Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вижда ли се краят на антивирусните програми?

141 гласували потребители

1. 1. Вижда ли се краят на антивирусните програми?

• Да
      14%
    • Не
      73%
    • Не мога да преценя
      12%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

name=]']]

Онлайн плащанията с кредитни карти и прочие... ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 95
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Гласувах - НЕ макар,че съм съгласен,че бъдещето в системите за защита е в програмите базирани на HIPS и Sanboxie. Антивирусната защита все още е необходима,дори бих казал съществено необходима. Бил

• Няма такъв филм да се вижда края,щом се споменава Windows. Това че определен кръг от вас знаят как да се предпазят и реагират не означава, че болшинството знаят и могат!HIPS-а е нож с две остриета.

• Дадох отрицателен отговор по простата причина, че като че ли не си вижда краят на зловредния код. Ако последният изчезне, то тогава сигурно ще се гледа по друг начин и на защитата на компютъра. Но от

Изобщо аз немога да си обясня!? Що за болен мозък трябва да има човек да седне да пише вирус с идеята да скапе компа на комшията ? 90% от всички потребители на интернет са домашни и най много да му открадне колекцията с музика или снимките важната информация всеки си я съхранява на отделен носител или е криптирана по такъв начин,че е практически невъзможно да се разкодира.

Ще се учудиш колко много хора съхраняват важна информация по изключително неграмотен начин - вместо с бележки по монитора, с бележки по декстопа - акаунти, пароли - за форуми, кредитни карти и т.н. Именно на тази неграмотност разчитат тия които пускат програмите за крадене на информация. И явно имат голям успех.

Можеш да няма да има проблеми и несъвместимости ... :)

Е, тъй или иначе се отказах. Ако си преинсталвам Уина, може и да я пробвам, ако не забравя, де, понеже ако има конфликт и не го разбера ще е тъпо. Данке, все пак.

А и пдф-а за хелп им е 60 страници, а ме мързи да чета :wors:

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Онлайн плащанията с кредитни карти и прочие... :rolleyes:

Допълвам те-заразените машини могат да участват в DDoS(разпределени атаки)срещу онлайн магазини,казина и тнт.

Разпращане на спам,и не на последно място собствениците на бот мрежи печелят от Pay-Per-Install (инсталиране на зловреден софтуер/адуер срещу заплащане от трети лица).

Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ще се учудиш колко много хора съхраняват важна информация по изключително неграмотен начин - вместо с бележки по монитора, с бележки по декстопа - акаунти, пароли - за форуми, кредитни карти и т.н. Именно на тази неграмотност разчитат тия които пускат програмите за крадене на информация. И явно имат голям успех.

Обикновенно тези които пускат програмите за крадене на информация гледат антивирусните да нямат дефиниции за тях , та не виждам голям смисъл от ползването им.

Обикновенно тези които пускат програмите за крадене на информация гледат антивирусните да нямат дефиниции за тях , та не виждам голям смисъл от ползването им.

Снощи- пълен скан с Аваст. Резултат: 0 зарази!

Тази нощ- пълен скан с Комодо. Резултат: 0 зарази! (щом и гущера дава нула...)

Сърфирането в нета е под "зоркото око" на: Avast!-като антивирус, TrendMicro Web Protection, и WOT- добавка към браузера

Резултата го виждаш по-горе. Значи има смисъл от антивирусни програми...не мислиш ли?

Редактирано от C22 (преглед на промените)

Снощи пълен скан с Аваст. Резултат: 0 зарази!Тази нощ пълен скан с Комодо. Резултат: 0 зарази! (щом и гущера дава нула...)Сърфирането в нета е под зоркото око на:Avast!като антивирус, TrendMicro Web Protection, и WOT добавка към браузера Резултата го виждаш по-горе. Значи има смисъл от антивирусни програми...не мислиш ли?

Не мисля.

Същия резултат мога да ти покажа и без антивирусна.

Може до второто пришествие да си сканираш с антивирусни те да отчитат че си чист а да не е така , защото все още нямат дефиниции.Дори антивирусните лаборатории да добавят дефиниции до един час всичко е свършило защото информацията ти е открадната , и тогава какво разбрахме от целия напън на антивирусната програма ?

Създаването и замисъла на антивирусните програми е бил друг , тук е обяснено на много достъпен език от експерт

http://www.melih.com/2010/05/15/would-you-let-unknown-people-come-into-to-your-house/

Не мисля.

Може до второто пришествие да си сканираш с антивирусни те да отчитат че си чист а да не е така , защото все още нямат дефиниции.Дори антивирусните лаборатории да добавят дефиниции до един час всичко е свършило защото информацията ти е открадната , и тогава какво разбрахме от целия напън на антивирусната програма ?

Създаването и замисъла на антивирусните програми е бил друг , тук е обяснено на много достъпен език от експерт

http://www.melih.com/2010/05/15/would-you-let-unknown-people-come-into-to-your-house/

Наличието на "нещо" нередно в компютъра, се усеща в болшинството случаите даже и без да се идентифицира от АВ. Просто компютъра става "друг"- натежава, появява се необичайно натоварване както на процесор, така и на памет. Недейте заблуждава хората, че могат спокойно да стоят без АВ и да бъдат защитени. Да, теоретично е възможно да останеш чист, но при мнооого голяма хигиена на сърфиране. Със сигурност обаче, отсъствието на АВ програма: Първо- увеличава в пъти вероятността да се заразиш. Второ- да останеш заразен без да разбереш. Не може да разсъждаваш: абе то вали дъжд, ама ще вървя до стените, под стрехите и няма да се намокря. Не само ще си мокър, ами ще подгизнал тотално. Ако си вземеш чадър, може да ти се понамокрят малко краката (няма как да не стане), то като цяло ще си сух. Никой не твърди, че като имаш АВ програма, няма никога да се заразиш...разбира се, че има вероятност, но тя е в пъти по-малка от вероятността да се заразиш- ако нямаш АВ

Мисля, че бях ясен.

Имам над 1000 поста в темата за подпомагането и се навирам навсякъде пък не съм се заразил без АВ :rolleyes: За мен те са изпята песен!

Не мисля.

Бих попитал - с какво да проверим системата си Танганайка?

Горещо препоръчвам на ръководството да оглавиш HJT Team но със празни приказки и цитати отнякъде не ще убедиш никого. Страшен писач на басни си :rolleyes:

nikssi

Бих попитал - с какво да проверим системата си Танганайка?

Горещо препоръчвам на ръководството да оглавиш HJT Team но със празни приказки и цитати отнякъде не ще убедиш никого.

Страшен писач на басни си  :)

Най-сигурния и правиленначин е формат на системния дял и инсталиране на някоя от многото Default Deny Systems. Нали си наясно че понякога и специализираните инструменти за проверка на системата които ползват HJT Team  не могат да открият зловредния код.

Прав си това е професионално изкривяване , защото съм експерт в продажбите   ;)

C22 , пак бъркаш фундаменти , еркери , трегери и т.н. със софтуера.

Най-сигурния и правиленначин е формат на системния дял и инсталиране на някоя от многото Default Deny Systems. Нали си наясно че понякога и специализираните инструменти за проверка на системата които ползват HJT Team не могат да открият зловредния код.

Прав си това е професионално изкривяване , защото съм експерт в продажбите :cool:

C22 , пак бъркаш фундаменти , еркери , трегери и т.н. със софтуера.

Знаеш ли каква е разликата между жабата и щъркела?

Щъркела се храни с жабите,а пък те жабите - само квакат :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Та за онлайн плащанията с кредитни карти и прочие редовно се правят тестове от MRG та вижте си антивирусните колко са сигурни с изключение на Norton MRG-Online-Banking-Browser-Security http://dox.bg/files/dw?a=2385ffe16a Да и пак една програма която много ви дразни и не е антивирусна е показала отлични резултати ... Та след толкова много тестове и то все от различни организации все тая програма излиза начело което ме кара да се замисля -вие виждате ли очевадното ? :rolleyes:

Скоро ще има нов тест че този е от април който с удоволствие ще ви представя !

URIEL

Та за онлайн плащанията с кредитни карти и прочие редовно се правят тестове от MRG та вижте си антивирусните колко са сигурни с изключение на Norton  MRG-Online-Banking-Browser-Security   http://dox.bg/files/dw?a=2385ffe16a    Да и пак една програма която много ви дразни и не е антивирусна е показала отлични резултати ... Та след толкова много тестове и то все от различни организации все тая програма излиза начело което ме кара да се замисля -вие виждате ли очевадното ? :ph34r:

Скоро ще има нов тест че този е от април който с удоволствие ще ви представя !

А ти защо така изведнъж спря да ползваш антивирусна програма ? !  До преди 1-2 месеца беше фен на Касперски , да не ти е затрил системен файлно но го пазиш в тайна заради учителите ти ?   :rolleyes:  Има нещо гнило в Дания.

Заговори се за наличие/отсъствие на АВ, аз също смятам, че без никакакъв софтуер за защита е най-добре (само стена, при това хардуерна по възможност, в противен случай WF) Липсата на АВ не означава по-голяма хигиена на сърфиране. Голяма хигиена е нужна при теглене на изпълними файлове, или казано иначе в общия случай теглене на програми от неясен източник, което е закон и при наличие на най-добрата АВ, каквато не съществува, всички се дънят най-редовно. Посещението на сайтове от рода ХХХ или серийни номера да речем, дори навремето през !ъпдейтнат! IE6, беше безпроблемно. Хората се ошашавиха главно от Актив-екс контролите, които са хубаво нещо, но и очевидно примамка за най-неуките. После аджеба как стана така, че IE му е счупил компютъра разбираш ли. Към 2005та година, оттогава досега съм се занимавал само по чужди компютри с такъв род софтуер (за съжаление понякога се налага да търпя чуждите решения) Компютърът без програми за защита е доста по-отзивчив. В това число добавям и спрени опции от рода на UAC, уеб фишинг, специални настройки по секюрити зоната на браузера, което да намалява предупрежденията за щяло и нещяло и определени скриптове, и така нататък.. край нямат. Флашките и WinXP. Голям проблем. Това ми беше първата и единствена грешка откакто спрях да ползвам защитен софтуер. Трябва да се деактивира AutoRUN през регистъра. В противен случай в момента на слагането на пръчката компютърът е заразен. За съжаление дори последният SP3 не го деактивира, което е необяснимо за мен. За по-малко просветените допълвам, че има разлика между AutoRUN и AutoPLAY. В ден днешен имам куп заразени флашки (минават през компютри къде ли не) които дори не ги чистя, че трябва всеки ден това да правя, пък файда за мен няма - работя с документи на аутокад и офис [up-to-date винаги]; картинки, музика и видео. HJT Team. Имат си система, по която работят и помагат на хората, които сами не могат да си помогнат, което е чудесно, имайки предвид крайните резултати - доволни потребители. Лично аз не ги богославям, но не си кривя душата, че резултатите им са добри. Та това са митовете на новото хилядолетие :rolleyes: При инсталация да "ръгаш" АВ и браузер, "различен от IE" за да си "спокоен".

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

А ти защо така изведнъж спря да ползваш антивирусна програма ? !  До преди 1-2 месеца беше фен на Касперски , да не ти е затрил системен файлно но го пазиш в тайна заради учителите ти ?   :rolleyes:  Има нещо гнило в Дания.

Като ме гледаш така смяташ ли че имам нужда от учители ? А това че ми писна да ги тествам е отделен въпрос !
  • 7 месеца по-късно...

И след близо една година,пак гласувам с НЕ ,защото те се променят,виртуализацията навлиза масово като компонент в тяхната защита! Но не мога да кажа същото и за hips-a ,имам усещането че тъпчи на едно място и много много не се толерира в последно време,вижте за разлика от облака например там нещата се движат(летят) с бързи темпове !

И след близо една година,пак гласувам с НЕ ,защото те се променят,виртуализацията навлиза масово като компонент в тяхната защита! Но не мога да кажа същото и за hips-a ,имам усещането че тъпчи на едно място и много много не се толерира в последно време,вижте за разлика от облака например там нещата се движат(летят) с бързи темпове !

Да, но примерно виртуализация с hips мисля че променя нещата .

DefenseWall вече се опитва да стане по умна ... BufferZone е достатъчно умна мисля .

А има една програма, но тя е само за XP която създава виртуални акаунти и няма заразяване .

Мисля си че антивирусните по скоро ще изпълняват ролята на скенери за контролни сканирания ,но не и необходимост за един компютър ...

Така се надявам да стане, но пак антивирусните ще живеят под една или друга форма !

Около две седмици пробвах ПиСи Тулз стената и Шадоу Дифендър над системен дял. След сканиране след тоя период, нямах пропуск. Ма ме добъзя да продължа.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Между друго Shadow Defender e много опасна програма ето ви доказателство ... http://virusscan.jotti.org/en/scanresult/93ca05f6195b8840e780d067a10cbff0a6eaad3e/06dc56bc9e14753745cfec7c2f671715d7b8ca5a Така ловяха и DefenseWall на времето аз разбирам, че ги е страх че си заминават вече, но не това е начинът просто !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.