Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с монитор

Featured Replies

ЗДР. Имам проблем с монитора значи когато си вклуча компютър и монитора не се включва трябва да рестартирам компютър и чак тогас. Мисля че е от драйверите. Марката е ASUS "19" инча плазма.

ЗДР. Имам проблем с монитора значи когато си вклуча компютър и монитора не се включва трябва да рестартирам компютър и чак тогас. Мисля че е от драйверите. Марката е ASUS "19" инча плазма.

От кои драйвери мислиш, че е проблема? Пусни компютъра в Safe Mode и виж как е ситуацията. Освен това дай- по- точна информация как не се включва монитора - изобщо не работи или дава съобщение за липса на сигнал, след което минава в StBy. Oсвен това дай повече информация за наличния хардуер - предимно видеокартата и модела на монитора. А това че е "плазма" изобщо не е вярно, понеже плазмени дисплеи с размер (диагонал) 19" няма - т.е. монитора всъщност е TFT.

P.S. и да, проба с друг монитор е задължителна, не се сетих да напиша...

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

• Автор

Компютъра е в гаранция и немога да го отварям. А когато го включвам изписва windows xp зарежда и когато исвири мелодията на windowsa и се появи декстопа и огасва. Точния модел е ASUS VW193s Splendid http://www.xbitlabs.com/images/other/19inch-10/2p1s.jpg

Компютъра е в гаранция и немога да го отварям. А когато го включвам изписва windows xp зарежда и когато исвири мелодията на windowsa и се появи декстопа и огасва.

Това всеки път ли го прави?Според мен го носи на гаранцията!

Компютъра е в гаранция и немога да го отварям. А когато го включвам изписва windows xp зарежда и когато исвири мелодията на windowsa и се появи декстопа и огасва. Точния модел е ASUS VW193s Splendid http://www.xbitlabs.com/images/other/19inch-10/2p1s.jpg

Не виждам някой някъде да е искал от теб да отваряш компютъра - за да разбереш модела на видеокартата няма нужда от разглобяване - просто ползвай Everest или друг подобен софтуер. Стартирай компютъра в Safe Mode за да видим ще има ли ефект. Друго, което може да опиташ е след стартиране и като изгасне монитора, го изключи с бутончето отпред или дори от контакта (за около 20-30 секунди) и го пусни пак - и кажи какво става. Възможно е да си задал refresh rate извън обхвата на монитора, но не е сигурно, щото ако е така би трябвало да изгасне още преди да се покаже нещо от десктопа, но провери все пак.

• Автор

От бутона го огасях и пусках няколко пъти но от контакта не съм пробвал.

И аз имам подобен проблем. Купих си ново СД и когато го монтирах, мониторът на компютъра ми изобщо не се включи. Не мисля, че двете имат някаква връзка,но все пак махнах СД-то. Проблемът остана, т.е. мониторът не се включва. Откъде да тръгна?

И аз имам подобен проблем. Купих си ново СД и когато го монтирах, мониторът на компютъра ми изобщо не се включи. Не мисля, че двете имат някаква връзка,но все пак махнах СД-то. Проблемът остана, т.е. мониторът не се включва. Откъде да тръгна?

Най-вероятно си разместил някои кабели и затова не пали.

Най-вероятно си разместил някои кабели и затова не пали.

Е,какви кабели толкова има, че да ги объркам? Преди две години пак имах такъв проблем и се оказа, че е изгоряла видеокартата. След нея дойде ред и на дъното.Опасявам се хронологията да не се повтори. :huh:

Е,какви кабели толкова има, че да ги объркам? Преди две години пак имах такъв проблем и се оказа, че е изгоряла видеокартата. След нея дойде ред и на дъното.Опасявам се хронологията да не се повтори. :)

Eeeee, не знам как го отваряш, че да гори карта и дъно. Вероятно имаш много статично електричество в себе си /майтап/. Когато нещо не пали, аз разкачам всичко що е закачено и почвам от нула, докато запали. Ако не, тогава почвем компонентите да пробвам. Ти си човека, който знае къде е пипал и какво. Успех!

Да допълня нещо по проблема на пича с гаснещия монитор, че и мен ме засегна нещо подобно:

Вчера закачих един комп да го преинсталирам и понеже за по- удобно ползвам един монитор, свързвам компютрите с помощта на KVM превключвател (механичен). Обаче от бързане пуснах и двата компютъра да зареждат едновременно, при което така се случи, че моя комп. зареждаше без да е включен към монитора - другия подаваше сигнал към него (монитора). И стана следното: Другия комп си тръгна нормално, а моя като превключих на него не "запалваше" монитора - минава в StBy. Ресетнах го - дава картина докато дойде до "добре дошли" и гасне. Пускам с F8 на "Еnable VGA" - стартира, но каквито и настройки да правя след нормален старт пак гасне. Също и Safe Mode не помогна. Оправи се само след деинстал (при стартиране със "Еnable VGA") на видеокартата, но от дивайс мениджъра. При следващия рестарт се оправи, като нормалните настройки на видеокартата и драйвера и се бяха запазили. Та пиша това за да види момчето дали няма така да стане - знам, че съм закъснял с това, но може пък на друг с подобен проблем да е от полза.

• 4 седмици по-късно...

И аз имам подобен проблем при включване на компютъра монитора работи но показва образ само за секунда и черен екран със някакви слаби оттенъци на десктопа...процеса се повтаря няколко пъти докато го изключвам и включвам но но 20стото включване привидно се оправя изкарва за постоянно образ но пък започва да бръмчи отзад...незнам дали не е от захранването защото мисля че от там идва бръмченето или пък не е от другия кабел който се свързва с PCто... :eek: монитора ми е SAMSUNG SyncMaster 2233bw някой може ли да ми обясни от каде идва проблема

Редактирано от hellbully (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.