Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вижда ли се краят на антивирусните програми?

141 гласували потребители

1. 1. Вижда ли се краят на антивирусните програми?

• Да
      14%
    • Не
      73%
    • Не мога да преценя
      12%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Оооо заплата от 7 000 $ как се изтърва,а??? К'во приказваш ти току що ни взе хляба ,признавам си рекламата Ви е по яка от всякога :yanim:

PR-а ми е велик а колко тънко ви зарибявам само -давам 8000 евро ако станете от моя TEAM ;)

URIEL ANTIVIRUS TEAM

• Отговори 95
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Гласувах - НЕ макар,че съм съгласен,че бъдещето в системите за защита е в програмите базирани на HIPS и Sanboxie. Антивирусната защита все още е необходима,дори бих казал съществено необходима. Бил

• Няма такъв филм да се вижда края,щом се споменава Windows. Това че определен кръг от вас знаят как да се предпазят и реагират не означава, че болшинството знаят и могат!HIPS-а е нож с две остриета.

• Дадох отрицателен отговор по простата причина, че като че ли не си вижда краят на зловредния код. Ако последният изчезне, то тогава сигурно ще се гледа по друг начин и на защитата на компютъра. Но от

НЕ

Напротив, дори се развиват, което е знак, че няма да бъдат изоставени скоро.

Според мен Webguard-а трябва да стане най-силното им оръжие, за сметка на файловата защита в реално време.

Не съм съгласен,така наречения Уеб Гард,дава много фалшиви аларми,това се вижда най вече при Авира,Защитата в реално време,каквато е на Симантек и някои азиатски продукти е доста по добро решение.Уеб гардовете полека ще си заминат и от Европа :) Ето ти един пример вмъквам този текст между редовете

на блога ми и познай как ще се навържат всички защитни продукти със уеб гард :) <?php

##[ Fx29ID ]##

fx("ID","FeeL"."CoMz");

$P = @getcwd();

Няма да го продължавам да не изреве някой Уеб-гард хихи и да напръска със сълзотворен газ,някоя бабичка с внуче,като нашите любими бг полицай.

Не съм съгласен,така наречения Уеб Гард,дава много фалшиви аларми,това се вижда най вече при Авира,Защитата в реално време,каквато е на Симантек и някои азиатски продукти е доста по добро решение.Уеб гардовете полека ще си заминат и от Европа ;) Ето ти един пример вмъквам този текст между редовете

на блога ми и познай как ще се навържат всички защитни продукти със уеб гард :) <?php

##[ Fx29ID ]##

fx("ID","FeeL"."CoMz");

$P = @getcwd();

Няма да го продължавам да не изреве някой Уеб-гард хихи и да напръска със сълзотворен газ,някоя бабичка с внуче,като нашите любими бг полицай.

Здравей D00FY.

Примери много. Имах предвид Интернет щит.

За мен борбата трябва да започва още преди файла да е свален на диска, дори още по-далеч, в интернет, като антифишинг възможност.

Един път файла се сканира с дефенеции от Уеб Гард-а и втори път като попадне на диска със същите дефиниции от зощитата на файловата система в реално време.

Попаднал файла на диска, антивирусните програми предполагам, че имат и други методи за засичане на зловредно поведение.

И съм написъл, че трябва, а не че е, в смисъл да се подобрява.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

За съжаление май не им се вижда края баси  :angry: :angry: :down: Смених вота си :) След това http://www.kaldata.c...pic=156150&st=0 :P

Който ползва пиратски Уиндоус 7 така е , ще има два hosts файла   :sobbing:

Аз ползвам пиратско неъпдейтнато ХР и имам само един hosts файл   :lol6:

Високото грозде, било кисело.На крива ракета космоса и крив,край няма ей :angry:

За съжаление май не им се вижда края баси :help wanted3: :help wanted3: :help wanted3: Смених вота си :sobbing: След това http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=156150&st=0 :)

И как така те разколебаха? Гот ми е и с повече хост-файлове - обаче обикновено все забравям да проверявам те точно колко са...Прокситата ми не ги вълнува дали космосът е крив, както не се интересуват и от мненията на Модовете тук...Сега пак се преструвам на TNN и очаквам отново първосигнално налагане на Бан. От модератори като тези тук какво друго да очакваш.Нищо не проверяват... А има и по-интересни алтернативи... Какво да им обясняваш - младежите си вярват, че било имало Вечен Бан...Хи-хи-хи.

И как така те разколебаха? Гот ми е и с повече хост-файлове - обаче обикновено все забравям да проверявам те точно колко са...Прокситата ми не ги вълнува дали космосът е крив, както не се интересуват и от мненията на Модовете тук...Сега пак се преструвам на TNN и очаквам отново първосигнално налагане на Бан. От модератори като тези тук какво друго да очакваш.Нищо не проверяват... А има и по-интересни алтернативи... Какво да им обясняваш - младежите си вярват, че било имало Вечен Бан...Хи-хи-хи.

TNN страшен си ама май си пристрастен към Калдата а признай си ?

Какво да им обясняваш - младежите си вярват, че било имало Вечен Бан...Хи-хи-хи.

Проблема ти може да се реши за една минута и http://www.kaldata.com/forums/ ще я видиш през крив макарон, но заради теб ще пропищят и други потребители, капиш :help wanted3: ?

Проблема ти може да се реши за една минута и http://www.kaldata.com/forums/ ще я видиш през крив макарон, но заради теб ще пропищят и други потребители, капиш :) ?

Грешиш - наясно ли си какво означава избор измежду 6 000 проксита от целия свят.Кривият макарон е за незнаещите какво още могат да направят - направо ме е срам заради баннатите IP-адреси досега заради TNN. Те сега наистина са без достъп до форума тук. Какъв проблем да имам - просто ми харесва форума. Нищо не съм нарушил и реагирам съобразно правата си пред няколко модератори. Ако не вярвах, че те ще преразгледат преценката си не бих постъпвал така. Малката закачка е има ли Вечен Бан за всички категории ползватели? В настроение мога и още проксита и регистрации да включа. Важното е да е весело и заедно да намалим наистина офтопика. Иначе няма смисъл. Поздрави

Грешиш - наясно ли си какво означава избор измежду 6 000 проксита от целия свят.Кривият макарон е за незнаещите какво още могат да направят

Тези проксита и IP-та които е закупил твоето ISP отиват в кошчето за нула време. Тогава кривият макарон едва ли ще можеш да го преглътнеш.

Ами ако CCleaner е анти-вирусна програма значи и аз използвам анти-вирусна... Но иначе не...

Важното е да е весело и заедно да намалим наистина офтопика. Иначе няма смисъл. Поздрави

Интересно!Един от най-големите спамери във форума се бори за намаляване на офтопика!

И все му е весело.....

Повтаряш ли си редовно"В Русия съм,в Русия съм!"?Весело ли е,весело ли е,а?

Моето лично мнение че вече и аз не знам DW не е пропуснала заразяване обаче пък ако не бяха антивирусните можеше и с 5 hosts файла да си карам -определено трябва да има такава поне за контролни сканирания :(

• 2 месеца по-късно...

Като човек с едно голямо участие в подпомагането на антивирусните от личен опит ще споделя че всички пропускат но има и прорами за сигурност които не го правят ... И да след доста версии и подобрения аз смело мога да кажа че човек може да пази компютъра си чист и без антивирусна само с помоща на една програмка ... Това не е реклама, а простата истина- e приятно ви гледане http://www.vbox7.com/play:55da94a9

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Според мен, определено си трябва защитен софтуер, особено някакъв добър firewall. Защото все пак при сърфиране в нета, няма как да знаеш, дали някой се опитва да ти "влезне" в компютъра.

Според мен, определено си трябва защитен софтуер, особено някакъв добър firewall. Защото все пак при сърфиране в нета, няма как да знаеш, дали някой се опитва да ти "влезне" в компютъра.

Програмата си има Firewall :clap:Горния тест е правен на реална машина в реални условия хора на моя личен компютър !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте! Искам да питам дали може да се използва Geswall с ЕСС 4?. Четох за това приложение и бих искал да го пробвам, но да не си махам есет през това време, а есс нали има стена, та... Видях в един форум, че някакъв човек си е направил подобна комбинация, но не пишеше подробности. Извинявам се, ако въпросът ми е не на място. Просто на форума на Калдата имам доверие, написах в Гугъл "kaldata geswall" и това бе първият резултат, който се показа.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Здравейте! Искам да питам дали може да се използва Geswall с ЕСС 4?. Четох за това приложение и бих искал да го пробвам, но да не си махам есет през това време, а есс нали има стена, та... Видях в един форум, че някакъв човек си е направил подобна комбинация, но не пишеше подробности.

Извинявам се, ако въпросът ми е не на място. Просто на форума на Калдата имам доверие, написах в Гугъл "kaldata geswall" и това бе първият резултат, който се показа.

Можеш да няма да има проблеми и несъвместимости ... :question:

Докато има зловреден код и анти-вирусни ще има! Нали целта е "слагаш и забравяш". Има много по- уникални защити от анти-вирусните програми, като "любимата програмка на URIEL" :cool: Програмката е много добра, обаче иска и много от потребителя :question:

На хората които не се ровичкат из разни опасни сайтове, един интегриран пакет за защита им е достатъчен. На другите които се ровичкат или си правят ехперимени, на тях разбирасе само анти-вирусна няма да им помогне.

За достигане на махимална защита ще са нужни не само анти-вирусните и другите програми за защита, но и намесата на потребителя. Примерно HIPS. HIPS дава 99,99% защита (да не кажа 100%). Но те пита при всяка промяна и се иска твоята намеса. Ако ти на всяко питане даваш "allow" тогава защитата става 0%.

Все пак мисля, че докато от това се печелят луди пари, края няма да се види. :phone:

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Докато има зловреден код и анти-вирусни ще има! Нали целта е "слагаш и забравяш". Има много по- уникални защити от анти-вирусните програми, като "любимата програмка на URIEL" :cool: Програмката е много добра, обаче иска и много от потребителя :question:

На хората които не се ровичкат из разни опасни сайтове, един интегриран пакет за защита им е достатъчен. На другите които се ровичкат или си правят ехперимени, на тях разбирасе само анти-вирусна няма да им помогне.

За достигане на махимална защита ще са нужни не само анти-вирусните и другите програми за защита, но и намесата на потребителя.

Все пак мисля, че докато от това се печелят луди пари, края няма да се види. :phone:

Да вярно е че иска много от теб и винаги съм твърдял че програмите от този тип трябва да се използват поне от средно напреднали потребители ... "любимата програмка на URIEL"- http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Това ме изкефи asdfag имаш чуство за хумор :wors:

Незнам за вас но винаги когато използвам браузър за да вляза в някой по-рискован сайт който са ми пратели използвам SandBox, настроел съм винаги да ми отваря Internet Explorer в SandBox режим, но най-вече използвам Google Chrome отново в SandBox вариянт. Така че всичките ми браузъри са в SandBox вариянт и се чувствам защитен по този начин и не мисля да го променям.

Гласувах с НЕ при тази масовост на Windows няма как да се случи това в близките 10 год. На мен лично ми писна от антивирусни,стени и безброй въпроси и си реших проблем с вирусите генерално.Пак съм пират но поне нямам ядовете идващи с Windows.Напълно съм съгласен с мнеието,че антивирусните компании нямат интерес да няма вируси.На базата на тая параноя за защита има цели стаи с хардуер.Правят се разни "облаци,мълнии и незнам си още какви защитни решения.В момента в който Linux добие мащабите на популярност на Windows и за него ще започнат да пишат вредоносен код.Makintosh и той не е застрахован от тая инвазия ,до някъде го спасява Unix архитектурата и високата бутикова цена на компютрите. Както някой бе написал в темата сега са на мода мобилните телефони и смартфони и именно те ще са на прицел занапред. Изобщо аз немога да си обясня!? Що за болен мозък трябва да има човек да седне да пише вирус с идеята да скапе компа на комшията ? 90% от всички потребители на интернет са домашни и най много да му открадне колекцията с музика или снимките важната информация всеки си я съхранява на отделен носител или е криптирана по такъв начин,че е практически невъзможно да се разкодира.

Редактирано от kasii (преглед на промените)

Вижда ли се краят на антивирусните програми? - Никой няма да затрие бизнес за милиарди евро.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.