Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Останали файлове след преинсталация

Featured Replies

Реших да пооправя операционната система и първо я пуснах през инсталационния диск само да я поправя,ако има повредени системни файлове.Имаше такива,но след това нещо не вървеше Уина както трябва и на няколко пъти ми "увисваше" системата.Тогава реших направо да я преинсталирам.Като стартирах диска ми показа ми,че има друга операционна система в С.Попита ме дали искам да инсталирам новата.Каза ми ,че ще се изтрият всички файлове от С.Форматирах в NTFS-абсолютно всичко мина стандартните стъпки за инсталация.Новата операционна система естествино излезе с "гол" десктоп.Трябваше да донастроивам резолюция.Естествено,че трябваше да инсталирам и драйвери и всички необходими настроики.Всички както си трябва.Системата работи стабилно.Голямата ми изненада обаче беше,че в С е останала папката Program Files(ок.2ГБ) с всички предишни в нея папки,които според мен трябваше да ги няма(ето например Офис-пакето го нямаше и трябваше наново да го инсталвам)-остатъци гледам има все още от програми и драйвери на устроиства,които даже някои от тях отдавна съм ги деинсталирал.Защо са останали тези неща и не може ли да се изчистят?

Редактирано от m160k (преглед на промените)

Пробваи с програмата Advanced SystemCare ,ако още стои Program Files(ок.2ГБ) има програма която трие ''заключените файлове'' казва се Unlocker

Редактирано от set_1991 (преглед на промените)

Реших да пооправя операционната система и първо я пуснах през инсталационния диск само да я поправя,ако има повредени системни файлове.Имаше такива,но след това нещо не вървеше Уина както трябва и на няколко пъти ми "увисваше" системата.Тогава реших направо да я преинсталирам.Като стартирах диска ми показа ми,че има друга операционна система в С.Попита ме дали искам да инсталирам новата.Каза ми ,че ще се изтрият всички файлове от С.Форматирах в NTFS-абсолютно всичко мина стандартните стъпки за инсталация.Новата операционна система естествино излезе с "гол" десктоп.Трябваше да донастроивам резолюция.Естествено,че трябваше да инсталирам и драйвери и всички необходими настроики.Всички както си трябва.Системата работи стабилно.Голямата ми изненада обаче беше,че в С е останала папката Program Files(ок.2ГБ) с всички предишни в нея папки,които според мен трябваше да ги няма(ето например Офис-пакето го нямаше и трябваше наново да го инсталвам)-остатъци гледам има все още от програми и драйвери на устроиства,които даже някои от тях отдавна съм ги деинсталирал.Защо са останали тези неща и не може ли да се изчистят?

Ако си форматирал C: няма начин да ти е останала папка... А папката Program Files е системна за уиндолс... Ако ти е останала стара такава не е възможно да е със същото име.

• Автор

Със сигурност форматирах С.Дори инсталатора ме предупреди,че ще затрие всичко в този дял.А тази папка,която си я имаше и преди-Program Files-си стои със абсолютно същите папки в нея и файлове.По пътя на логиката би трябвало,дори да е системна за Уиндоус,да е по изчистена и новичка, а не да съхранява всичко което си е било в нея.Ако има начин избирателно да се изчистят старите и излишни неща в нея(със сигурност има такива)-даваите идеи.

Със сигурност форматирах С.Дори инсталатора ме предупреди,че ще затрие всичко в този дял.А тази папка,която си я имаше и преди-Program Files-си стои със абсолютно същите папки в нея и файлове.По пътя на логиката би трябвало,дори да е системна за Уиндоус,да е по изчистена и новичка, а не да съхранява всичко което си е било в нея.Ако има начин избирателно да се изчистят старите и излишни неща в нея(със сигурност има такива)-даваите идеи.

Пак ще го кажа по-ясно за да ме разбереш. Ако си направил формат, тогава това ти е новата папка ProgramFiles... В нея има програмки и папки, които си идват с уиндолс. Избирателно става от ControlPanel -> Add/Remove Programs ...

• Автор

Благодаря за съвета,но и аз бях достатъчно ясен-дори да идва с Уиндоус тази директория-Program Files,не би трябвало да идва със стари файлове вътре в нея,които просто са неработещи остатъци от стари програми.Ще допълня,че програмите които се виждат във Add or Remove programs са само такива,които съм инсталирал след преинсталацията на операционната система.

Пак ще го кажа по-ясно за да ме разбереш. Ако си направил формат, тогава това ти е новата папка ProgramFiles... В нея има програмки и папки, които си идват с уиндолс. Избирателно става от ControlPanel -> Add/Remove Programs ...

от това по ясно описание не виждам.при формата се изтрива абсолютно всичко и се създава всичко на ново,докато при поправката се подменят системни файлове,а програмите и настройките на самата ОС са си същите от преди.не би трябвало да остават абсолютно никакви остатъци :cool:

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

• Автор

от това по ясно описание не виждам.при формата се изтрива абсолютно всичко и се създава всичко на ново,докато при поправката се подменят системни файлове,а програмите и настройките на самата ОС са си същите от преди.не би трябвало да остават абсолютно никакви остатъци :)

Ами и аз това се чудя,че не би трябвало да остава нищо старо,но е факт,че има-със сигурност форматирах и инсталирах на ново операционната система.Вече го обясних достатъчно добре в предните ми отговори.

един въпрос профилактично:изтри ли дял С:\и след това да го създадеш на ново,формат,копиране на системните файлове и т.н.

• Автор

Поставих диска с операционната система в записвачката при нормално работещ компютър.И от диска ми даде меню,което ми предложи варианти-проверка на системните файлове или поправка или инсталация.Избрах инсталация и то си показа синия екран и си трагна по етапния ред.Каза ми,че има операционна сестема на С дял-пита ме дали да я изтрие и всички файлове там и да инсталира наново.Дадох Ентер.Поиска да избера файлова система-ФАТ или НТФС и т.н.Не съм изтривал предварително нищо-може и това да ми е грешката.Аз затова питам хора ,които са по наясно и да ми дадат съвет как да оправя нещата-ако има нещо за оправяне.

Поставих диска с операционната система в записвачката при нормално работещ компютър.И от диска ми даде меню,което ми предложи варианти-проверка на системните файлове или поправка или инсталация.Избрах инсталация и то си показа синия екран и си трагна по етапния ред.Каза ми,че има операционна сестема на С дял-пита ме дали да я изтрие и всички файлове там и да инсталира наново.Дадох Ентер.Поиска да избера файлова система-ФАТ или НТФС и т.н.Не съм изтривал предварително нищо-може и това да ми е грешката.Аз затова питам хора ,които са по наясно и да ми дадат съвет как да оправя нещата-ако има нещо за оправяне.

Защо всички се мъчат да правят преинсталация под уиндолс? Сложи буутващия диск, задай от биоса да го потърси и рестартирай компютъра...

Изтрий си дял C: , създай си го наново и го форматирай. Инсталирай си новия уиндолс. Със сигурност няма да е останало нищо от стария!

според описанието ти си изпълнил всичко както трябва(щом те е питало за избор на файлова система).но и на мене ми много Х аджеба защо са останали тези старите папки и файлове?досега колкото преинстали съм правил,никога не е оставало нищо старо-например много пъти съм чистил вируси и т.п.гадости и ако се окаже,че не мога да се справя по този начин,преинсталирам,и то в краен случай(това е последната ми стъпка).

едит:резюмето го даде колегата по горе :)

• Автор

Защо всички се мъчат да правят преинсталация под уиндолс? Сложи буутващия диск, задай от биоса да го потърси и рестартирай компютъра...

Изтрий си дял C: , създай си го наново и го форматирай. Инсталирай си новия уиндолс. Със сигурност няма да е останало нищо от стария!

Значи следващия път ще го направя по указания начин.Само да питам как точно да изтрия С дял?(извинявам се за малоумния въпрос).След като се оказа,че и при сегашната преинсталация въпреки ,че ме предупреди ,че ще изтрие всичко на С,преди да инсталира новия Уиндоус,не е станало точно така.Между другото преди да инталирам ми показа ,че на С дял имам 10 ГБ свободно-колкото си е по принцип моя С дял.

От това меню, в процеса на инсталация:

065e28ecd5a579ce.jpg

Триеш дял (Delete Partition), после го създаваш, форматираш (Quick Format) и продължаваш инсталацията. Само опитай в Google да пуснеш търсене на това: Инсталиране на Windows XP. Виж как познах, че става дума за XP, баси...

когато ти излезе снимката с дяловете,маркираш Сто и натискаш delete,Enter,потвърждаваш с L и трябва да ти остане пространство(unpartitioned space)с размера на стария дял,натискаш С(create partition),задаваш му размера на стария дял,форматираш и т.н.по процедурата...

nologo освен обяснението ти е дал и шотче :cool:

• Автор

Ще му хвана цаката аз,естествено с ваша помощ приятели.Но сега Уина ,които преинсталирах(или поне така си мисля,че съм направил :cool:)се движи като комета,работи перфектно.Но занапред ще изчистя техниката си на преинсталиране.Всъщност дали ще изтормозя много "щайгата" ако тея дни пак наново(с дадените съвети как точно да постъпя)направя нова преинсталация?

един съвет:тренирай на виртуална машина.никой не се е родил научен :cool::computer2:препоръчвам ти virtual box(freeware).

m160k, най-добре ще е да изчистиш техниката си колкото се може по-скоро. При твоята преинсталация има доста изпуснати неща, което е съвсем нормално. За разлика от чистата инсталация с триене на дялове и създаване. При чистата инсталация ще трябва да се въоръжиш с драйвери, търпение и внимание. Доколкото забелязах, внимаваш и се стремиш да си точен. При по-новите операционни системи: Vista и Windows 7 няма кoй-знае каква разлика в инсталациите, стига да четеш и да спазваш точно процедурите.

P.S. Най-добре ще е да питаш, преди да започнеш да инсталираш.

• Автор

Следващия път всичко ми се струва ,че ще е точно-и драйвери и търпение и внимание имам достатъчно.А и щом при първата ми преинсталация не съм омазал нещата и за сега всичко варви както трябва,няма проблеми.

според мен има някаде дупка в харда и си му запарва инфото

WTF?????

• Автор

А сега де-ново 20!Това значи ли ,че имам проблем с харда?Ако може да кажеш ква е тая дупка.Аз изчистих една подпапка(All users) в папка Program Files.Ама се притеснявам,ако подкарам и другите подпапки там да не очистя някой важен системен файл и да "оцапам пейзажа".

това пък какво е? :angry: да не би да му е изгорял харда че да има дупка??? :speak: ако някой те вземе на сериозно...здраве му кажи.човека си има проблем,а ти си седнал да го заблуждаваш. :down:

• Автор

Аве и аз това се чудя-долу-горе си имам на представа от компютри,но за неква дупка в харда сефте чувам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.