Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Mozilla и Opera

Featured Replies

Здравейте! Наскоро си изготвих първия по качествен дизайн на сайта ми с фотошоп и всичко вървеше добре, докато не разбрах, че на някои компютри сайта ми не се отваря. В последствие се оказа, че е от конкретния браузър Mozilla и Opera. На Google Chrome, Internet Explorer и Avant нямам никакви проблеми. Другото, което е - от html документа на компютъра отварям сайта с всички браузъри без проблеми, а като го хостна от линка не мога. Странното е, че ми създава тези проблеми само за главната страница, на другите си ги отваря със всички браузъри. Началните страници ми излизат с някакви питанки, йероглифи и тем подобни. Обнових Mozilla до 3.6 (най-новото, което намерих), но пак нищо. Моля някой ако знае да помага. Сайта ми е Цък ...

е това не го бях виждал

смени си енкодинга от UTF-16 на UTF-8......

офф: струва ми се че шрифта е леко разтеглен нагоре

горната лента с менютата белите букви на сивия фон леееееекичко се губят

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Човек може да го заболи главата, докато разглежда изходния код на страницата, ето защо не съм променял или поправял абсолютно нищо. Единственото нещо, което съм направил и би следвало да работи е промяната на кодировката на самия html документ от "Unicode, UTF-16 little endian" на "Unicode, UTF-8", както те е посъветвал и Aquaris. Това би следвало да оправи донякъде нещата...

Успех!

Замести оригинално качения с прикачения файл в мнението, след което презареди страничката с CTRL+F5 в браузъра.

index.html

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Здравейте! Наскоро си изготвих първия по качествен дизайн на сайта ми с фотошоп и всичко вървеше добре, докато не разбрах, че на някои компютри сайта ми не се отваря. В последствие се оказа, че е от конкретния браузър Mozilla и Opera. На Google Chrome, Internet Explorer и Avant нямам никакви проблеми. Другото, което е - от html документа на компютъра отварям сайта с всички браузъри без проблеми, а като го хостна от линка не мога. Странното е, че ми създава тези проблеми само за главната страница, на другите си ги отваря със всички браузъри. Началните страници ми излизат с някакви питанки, йероглифи и тем подобни. Обнових Mozilla до 3.6 (най-новото, което намерих), но пак нищо. Моля някой ако знае да помага. Сайта ми е Цък ...

имаш проблем с енкодинга - ползвай windows 1251 (работи и под линукс) всички други енкодинги са простотия и загуба на ценни килобайти... другия вариант е да укажеш в кода какъв ти е енкодинга за да си го настройва браузъра автоматично...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

имаш проблем с енкодинга - ползвай windows 1251 (работи и под линукс) всички други енкодинги са простотия и загуба на ценни килобайти... другия вариант е да укажеш в кода какъв ти е енкодинга за да си го настройва браузъра автоматично...

Не съм съгласен за Windows1251

Aко смяташ да имаш многоезичен сайт и т.н, най-добре е да е в UTF8.

Иначе чуждестранните потребители?

До автора-Енкодинга ти е UTF16, сменяш го на UTF8 и си решаваш проблема :)

При мен всички подстраници на сайта ти ми излизат ейроглифи, докато не настроя ръчно енкодинга на UTF16

И нещо сайтът ми се вижда малко раздължен.

Хубаво е да го поправиш.

П.П ИМЕННО Windows1251 има проблеми под Linux.

Само да добавя, че ако пусна търсенето на Енкодинга на AUTO проблем няма. :speak:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не съм съгласен за Windows1251

Aко смяташ да имаш многоезичен сайт и т.н, най-добре е да е в UTF8.

Иначе чуждестранните потребители? Или тези с регионални настройки по "Default"?

До автора-Енкодинга ти е UTF16, сменяш го на UTF8 и си решаваш проблема :)

Хубаво е да го поправиш.

работи си без проблем а за тия дето не знаят български е все тая дали пише на български или йероглифи (въпреки че с тоя енкодинг си се вижда без проблем, независимо от регионалните настройки)... и както писах пробвано е под линукс...

обаче най добрия вариант е да си укажеш енкодинга в самата страница, за да работят и тъпи браузъри на които настройката encoding > auto detect не работи:

<meta content="text/html; charset=windows-1251" http-equiv="content-type"><title>Как да тестваме важните компоненти на компютъра (процесор, памет, захранване, твърд диск)</title></head><body style="color: rgb(0, 0, 0); background-color: rgb(255, 255, 255);">

(това е от мойта страничка: http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html )

Редактирано от the professor (преглед на промените)

работи си без проблем а за тия дето не знаят български е все тая дали пише на български или йероглифи (въпреки че с тоя енкодинг си се вижда без проблем, независимо от регионалните настройки)... и както писах пробвано е под линукс...

Ако за теб UTF8 е мръсна дума, както за Windows98 е, то за другите вече не е и е стандарт, особено ако смяташ да правиш мултиезичен сайт.

Много CMS работят с UTF8

И Windows1251 има проблеми точно под Linux, както писах вече, макар да не са свързани директно с изобразяването на страниците, поддръжката на W1251 под Linux ми изглежда малко..."изкуствена"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Преди време имах някакъв сайт в hit.bg (гледам че на @Matic сайта е там), та се опитах да ползвам UTF-8, но не се получи, затова го върнах на win 1251.

Тук гледам, че сайтът е почти изцяло с картинки, затова @Matic погледни все пак encoding-а на файла примерно с notepad++,

и го направи да е също win 1251(това което е направил @proletsearch само че с друг енкодинг).

• Автор

Първо да благодаря на всички, които изказаха мнение по въпроса.

Аз бях сложил Windows-1251, като смятах, че ще помогне да се махнат йероглифите, но за жалост не стана. Работа ми свърши този енкондинг UTF-8.

Човек може да го заболи главата, докато разглежда изходния код на страницата, ето защо не съм променял или поправял абсолютно нищо. Единственото нещо, което съм направил и би следвало да работи е промяната на кодировката на самия html документ от "Unicode, UTF-16 little endian" на "Unicode, UTF-8", както те е посъветвал и Aquaris. Това би следвало да оправи донякъде нещата...

Успех!

Замести оригинално качения с прикачения файл в мнението, след което презареди страничката с CTRL+F5 в браузъра.

index.html

Използвах прикачения от proletsearch индекс, замених го и всичко проработи.

Хубаво е да го поправиш.

Да, знам. Имам и други забележки по този въпрос. Това е от резолюцията на монитора. Аз съм на 1280x1024 и нямам проблем. Горе менюто пасва идеално, долу също без да влача лентата на дясно.

Първо да благодаря на всички, които изказаха мнение по въпроса.

Аз бях сложил Windows-1251, като смятах, че ще помогне да се махнат йероглифите, но за жалост не стана. Работа ми свърши този енкондинг UTF-8.

Заблудата идва от това, че много хора са на мнението, че замяната на кодировката става единствено с промяната на въпросния ред:

<meta content="text/html; charset=

Това е така единствено, ако и самият html документ е записан със същата кодировка, посредством текстов редактор.

При теб html документа беше записан с кодировка: "Unicode, UTF-16 little endian", а на въпросния ред беше зададено "windows-1251".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.