Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Издирва се изчезнал студент

Featured Replies

Седми ден издирват изчезнал студент

6_17c37d.jpg

Много сме притеснени за изчезналия студент Петър Димитров. Имаме заснети кадри, кога е влязъл и кога е излязъл от сградата на посолството.

Ние сме в непрекъсната връзка със семейството му. Има снимка как е излязъл и оттам нататък не знаем какво е станало. Това заяви посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик по повод мистериозното изчезване на 22-годишния младеж от Попово след интервю в сградата на американското посолство на 12 май т.г., цитиран от БНТ.

Миналата сряда Петър се е явил на интервю от 13 ч. в за издаване на виза за студентска бригада. Трябвало да пътува на 21 май. Имал и уговорена среща с приятели в 14.30 ч. пред посолството, на която обаче той не се появил. Оттогава младият мъж е в неизвестност, а мобилният му телефон е изключен.

На следващия ден родителите сигнализирали в РПУ-Попово и 4-то РПУ-София. Бащата лично обиколил местата, на които допуска, че синът може да се е появявал в района около посолството на САЩ, както и студентските общежития.

Полицията е обявила за общонационално издирване Петър Димитров.

Той е студент I курс в Техническия университет в София, преди това 2 години е учил в Академията на МВР-София, факултет „Пожарна безопасност и защита на населението".

Младежът е висок около 180 см, силен физически.

"Не знам какво да ви кажа. Нямам обяснение за случилото се. Петър не е момче, което ще направи нещо необмислено. Телефонът му оттогава не е включван, нямаме никаква информация. От мобилния оператор казаха, че ако се активира, веднага ще ми съобщят, но до момента няма нищо. Моля всички, които могат да помогнат, да се обадят в полицията", заяви за Dir.bg бащата на момчето Владимир Йорданов.

От американското посолство са отказали на студента виза заради два невзети изпита от първия семестър, съобщи в. "Труд". Петър обаче вече си бил купил билет с пари на заем, защото бил сигурен, че ще му разрешат пътуването. Една от проверяваните верисии е, че точно отказът може да е повлиял на младежа и той да е изпаднал в депресия.

Баща му обаче категорично изключва възможността той да е някъде и да не се обажда. Бил много уравновесен и не пропускал да се обади на родителите си.

news.dir.bg

Дано да не е посегнал на живота си.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Бащата на изчезнал студент написа писмо на Обама

a_18349b.jpg

Бащата на студента Петър Димитров, който изчезна след интервю в посолството на САЩ, днес е имал поредна среща там, за да изгледа записите от камерите.

Това съобщи самият Владимир Димитров от Попово на пресконференция в БТА. 22-годишният му син изчезна на 12 май, когато му била отказана виза участие в американска студентска бригада.

От записа на камерите се вижда, че той е влязъл в дипломатическото представителство. Отвън го чакали приятели, но никой не го е видял да излиза.

Николай Колев-Босия, който помага на бащата за изясняване на случая, коментира, че запис от камера, който днес е гледан от бащата, показва няколко крачки на момчето, но вътре в сградата.

"От посолството твърдят, че момчето е напуснало сградата, но няма нито едно доказателство за това", заяви Колев, който уточни, че не иска да обвинява непременно американците.

"Но да се твърди, че камера е била развалена, е смешно. Зоната за сигурност на американското посолство е твърде голяма и всичко до милиметър се следи с камери и се записва", посочи той.

Владимир Димитров е написал писмо до американския президент Барак Обама, в което иска съдействие за изясняване на случая.

"Не обвинявам никого за нищо, но за да мога да изискам от българските институции да издирят сина ми, ми е необходимо реално доказателство, че е напуснал сградата на посолството. Затова се обръщам към вас с огромната молба да ми съдействате. Убеден съм, че органите за сигурност на посолството на САЩ разполагат с достатъчно доказателства, които да ме убедят, че той е напуснал сградата и да ме информират за неговото психическо състояние при напускането, тъй като виза му е била отказана", се заявява в писмото на бащата.

"Предвид характера на сина ми, той не е конфликтна личност, не се е занимавал с нищо противозаконно през живота си, винаги е бил стриктен, точен, не виждам причина някой да му е имал зъб или той да прави нещо", каза още Димитров. Той отхвърли версиите, че синът му може да е заминал нелегално в чужбина и посочи, че момчето не е разполагало със средства.

Междувременно майката на Петър - Мая Йорданова, разказа пред bTV, че семейството се съмнява, че той е объркан с друг човек и ще го държат, докато не снемат съмненията, че е опасен. Няколко дни след оповестяване на мистериозното изчезване на младия мъж, родителите му получили две загадъчни съобщения по телефона.

"Че четирима негови приятели са били задържани в посолството и второ съобщение - задължително искай да видиш записите от излизането му", разказа Йорданова.

От пресслужбата на американското посолство заявяват пред телевизията, че оказват пълно съдействие на бащата на студента, както и на полицията и външното ни министерство по "този много важен случай". Оттам изразяват надежда момчето да бъде открито живо и здраво в най-скоро време.

news.dir.bg

• 3 седмици по-късно...

Охх, Боже днес търсих някоя новинка за момчето - нищо още! Не са го открили... :speak:

Ужас. Аз от май месец го няма!

Защо ли си мисля, че е вербуван от американците.

Защо ли си мисля, че е вербуван от американците.

А защо си мисля че по - голяма глупост не можеш да измислиш !

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Откриха обесен. Дали е студентът Пепи?

Image_537360_5.jpg

Има много голяма вероятност труп на обесен, открит на 3 юли в землището на свиленградското село Дервишка могила, да се окаже на изчезналия студент Петър Владимиров. Това съобщиха вчера от хасковската полиция.

23-годишният Пепи изчезна на 12 май след интервю в американското посолство, което му отказа виза за САЩ.

"По тялото няма следи от насилие", каза говорителката на полицията Нина Николова.

"Насоките за самоличността са по косвени данни. Сигурността за лицето, за което ни питате е голяма, но не на 100%. Предстоят ДНК експертизи и разпознаване на трупа от близките", казаха разследващи.

"Намереното тяло, обесено на дърво, е в напреднало разложение. Това затруднява работата ни", обясниха още от дирекцията. На него се натъкнал овчар, който пасял наблизо стадото си.

Нямало данни Владимиров да има роднински връзки в Свиленградско. Твърде странно било да избере подобно място, за да сложи край на живота си.

Вчера следобед областният съдебен лекар д-р Христо Еленски не вдигаше телефона си. Така не стана ясно дали първоначалните данни за липса на насилие са потвърдени.

" Ходих да видя трупа във вторник вечерта, но нищо категорично не можах да разпозная. Дано да не е Петър", каза вчера бащата Владимир Йорданов. Видял дрехи и труп, но тялото било в такова състояние, че било невъзможно да се каже дали е на сина му. "Не видях нищо познато, което да ме наведе на мисълта, че това може да е Петър", допълни Йорданов. Някои от дрехите приличали на тези на детето му. Бащата поискал отново записа от американското посолство, за да сравни дрехите, но оттам му отказали.

Владимир недоумява какво е правил синът му в отдалечената местност в Свиленградско. Надява се ДНК експертизата да стане готова по-бързо.

НИКИ ГРУДЕВ, ЯНЕТА ДИМИТРОВА

24 часа

Дано не е Пепи.

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

Най-вероятно му се е сбъднала мечтата да замине за щатите, макар и отчасти - само на бъбреците, черния дроб или сърцето му :rolleyes: Става все по-опасно да си млад, здрав и данните от медицинските ти изследвания да са достъпни за всеки с достатъчно пари и власт. Никога не знаеш кога ще се окажеш биологично съвместим с някого, който има нужда от трансплантация. Сега със сигурност ще се окаже, че разлагането е в толкова напреднала фаза, че не може да се установи липсват ли му органи. Ако някой от лекарите се осмели да твърди нещо различно, гарантирано ще последва съдбата на проф. Раданов - ще се самоубие бавно и мъчително, обесвайки се на детска катерушка, по-ниска от него. Американците от Хаити след земетресенията изнесоха за разфасоване стотици деца пред очите на целия свят, че от някакъв забутан балкански кенеф ли ще имат скрупули да си приберат каквото им трябва? Нали за това назначиха премиера ни и преди да встъпи в длъжност го викаха няколко пъти на инструктаж. А той, горкият, е толкова тъп, че сам си го призна в личен разговор с Батето на летище София ;)

Редактирано от mr_nobody (преглед на промените)

Трупът си е труп - дали е на Петър или на някой друг,трагедията е голяма.Винаги,когато прочета за изчезнал младеж ми се свива сърцето.Изчезването на хора стана ежедневие и това е много обезпокоително.

Малее ужас! Добре че следите случея... Такава мания за кръв, което е доста безсмислено в България...

• Автор

Взеха ДНК от родителите на изчезнал студент

a_17c37d.jpg

Родителите на изчезналия студент Петър Димитров - Мая и Владимир Йорданови, бяха в хасковската полиция, за да дадат материал за ДНК експертиза.

На 3 юли пастир откри обесен на дърво човек в пуста местност край свиленградското село Дервишка могила, съобщи Дарик. Веднага се появиха подозрения, че това може да е именно Петър Димитров.

Бащата на изчезналия на 12 май след интервю в посолството на САЩ студент - Владимир Йорданов е бил извикан за разпознаване. Той е категоричен, че маратонките не са на сина му, тъй като той е дюстабанлия и е бил със специални ортопедични стелки, каквито липсват, както и че намерената до трупа раница не е на сина му.

В полицията в Хасково отново са разпитали родителите на 22-годишния Петър за всички подробности около мистериозното му изчезване. За първи път ни викат за разпознаване, каза бащата Владимир и добави: „Три пъти идвам за два дена. Сега идвам за ДНК-експертиза, да се установи този труп на нашия син ли е. Няма доказателства, че намереното тяло е на моя син".

По думите на бащата, синът му нямало какво да прави в този район, тъй като нямал приятели там, а и никога не бил идвал в региона. Съдебният лекар в Хасково все още не се е произнесъл на каква възраст е намереното тяло в Дервишка могила, нито кога евентуално е настъпила смъртта, споделят родителите. Те имат своите съмнения, че това не е синът им.

„Сега искат снимки на зъбите, по това щели да го познаят. Зъбите отпред ги няма, а моят син имаше перфектни зъби. Не вярвам да са извадили осем зъба. Дрехите, колкото са останали от тях, приличат на неговите. Само мога да кажа категорично за маратонките, които не са негови, 100% съм сигурен, заяви бащата на изчезналия студент. Родителите на Петър казаха, че са готови сами да издирят и пастира, намерил тялото, в очакване на ДНК експертизата, която категорично ще потвърди дали това е 22-годишният Петър.

news.dir.bg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.