Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталиране на Windows XP

Featured Replies

Купих си наскоро нов лаптоп и в момента съм с Windows Vista , и искам да инсталирам WIndows XP,след като буутна диска и започне да зарежда драйварите ми изкарва този проблем:

"problem has been detected and windows has been shut down to prevent to your computer.

if this 1s the 'first time you've seen this stop error screen, restart your computer, if this screen appears again, follow these steps;

check -for viruses on your computer, Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers, check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated, run chkdsk if to check for hard drive corruption, and then tart your computer,

technical information";

Моля помагайте!!

• Автор

Личи, че от скоро задаваш въпроси. По интуиция ще кажа, че нямаш Сата драйвъри.

И от къде да ги намеря, и как да ги инсталирам?????

И от къде да ги намеря, и как да ги инсталирам?????

кажи какъв е лаптопа и модела му.смени в BIOS режима на контролера от SATA на IDE.

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Има доста информация по въпроса.

Например, пусни тези думи в гугъл:

проблем инсталиране xp сата диск

По този начин можеш да търсиш информация за всичко. Успех!

acer aspire 5739

ето ти драйверите от официалния сайт: http://www.acer-ee.com/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=en&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=3740&sp=page15e&ctx2.c2att1=6&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=3740&CountryISOCtxParam=EE&ctx1.att21k=1&CRC=3729544696 и конкретно ти трябва AHCI SATA драйвера,като предварително си селектирал коя ОС ти трябва(ХР,7 или Vista).

Пробвай в биос да настроиш от SATA на IDE Controller.

Влизаш в BIOS и > system configuration > device configuration > SATA Native Mode >поставяш на disable

Ако нямаш тази функция - в ACPI Support трябва да имаш настройка за харда HDD Mode- като какъв да работи : като SATA или IDE ===> трябва да го поставиш на IDE

Ако и това нямаш - намираш в BIOS AHCI и му даваш off

Ако не ти се занимава с вграждане на драйвери и BIOS-и, може да пробваш с инсталиране на " Windows XP SP3 SATA-RAID". Демек Windows със вградени SATA драйвери.

Редактирано от krali (преглед на промените)

....смени в BIOS режима на контролера от SATA на IDE.

+1

Това трябва да направиш и си решаваш проблема.

напоследък много лаптопи са с биоси написани от M$ гъзоблизци (най вече на по големите марки - тошиба, хуйлет пакард, делл) и биосите са написани така че да не може да се качи ХР... виж на сайта на производителя дали все пак няма биос на ХР... (с такъв биос обикновено сата контролера работи в ide режим, но са пипнати и други настройки в биос, до които няма достъп по принцип)

Личи, че от скоро задаваш въпроси. По интуиция ще кажа, че нямаш Сата драйвъри.

личи си и ти колко разбираш щом пишеш глупости - при липсата на сата драйвери просто не открива диска, а не да вади син екран с грешка...

друга причина за синия екран е да се ползва windows със интегрирани сата драйвери, но причината е пак в гъзоблизците - сменили са идентификатора на сата контролера с друг, така че ако се ползват стандартни драйвери те да разпознаят грешно контролера и при опита да се инсталират - грешка със син екран... (така остава варианта да се ползва модифициран драйвер от сайта на гъзоблизците - - ако имат - или просто се опитват да те затруднят максимално или са некадърни програмисти, а ако нямат значи просто са взели всекакви мерки за да не се сложи ХР)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Пробвай в биос да настроиш от SATA на IDE Controller.

......

За този модел това не става.

Пробвано от мен.

Просто си инсталирай 7 и няма да имаш никакви проблеми ! Стига с ХР - колкото и да го харесваш то е вече история :) Спират му постепенно и окончателно поддръжката :P

За този модел това не става.

Пробвано от мен.

За да качат Сата драйвърите, ти трябва флопи, което усложнява проблема, препоръчвам ти да си качиш една "Седмица", поне според мен е по-лесния вариант.

За да качат Сата драйвърите, ти трябва флопи, което усложнява проблема, препоръчвам ти да си качиш една "Седмица", поне според мен е по-лесния вариант.

Може и след инсталацията в IDE режим да се инсталират SATA драйверите, само че е по-специфично.

Оправи си XP-то като си настрой mode на твърдия диск под BIOS нали?Мисля че трябваше да е на AHCI,но не съм сигурен кажи как го оправи?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.