Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

формула на ексел за оцветяване на клeтки при две условия

Featured Replies

здравейте

може ли да ми кажете някоя функция за оцветяване на клетки при две условия като едното е в лист 1 а другото в лист 2?

например за получаване на стипендия да се оцвети едно квадратче с име на ученик(неизвинени отсъствия под 1 и среден успех над 5.5) ако от лист 1 има колона с неизвинени отсъствия и там от съответното квадратче да е под или равно на 1 , а от лист 2 средният успех да е над или равен на 5.5 от съответното квадратче.

ще съм ви много благодарен ако ми отговорите до неделя !

Редактирано от viper7470 (преглед на промените)

здравейте

може ли да ми кажете някоя функция за оцветяване на клетки при две условия като едното е в лист 1 а другото в лист 2?

например за получаване на стипендия да се оцвети едно квадратче с име на ученик(неизвинени отсъствия под 1 и среден успех над 5.5) ако от лист 1 има колона с неизвинени отсъствия и там от съответното квадратче да е под или равно на 1 , а от лист 2 средният успех да е над или равен на 5.5 от съответното квадратче.

ще съм ви много благодарен ако ми отговорите до неделя !

Това с оцветяването го имаше в новата версия. Не знам как става, отсега да кажа. Цялата работа, обаче, е твърде проста и не изисква кой знае колко работа. От единият лист, с if, проверявате дали е изпълнено условието и примерно, ако е изпълнено да се присвои стойност 1-ца. Същото и от вторият лист. За удобство можете да си копирате всичко на отделен лист, сравнявате стойностите и отсявате желаното с филтър (Data-->Filter-->AutoFilter). Така ще можете наведнъж да си оцветите фона и т.н.

струва ми се че ще е по-лесно 1 колона с име "(получаване на) стипендия" в която да има IF с 2 условия с резултат съответно "Да"/"Не" и 1 обикновен conditional formating

Наистина така ще е по-лесно.

Значи условието ще е:

=IF(AND(A7<1,B7=>5,5), "за стипендия", "неизпълнено условие")

където A7<1 e условиято за отсъствията, а B7=>5,5 - за успеха. Ако са изпълнени и двете, ще се присвои стойността за стипендия.

Или просто =AND(A7<1,B7=>5,5), което ще върне стойност TRUE за изпълнени условия за стипендия. После селектираш новополучената с резултатите колона и от меню Format-->Conditional Formatting избираш цвят: Clip_95.jpg?psid=1

Редактирано от am-am (преглед на промените)

• Автор

мерси много разбрах как става само че ми дава грешка "This formula you typed contains an error.", а при мен се пада да е така

=IF(AND(Sheet1!W3<1,Sheet2!G3=>5,5), "за стипендия", "неизпълнено условие")

има ли грешка в това ? :S

а и също да ми питам има ли такова условие за колона в която в една от клетките ако е написано някакво число каквото и да е да напише коментар към съответната клетка ... пример за коментар Учител:Извинено/ни (за отсъствия)

ps:оправих се за стипендията само да ми кажете за коментарите и ще ви черпа c усмивка по радиото :bedtime2::D:D

Edit:

избираш клетката в която искаш да има коментар>отгоре избираш таб Review и от там new Comment

готовия коментар се вижда при посочване с мишката

по подразбиране коментара се оставя от потребителското име на user-а на компютъра, но разбира се това може да се смени и да се напише име по избор - както напримр ти искаш да пише Учител

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Автор

edit

не аз искам да е като с If значи ако има число да напише автоматично коментар ако няма да не пише или ако има число по-голямо или равно на 1 да напише коментар Учител : извинено/ни ако няма или ако досега е имало и е премахнато в последствие да се махне коментара разбираш ли какво ми трябва

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.