Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с видеокарта

Featured Replies

Имам проблем ...който мисля че идва от видеокартата .Днес като пуснах компютъра и черен екран .Смених монитора с чисто нов .Като пуснах си стартира нормално и всичко си беше окей.По късно при включване пак черен екран ? Искам да поясня че когато успее да се включи ,ако успее да се включи нямам проблем ...само при стартирането.И още нещо когато се включва компютъра .....винаги стандартно съм имал едно леко изпискване. Сега когато не иска да включи същото изпискване е доста по продължитилно.Също преди време така както си работи компютъра изведнъж премигва и цветовете се сменят.Мислих че идва от монитора . По едно време нещо ми изписа VGA което е видеокарта,затова смятам че там е проблема .Някой ако може да каже нещо по въпроса ,защото както е тръгнало ще сменя всички части.....само още нещо днес съм почистил основно вътре от прах,и съм преинсталирал драйверите на картата .не помогна много.

Имам проблем ...който мисля че идва от видеокартата .Днес като пуснах компютъра и черен екран .Смених монитора с чисто нов .Като пуснах си стартира нормално и всичко си беше окей.По късно при включване пак черен екран ? Искам да поясня че когато успее да се включи ,ако успее да се включи нямам проблем ...само при стартирането.И още нещо когато се включва компютъра .....винаги стандартно съм имал едно леко изпискване. Сега когато не иска да включи същото изпискване е доста по продължитилно.Също преди време така както си работи компютъра изведнъж премигва и цветовете се сменят.Мислих че идва от монитора . По едно време нещо ми изписа VGA което е видеокарта,затова смятам че там е проблема .Някой ако може да каже нещо по въпроса ,защото както е тръгнало ще сменя всички части.....само още нещо днес съм почистил основно вътре от прах,и съм преинсталирал драйверите на картата .не помогна много.

Щом бипка,виж на кой производител ти е БИОС-а и като напишеш в гугъл Bios beep ти излиза за различните биоси кой бип какво значи!Примерно: http://www.computerhope.com/beep.htm

• Автор

Щом бипка,виж на кой производител ти е БИОС-а и като напишеш в гугъл Bios beep ти излиза за различните биоси кой бип какво значи!Примерно: http://www.computerhope.com/beep.htm

Qniasanie .....влизам във сайта на EPOX щото това ми е дъното,пиша bios beep и нищо не мога да намеря.

Имаш ли представа на EPOX ...какво означава 1 дълго и 2 къси ? интересува ме и 1 дълго и 3 къси ?

иначе дъното ми е EPOX -8NPA7L

Qniasanie .....влизам във сайта на EPOX щото това ми е дъното,пиша bios beep и нищо не мога да намеря.

Имаш ли представа на EPOX ...какво означава 1 дълго и 2 къси ? интересува ме и 1 дълго и 3 къси ?

иначе дъното ми е EPOX -8NPA7L

Ставаше въпрос да разбереш кой е производитела на биоса на дънната платка(AMI Bios,AWARD Bios,PHEONIX Bios....рестартирай и помпай F2 Или F10,ше влезеш в биос и обикновено в горния край на монитора пише нещо от гореизброените)...иначе:

AMI BIOS beep codes:

1 дълго,3 къси-Conventional/Extended memory failure.Generally this is caused by a memory chip that is not seated properly. Reseat the memory chips.-най-общо извади и постави рамта наново

Предполагам това ти е дъното: http://www.epox.com/product.asp?id=EP-8NPA7I в случая:

1 дълго,2 къси-Indicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information-биоса не намира монитор,прегледай кабела от картата към монитора и самите конектори на видеокартата!

http://forums.ferra.ru/index.php?showtopic=16080 тук има същия проблем и изваждане на картата и правилното и здраво монтиране обратно е помогнало,както казва и Pataran!

Едитнато:Както са ти казали и в другата ти тема за проблем с дъното :cool:

Редактирано от gniasanie (преглед на промените)

• Автор

Ставаше въпрос да разбереш кой е производитела на биоса на дънната платка(AMI Bios,AWARD Bios,PHEONIX Bios....рестартирай и помпай F2 Или F10,ше влезеш в биос и обикновено в горния край на монитора пише нещо от гореизброените)...иначе:

AMI BIOS beep codes:

1 дълго,3 къси-Conventional/Extended memory failure.Generally this is caused by a memory chip that is not seated properly. Reseat the memory chips.-най-общо извади и постави рамта наново

Предполагам това ти е дъното: http://www.epox.com/product.asp?id=EP-8NPA7I в случая:

1 дълго,2 къси-Indicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information-биоса не намира монитор,прегледай кабела от картата към монитора и самите конектори на видеокартата!

http://forums.ferra.ru/index.php?showtopic=16080 тук има същия проблем и изваждане на картата и правилното и здраво монтиране обратно е помогнало,както казва и Pataran!

Мерси ще пробвам ,нещата които казваш...

• Автор

Оказа се че проблема е във видеокартата ..вентилатора не работеше , от там чипа е прегрял и за боклука sad.gif сложих нова, сега всичко е наред.Благодаря за помощта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.