая конфигурация. Лично съм тествал и двете карти с тоя процесор.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

• Автор

Писал съм, докато си давал информация. Просто тоя процесор не става. Аз вече извадих 7600GT и я замених с една Radeon 9250 с пасивно охлаждане, за по-малко шум. Първата ми карта бе FX5200, която почти не се различава от твоята. Замених я с GF6600, а след това и с 7600GT, надявайки се да играя Far Cry II и NFSPS. Ама че смях xD . Но щом си решил да даваш тия пари, може би това е максимумът. отказах се от ъпгрейд на процесора с P4, защото нямаше да има кой знае какъв прираст в производителността. Може би все пак щеше да помогне на видеокартата. Ако си ентусиаст, може да потърсиш и P4, за да си вържеш нещата.

Знаеш ли аз имам друг , който е светлинни години пред тоя . Бъпрсоа е там ,че брат ми му се играе дота и уоу . Заедно с последната фифа и пес ... А аз не му давам да сяда на моя , щото е по ценен от него :cool:

И още нещо . За колегата който ми казада намера 6600 . Ами немога да намеря или поне намирам , но като гледам ... Дай ти предложение

Знаеш ли аз имам друг , който е светлинни години пред тоя . Бъпрсоа е там ,че брат ми му се играе дота и уоу . Заедно с последната фифа и пес ... А аз не му давам да сяда на моя , щото е по ценен от него :cool:

Не съм ги играл тия, но не се надявай на добра игра. В момента не се сещам за изискванията на тия игри и за кои версии става въпрос, но само ще ти кажа, че дори и Far Cry I насича при мелета, заради слабия процесор. P4 e по-добрият вариант ако намериш, но не гарантирам, че насичанията ще престанат. NFSPS се играе на LOW детайли и то с насичания на места. Ще имаш прираст в игрите, но това са игри преди Far Cry I или преди 2004 година. DOOM III се играе добре, стига да няма мелета. Почнеш ли да стреляш, Celeron-а напомня за себе си на момента. Затова ти казвам, че ако ще ъпгрейдваш, потърси и P4 на старо. Виж на сайта на Gigabyte кой е най-мощният и търси него. Може би ще намериш, ако пуснеш някоя обява.

ПП: Сега погледнах изискванията за PES 2009 Трябва P4 на 3 GHz поне, а видеокартата ще свърши работа.

• Автор

Минимални изисквания : Windows XP SP3, Vista SP1

Intel Pentium IV 2.4GHz or equivalent processor

1GB of RAM

DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce FX or ATI Radeon 9700 video card)

800 x 600 monitor resolution

Препоръчителни изисквания : Windows XP SP3, Vista SP1

Intel Core2 Duo 2.0GHz or equivalent processor

2GB of RAM

DirectX 9.0c compatible video card. 256MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 or ATI Radeon HD2400 or better)

1280 x 720 monitor resolution

(Поддържащи видео карти - NVIDIA - GeForce GTX285, GTX280, GTX260, 9800, 9600, 8800, 8600, 8600, 8500, 7900, 7800, 7600, 7300, 7100, 6800, 6600, FX5900, FX5700, FX5500, FX5200

ATI - Radeon HD4800, HD3800, HD2900, HD2400, X1950, X1900, X1800, X1650, X1600, X1550, X1300, X1050, X800, X700, X550, X300, 9800, 9700)

Аз пък намерих тези за ПЕС 2010

Минимални изисквания : Windows XP SP3, Vista SP1

Intel Pentium IV 2.4GHz or equivalent processor

1GB of RAM

DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce FX or ATI Radeon 9700 video card)

800 x 600 monitor resolution

Препоръчителни изисквания : Windows XP SP3, Vista SP1

Intel Core2 Duo 2.0GHz or equivalent processor

2GB of RAM

DirectX 9.0c compatible video card. 256MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 or ATI Radeon HD2400 or better)

1280 x 720 monitor resolution

(Поддържащи видео карти - NVIDIA - GeForce GTX285, GTX280, GTX260, 9800, 9600, 8800, 8600, 8600, 8500, 7900, 7800, 7600, 7300, 7100, 6800, 6600, FX5900, FX5700, FX5500, FX5200

ATI - Radeon HD4800, HD3800, HD2900, HD2400, X1950, X1900, X1800, X1650, X1600, X1550, X1300, X1050, X800, X700, X550, X300, 9800, 9700)

Аз пък намерих тези за ПЕС 2010

Ами така е добре. Защо не намериш всички изисквания и не си направиш сам заклюючения, дали ще стане номерът или не? Аз за минута погледнах в Замунда и видях горните изисквания. Може и да съм сгрешил, но не мога да сгреша със сегашната си конфигурация, която искаш да имаш и ти в момента. Както казах, проблемът е при изчисленията от процесора. Дори да го клокнеш с 20 процента и с отворен капак на кутията си, за по-добро охлаждане, прирастът при 30 FPS ще е точно 3 FPS. От видеото ако сложеш още 2-3 ( аз не можах да сложа и един FPS, защото видеокартата ми се оказа спъната), това няма да реши проблемът с липсата на кадри при мелетата. като цяло играта може да се играе, но стане ли въпрос за изчисления, няма как да я излъжеш. За тия игри, които спомена, незнам каква е ситуацията, но мога да кажа мнението си за Far Cry, F.E.A.R. , NFSPS, NFSMW (която се държи доста добре), DOOM III, NFSU2. Ако толкова се интересуваш , как ще се държи компа при други игри, мога специално за теб да си поставя 7600GT и да ги пробвам. Това обаче няма да стане преди уикенда, че съм зает през седмицата.

ПП: Всъщност, исках да пиша и още нещо, а се увлякох. AGP видеокартите са кофти и дават много по-слаба производителност от PCI-E. Затова, не се заблуждавай по разни изисквания и тестове. Има голяма вероятност, те да се отнасят за дъна с PCI-E шина. И аз така се заблудих от тестове преди 3 години и се набутах с карта за 206 лева, която ползвах точно 2 месеца, преди да си взема ИСТИНСКА машина с E6750 и 8800GT, давайки 1200 лева отгоре.

Ахам, аз ако бях щях да си зема 1 gb, ще станат 1 гб и 512, ето тази ми се вижда балансирана.

http://www.plesio.bg/ram-c-69977727/1gb-ddr-400-ram-dimm-pc-3200-3-3-3-8-991130-p-279543.html :popcorn2:

Пропуснал съм мнението ти. Аз лично не препоръчвам използването на различни типове памет за това дъно. Преди 5-6 месеца пробвах да съчетая моите 2Х512 MB Kingston с още 512 MB памет, но VALUE PLUS и се получи следното. Компа едва стартира на стандартни честоти. Клок изобщо не успях да постигна, което ще рече, че Celeron-ът се мъчеше на 2.7 GHz да зацепи. Отказах се от допълнителната памет и предпочетох да задържа по-високите честоти на процесора и по-ниските тайминги на паметта, работеща синхронно.

За игрите и техните изисквания си има друг форум.Нека все пак се придържаме към темата!

Стига спами. След като не си компетентен по въпроса, просто замълчи. Исках да разбера изискванията на колегата и за какво точно ще се ползва конфигурацията. Имах съмнения, че след като ще се сменя видеото, игрите или филмите ще имат предимство. Затова и попитах. Оказа се, че игрите са целта на пусналия темата, а точно от там трябваше да се започне. Никой не прави ъпгрейд само , защото има излишни пари! Имам същата конфигурация, която иска да има уважаемият колега и затова се намесих. Пишете си по вашите теми за нови конфигурации и ни оставете нас, които НАИСТИНА имаме опит с нещо, което може да е от полза, да изкажем мнението си и дадем МОЖЕ БИ най-точните препоръки! Извинявам се за спама, ако изобщо може да се смята за такъв!

А по темата. Чакам отговор от питащия. Ще му помогна, доколкото мога с моята конфигурация, за да му дам съвет, дали си заслужава ъпгрейда или не!

ПП: Явно с модератори не може да се излезе на глава, колкото и да иска човек да помогне. Затова, ако някой има интерес, нека ми пише на лична. Явно това не е Форум, а затвор, в който ти дават коридор за разходка!

Mod. Edit by kokomil -

Правила за ползване на форумите

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

Стига спами. След като не си компетентен по въпроса, просто замълчи. Исках да разбера изискванията на колегата и за какво точно ще се ползва конфигурацията. Имах съмнения, че след като ще се сменя видеото, игрите или филмите ще имат предимство. Затова и попитах. Оказа се, че игрите са целта на пусналия темата, а точно от там трябваше да се започне. Никой не прави ъпгрейд само , защото има излишни пари! Имам същата конфигурация, която иска да има уважаемият колега и затова се намесих. Пишете си по вашите теми за нови конфигурации и ни оставете нас, които НАИСТИНА имаме опит с нещо, което може да е от полза, да изкажем мнението си и дадем МОЖЕ БИ най-точните препоръки! Извинявам се за спама, ако изобщо може да се смята за такъв!

А по темата. Чакам отговор от питащия. Ще му помогна, доколкото мога с моята конфигурация, за да му дам съвет, дали си заслужава ъпгрейда или не!

ПП: Явно с модератори не може да се излезе на глава, колкото и да иска човек да помогне. Затова, ако някой има интерес, нека ми пише на лична. Явно това не е Форум, а затвор, в който ти дават коридор за разходка!

Ето и отговора. Реших , че ще сложа 7600ГТ и 2 плочки по 1 ГБ рам като ще махна сегашната . Рамта е както казах 2х1 Mushkin

ПП : Пиши ми на ЛС да те питам нещо за процесора

Ето и отговора. Реших , че ще сложа 7600ГТ и 2 плочки по 1 ГБ рам като ще махна сегашната . Рамта е както казах 2х1 Mushkin

ПП : Пиши ми на ЛС да те питам нещо за процесора

Да, така ще е най-добре, че навързах минусите пак :whist: Човек се опитва да помогне, а вместо това му ***** в устата.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.