Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за покупка на кола + въпрос за спиране ;]

Featured Replies

Относно покупката на кола въпросите са ми : какво е задължително да се смени като се купи втора ръка, а препоръчително и колко излиза това да кажем за http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11274978557853141&f1=details или http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11252160721503738&f1=details ? За застраховките аз ще си потърся инфо. Относно спирането питането ми е следното : в различните позиции(на равно, на надолну и на нагорно) на коя скорост трябва да се остави колата за да не тръгне? А нещо друго трябва ли да се направи - ръчна или друго? Мерси ;]

Относно покупката на кола въпросите са ми : какво е задължително да се смени като се купи втора ръка, а препоръчително и колко излиза това да кажем за http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11274978557853141&f1=details или http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11252160721503738&f1=details ? За застраховките аз ще си потърся инфо.

Относно спирането питането ми е следното : в различните позиции(на равно, на надолну и на нагорно) на коя скорост трябва да се остави колата за да не тръгне? А нещо друго трябва ли да се направи - ръчна или друго?

Мерси ;]

гледам захласваш се по BMV--хубав автомобил но само да му се радваш "единствената марка която не си заслужава цената "---страшно скъпа подръжка -

Задължително сменяш масла,филтри,ремъци и ролки.

спирането - спира се на първа или задна скорост (aз дигам първо ръчната и после включвам на скорост - да не ми се товарят скоростната кутия и съединителя). като гледам си се насочил към дърти коли, че и бензин (ще те удари дебело през джоба за гориво и масла, щото ще похапва яко). бих ти препоръчал да вложиш още малко пари и да си вземеш френски мерцедес, но турбодизел (пежо 405, 605, 406...) по широки са, имат голям багажник и на задните седалки се пътува комфортно независимо колко голям човек седне (единствената забележка - гледай колата да не е разкрачена отзад и задницата да да "кляка" ако се опитваш да тръгнеш на ръчна)... (ако вземеш кола с климатик, още по добре)... и сменяш писаното от предния пост...

а какво да гледаш по колата:

http://www.peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=11152&hilit= - третия пост ( на divj)

Колега, преди три години с тази карта обикалях да си избирам кола. Това ми беше удобно да не пропускам основни неща, а и определено малко стресираше продавачите.

По въпросите:

1. табелката с номера на двигателя е алуминиева, занитена за блока и понякога липсва. Кода е 10CU7D и 7 цифри.

2. Студен двигател с едно подгряване пали още на 2-ри цилиндър (1/2 оборот). Загрял двигател пали между 1-ви 3-ти оборот според състоянието на горивната помпа.

АНКЕТНА КАРТА ЗА ИЗБОР НА АВТОМОБИЛ

І. Позиция на водача: ............................ ( удобна ли е?)

ІІ. Купе:

1.Боя ............................. (следи от пребоядисване .................), (увреждания ....................)

2.Стъкла (марк. година) .......................

3.Брони ........, подкалници (цялост ............)

4.Врати и капаци (прилягане ..............), (провисване ...........), (затваряне .................)(стъкла движение ............................)

5.Седалки, педали (захабяване ....................)

6.Следи от изправяне на лонжерони и ново покритие в двиг отсек и багажника .........................................................

7.Отвътре корозия ................................

ІІІ. Оглед на канал:

1.Следи от масло по ск. кутия ..........., амортесьори...............,

2.Цялост на маншоните на полуоски ......., рейка ..................

3.Следи от удари ..........................................................

ІV. Двигател

1.Находка в ауспуха ........................

2.Миризма на гориво ........................

3.Нива и следи от чужи в-ва –масло ..............., антифриз .........., спир. течност ...................

4.Следи от ръжда по гърловината на радиатора ................

5.Течове ...............................................................

6.Запалване: (времетраене и акустична картина) топъл ......., студен ......................мотор.

7.Равномерна работа на мотора във всякакви температурни режими и обороти................... Паразитни шумове ...................................., неравномерни притраквания ..................

8.Празен ход. Плавно форсиране на двигателя от празен ход до високи обороти. Да няма прекъсвания в работата на мотора, изразяващи се в притрисане или самоволно

префорсиране..................................

9.Същото като точка 7, но при рязко подаване на газ................................

10.Задържане на педала на газта в такова положение, че да се установят за поне 4-5 секунди обороти, съответстващи на поне 60-70% натоварване на мотора и рязко отпускане

на педала на газта. Относително бързо трябва да се установи стабилен ход. Опити за изгасване или продължително задържане на високи обороти в такава ситуация са

индикация за някаква нередност..................................................................................

11.Все още на място -какво “казва” ауспухът. При празен ход....................................................................................., при изфорсиране ................................................... (Черен дим: недоизгоряло гориво, Син дим: масло в изгорелите газове,Бял дим: конденз или антифриз в изгорелите газове) (дизела нормално изпушва за кратко чер дим при фосиране)

12.Масло: кореспондира с повишено налягане на картерните газове. Налага се да проверите зрително, какво излиза през отвора за щеката за маслото при извадена щека в различни режими на работа на мотора. Видимо количество картерни газове говори за сериозно износване на двигателя, но не подсказва за обема на предстоящия

ремонт................................................................................

13.Охлаждаща течност: стандартно се проверява за мехурчета в разширителното казанче. Но на загрял мотор е по-лесно (и безопасно) да се провери, дали маркучите към и от радиатора не са се втвърдили прекомерно. Внимание: маркучите все пак са топли. Във всеки случай и двата метода биха показали “издухана” гарнитура и проникване на изгорели газове в охладителната система.......................................................................

14.Теглителна сила на двигателя под товар .........................................................................

V. В движение:

1.Потегляне с пълен ляв и десен завой ................................................................................

2.Рязко спиране (равни следи ..................................) (отклонение .......................................), (шум и вибрации .......................................................), (педала потъва ли?) .....................................................), (спирачни дискове .....................................................), (ръчна спирачка .........................................................)

3.Волан (чукане ............................................................)

VІ. Ресурс на наличните консумативи:

1.Агренажен ремък и ролки .......................................

2.Масло ................................

Документи: регистрационен талон........., квитанция за платен пътен данък за 2004 г.........., квитанция за платена Гражданска отговорност за 2004 г..................

..............................................................................................................

..............................................................................................................

Ако колата е на чуждо име трябва да има нотариално заверено пълномощно издадено от собственика на колата, че има право да я продава и документ издаден от данъчната служба за собственика на колата, че не дължи данъци, като този документ също трябва да бъде нотариално заверен.

Редактирано от the professor (преглед на промените)

гледам захласваш се по BMV--хубав автомобил но само да му се радваш "единствената марка която не си заслужава цената "---страшно скъпа подръжка -

BMW не BMV http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif на E36 поддръжката е евтина, (като гледам 99 коня, доста е слабичка) Все пак не е някое 760Li... И това е единствената немска кола, която си заслужава цената! Има тръпка при каране, и самата кола те кефи.

И само не разбирам, защо робувате на маркиПубликувано изображение

Вярно всеки си има фаворит, но винаги при покупка на каквото и да е било трябва да се има поне още 2-3 варианта.

Моят фаворит е Ауди, но има марки като Шкода, Фолксваген, донякъде Пежо. Говорим за определени модели от изброените марки, наистина всяка марка има и добри попълнеения и не чак толкова, но за всички си има купувачи.

Недейте да робувате на BMW, защото според последни данни/ проучавания, катастрофите в България 3/5 стават с една едниствена марка кола (познайте сама коя е тя). И то не някаква нова кола от тази марка, а просто такива набори на дядо на москвича на 20 години, които сам човека е посочил като евентуални избори при неговия оглед.

Iordanoff,това че в България 3/5 от катастрофите ставали с BMW не е критерий че марката е кофти.Кофти e че задкормилното устройство няма културата на европейския шофьор.По мои наблюдения мога да ти кажа,че ако в сервиза в който работя влезе едно BMW,влизат поне 15 AUDI-та,като не броя VW-тата.Дори смело мога да кажа че ако не беше мотора на AUDI 2.5 TDI досега много от сервизите щяха да фалират.Много им се радвам като като дойдат и започнат да мънкат и чупят пръсти като им кажеш цена за ремонта.

от всяка кола може да има тръпка при каране... мойта не е много мощна само 64 коня е, но пак си има тръпка като издухам някой мерцедес или опел или бмв... щото колата е дизел и ми е все тая колко ще е разхода - минималното дето съм правил е 4,6/100 а максималното е 7,3 и мога да си позволя да мина доста километри на висока скорост, а някй с мерцедес или бмв - издухва ме и после си кара бавно щото като е на бензин и разхода му става двоен като кара със 140/160 км/ч. освен това за дизел 200 000 км не са много - той си е направо нов, ама бензин на толкова - друга работа... аз бих казал, че най много катастрофи май фолксваген правят (а не ауди) - просто хората дето си купуват такава кола тука я купуват за яко настъпване (другата причина е че това е марката с най голям дял автомобили в света), а явно шофьорските им умения не са достатъчни... карането на кола е не само да знаеш как се натискат педалите и се сменят скоростите... това че, колата е 20 годишна не значи че е лоша - като е здраво окачването, здрави са спирачните маркучи и е поддържана - няма проблем... има самолети boeing дето са на 30 години и още летят - щото са поддържани...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Iordanoff,това че в България 3/5 от катастрофите ставали с BMW не е критерий че марката е кофти.Кофти e че задкормилното устройство няма културата на европейския шофьор.По мои наблюдения мога да ти кажа,че ако в сервиза в който работя влезе едно BMW,влизат поне 15 AUDI-та,като не броя VW-тата.Дори смело мога да кажа че ако не беше мотора на AUDI 2.5 TDI досега много от сервизите щяха да фалират.Много им се радвам като като дойдат и започнат да мънкат и чупят пръсти като им кажеш цена за ремонта.

Съгласен съм с теб. Обаче, по-твоята логика на мислене, защо колите ни се чупят, ами защото България няма Европейските стандарти за пътищата. Незнам за 2,5ТДИ, но щом работиш в сервиз със сигурност си по-наясно от мен.

........Обаче, по-твоята логика на мислене, защо колите ни се чупят, ами защото България няма Европейските стандарти за пътищата.......

Тук си много прав за съжаление,....и знаеш ли защо?Защото парите за пътната инфрастуктура отиват в нечий джоб.

Просто не знаеш какъв таралеж си слагаш в гащите. Кола 92-93 на 200 000 км. - такъв филм просто нема. Моята съм я купувал август 2007-а и досега съм и направил около 70 000 - ходя на работа с нея, веднъж седмично да напазарувам, чат-пат някоя екскурзиика и те това е. Сега я кара жената - 40 км. всеки божи ден. Направи си ти сметката колко километри са врътнали тези баварци. Има и нещо друго - мерака се лекува с пари - не съм го измислил аз ама съм минал по този път. Късмет ти желая.

• 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.