Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Live security Scan [РЕШЕН]

Featured Replies

Здравейте вчера прихванах това чудо Live security Scan.Следвам инструкцията от този линк http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819&pid=1486095&st=0&#entry1486095.В момента Malwarebytes' Anti-Malware сканира компа.Не съм много на ясно с нещата правя всичко както е описано след сканирането ще пусна и резултатите.Въпроса ми е след като изпълня всичките 4 точки ще са нужни ли и други действия.

Здравейте!Допълнително:

1.Изтеглете програмата AVZ и разархивирайте avz4.zip например в папка (c:\antivir).

- стартирате AVZ и обновявате базата с данни (в меню AVZ: Файл - Обновление баз - Пуск):

1500338I.jpg

- в менюто AVZPM изберете "Установить драйвер расширенного мониторинга процессов":

1500363t.jpg

2.Затворете всички програми,временно изключете антивирусната си програма,защитната стена и друг защитен софтуер (ако имате такъв),оставете запуснат само Internet Explorer.

- докато трае сканирането и формирането на логовете изключете си интернета.

3.Стартирате AVZ,(в ОС Windows Vista стартирате с десен бутон на мишката от името на администратор),избираме от Меню - Файл - Стандартные скрипты:

1500405Z.jpg

... поставете отметка на 3-ти скрипт и натискаме "Выполнить отмеченные скрипты".В резултат на изпълнение на скрипта в папката AVZ\LOG ще се създаде архив virusinfo_syscure.zip.:

1500445H.jpg

Внимание:След изпълнение на скрипта рестартирайте компютъра си!

4.Стартирате AVZ,(в ОС Windows Vista стартирате с десен бутон на мишката от името на администратор),избираме от Меню - Файл - Стандартные скрипты и поставете отметка на 2-ри скрипт,натискаме "Выполнить отмеченные скрипты".В резултат на изпълнение на скрипта в папката AVZ\LOG ще се създаде архив virusinfo_syscheck.zip.:

1500476A.jpg

5.Затворете AVZ.Включете си антивирусната програма,защитната стена и интернета.Към темата прикачете:

- virusinfo_syscure.zip

- virusinfo_syscheck.zip

- лог от HijackThis (т.2.3)

- лог от Malwarebytes' Anti-Malware (т.2.2).

Внимание!!!

• Не бъркайте архива virusinfo_syscure.zip с virusinfo_cure.zip (втория за сега не ни е нужен)
  • Ако AVZ не се стартира преименувайте файла avz.exe в 123.com (123.pif или 123.cmd)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За да направите програмата на руски език:

направете shortcut на иконката на програмата (от инсталационната папка на десктопа си)

десен бутон на иконката ==>properties ==>таб shortcut

ще видите този прозорец - направете посочените корекции:

1553834B.jpg

• Автор

След като Malwarebytes' Anti-Malware приключи със сканирането на всички редове имаше отметки, и кликнах Remove Selected при изтриването се появи прозорец от live security scan който не ми позволи логът да бъде отворен в Notepad и не можах да Копирам лога и публикувам.Кото добавка искам да отбележа че някои от програмите ми не могат да се отварят като skype.word.notpad complayer казва ми че exe-to на програмата неизвестена троянскиа програма attemping to send....как да постъпя в такъв случай

Дадох и рестарт на компа както поиска програмата

Редактирано от alex126 (преглед на промените)

Не съм сигурен при това положение дали ще можете да стартирате АВЗ.....би трябвало Malwarebytes' Anti-Malware да запомни отчета в секция Дневници - проверете там...!

• Автор

Не съм сигурен при това положение дали ще можете да стартирате АВЗ.....би трябвало Malwarebytes' Anti-Malware да запомни отчета в секция Дневници - проверете там...!

сега след рестарт дори и Malwarebytes' Anti-Malware не мога да отворя.Този live security ми се стартира с компа и започва сканиране.мисля че той блокира програмите

сега след рестарт дори и Malwarebytes' Anti-Malware не мога да отворя.Този live security ми се стартира с компа и започва сканиране.мисля че той блокира програмите

ако преинсталирам Malwarebytes' Anti-Malware дали няма да мога да вляза в дневника да вида за лога

Това е типичен пример за Rogue - би трябвало Malwarebytes' Anti-Malware да се справи с нея!

ако преинсталирам Malwarebytes' Anti-Malware дали няма да мога да вляза в дневника да вида за лога

Не.Опитай да направиш другите препоръки..!

• Автор

Това е типичен пример за Rogue - би трябвало Malwarebytes' Anti-Malware да се справи с нея!

Не.Опитай да направиш другите препоръки..!

не ми дава да стартирам TrendMicro™ HijackThis™

нищо ме мога да направя и AVZ не мога да разархивирам за да изпълня препоръките дадени ми от вас .Това ме навежда на мисълта ,че единствено ми остава да преинсталирам windows-a.

не ми дава да стартирам TrendMicro™ HijackThis™

Преименувайте HiJackThis.exe на Kaldata.exe....!

п.п Можеш ли да ми качиш шот на това Rogue

Пробвай с тази версия Полиморфна AVZ (от 31.03.10)....!

• Автор

и с преименуване не става .След рестарта поискан от Anti-Malwar тази LSscan става все по агресивна и все повече програми отказват flash get,Bitcomet winrar програми които преди това работеха.Вече почти нищо не мога да ползвам

и това не ми позволява да ползвам :ph34r:

• Автор

Хм.....а в безопасен режим...!?!

как в безопасен режим обясни ми че не съм много на ти с тези работи

Безопасен режим =Safe Mode .....рестартираш => помпиш клавиш F8.....сетитли се......

Пробвай с тази версия Полиморфна AVZ (от 31.03.10)....! ..... това държа да пробваш

• Автор

успях да пусна Полиморфна AVZ (от 31.03.10)....! ..... без да пипам нищо по настройките оставям да сканира

• Автор

не намирам такава папка тази версия Полиморфна AVZ (от 31.03.10)....! я изтеглих и след като рестартирах иконата беше активна натиснах и програмата тръгна не съм я инсталирала преди това sad.gif

alex, май не ме разбра...?Кажи ми когато изтегли Полимирфната АВЗ,къде я запомни....на десктопа,в /C: , в /D:....или ...?

Така.....така трябва да бъде,тя не се инсталира.....Така, значи търси на десктопа папка LOG и в нея са архивите...!

• Автор

Така.....така трябва да бъде,тя не се инсталира.....Така, значи търси на десктопа папка LOG и в нея са архивите...!

само това намирам на десктопа ,но то не е папка а просто текстов файл който не мога да отворя мисля ,че е същото което ти пратих

avz_log.txt

А ти само сканираш май.......а?А даваш ли да изпъли стандартни скриптове 2 и 3,както съм ти описал в пост 2......?sad.gif

AVZ, меню "Файл -- Выполнить скрипт" -- Копирате долунаписания скрипт-- Натиснете бутон "Запустить".

begin

SearchRootkit(true, true);

SetAVZGuardStatus(True);

TerminateProcessByName('c:\program files\live security suite\livess.exe');

QuarantineFile('C:\WINDOWS\update.exe','');

QuarantineFile('C:\Program Files\Live Security Suite\LiveSS.exe','');

QuarantineFile('C:\Documents and Settings\Delta\Application Data\Live Security Suite\db\pb.dll','');

QuarantineFile('c:\program files\live security suite\livess.exe','');

DeleteFile('c:\program files\live security suite\livess.exe');

DeleteFile('C:\Documents and Settings\Delta\Application Data\Live Security Suite\db\pb.dll');

DeleteFile('C:\Program Files\Live Security Suite\LiveSS.exe');

RegKeyParamDel('HKEY_CURRENT_USER','Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run','Live Security Suite');

RegKeyIntParamWrite( 'HKLM', 'SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\NonEnum', '{BDEADF00-C265-11D0-BCED-00A0C90AB50F}', 1);

BC_ImportALL;

ExecuteSysClean;

BC_Activate;

ExecuteRepair(6);

ExecuteRepair(8);

ExecuteRepair(13);

RebootWindows(true);

end.
След изпълнение на скрипта компютъра ви ще се рестартира. След рестарта изпълнете следния скрипт:
begin

CreateQurantineArchive(GetAVZDirectory+'quarantine .zip');

end.

В резултат на изпълнение на втория скрипт ще се сформира quarantine.zip (карантина).Отправете получения файл quarantine.zip от инсталационната папка на AVZ, на [email protected].

Какво става с проблема ви...?

• Автор

мисля че се оправиха нещата за което съм ви много благодарна но файла файл quarantine.zip на [email protected]. ли да изпратя

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.