Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при преминаване от Windows 7 към XP

Featured Replies

Здравейте,взех си латоп,който беше с Windows 7 Ultimat на него,но понеже не ми тръгвахя някой по-стари програми и игрички,реших да сложа XP и евентуално после отново седмицата на друг дял.7-цата си беше на С: като оставаха около 20гб свободни.Пуснах диска с XP и там бяха изброени 3 дяла:

С: - с размер 100мб и няколко въпросителни,като с него не можеха да се извършват никакви дейности???

D: - свободни около 20гб (при което аз реших,че това всъщност е С-то на което е 7-цата)

Е: - свободни около 100 гб ( което беше дял D на 7-цата)

На С естествено не ми разреши да инсталирам затова форматирах следващото D: с надеждата,че това е някаква грешка,която ще се оправи.Да ама не! XP-то се инсталира и... е на дял D: .Това,което преди това беше на D: сега е E:.Когато инсталирам нещо,по подразбиране ми се отваря D.Въпроса ми е как да си върна нормалното положение? Ако трябва ще преинсталирам пак.И още нещо в момента на дял C: има следния надпис:" Резервирана за системата " ????

п.с. Имах инсталиран Virtualbox, на който обаче първо изтрих инсталираната операционна,а после и самата програма,заедно с регистрите..

изтриваш 100-те МВ (те са системни за 7) - поне това ще трябва да направиш със 7 или друга ОС (live cd примерно)

изтриваш и С:

след това от общото празно пространство (С:+100МВ) създаваш нов дял на който инсталираш ХР

след което от другия дял (този който в момента е със хр):

1. си създаваш нов дял за 7 - тук най-вероятно автоматично ще бъде създаден нов 100МВ дял за 7 и ще се наложи да форматираш сегашното хр

или 2. направо отгоре инсталираш 7 - аз бих избрал първия вариант

ако след това имаш проблеми със зареждането на едната от двете ОС или не ти дава възможност да избираш, пишеш пак тук

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Автор

Малко не разбрах,извинявам се за което! ДА оставим малко настрана инсталирането на 2-рата система (7-мицата) и да оправя тази бъркотия.Как да изтрия сега това C: ? То не ми разрешава.И е абсолютно празен този дял!И после да ги слея? И да инсталирам отново XP?

P.s. сега в момента съм само със XP, С стои "резервирано" XP е на D и няма друга ОС

Редактирано от geraldo (преглед на промените)

Малко не разбрах,извинявам се за което! ДА оставим малко настрана инсталирането на 2-рата система (7-мицата) и да оправя тази бъркотия.Как да изтрия сега това C: ? То не ми разрешава.И е абсолютно празен този дял!И после да ги слея? И да инсталирам отново XP?

P.s. сега в момента съм само със XP, С стои "резервирано" XP е на D и няма друга ОС

Като си форматирал D:, на практика си изтрил Седмицата, но се е запазил системния дял. Когато си преинсталирал ХР, трябвало е да изтриеш и С: и да създадеш нов, обединен дял, след което с F3 да рестартираш инсталацията, за да се подредят дяловете по букви и тогава да започнеш същинската инсталция. Така че се налага да преинсталираш наново.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Ако не ти представлява проблем,би ли ми каза сега какво да направя?Вкарвам диска на ХП и като стигна до момента с дялове трия C,после?

Не знам само що си усложняваш излишно живота!? Винаги ми е било чудно, кой дава такива "безценни" съвети, да се инсталират два Windows-a. Първо се опитват некои други номера за да подкараш любимите си програми и игри. Овем това можеш да минеш на по-новите им версии. Ако пък тове е невъзможно просто можеш да хвърлиш едно око Тук

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

Не знам само що си усложняваш излишно живота!? Винаги ми е било чудно, кой дава такива съвети, да се инсталират два Windows-a. Първо се опитват некои други номера и ако евентуално пририташ и не можеш да минеш без някоя и друга игричка или програма просто я заменяш с по-нова версия или хвърляш едно око Тук

Колега,свикнал съм на XP и има игри,които не могат да се сменят с по-нова версия,а и това което си посочил не върши работа

Не знам само що си усложняваш излишно живота!? Винаги ми е било чудно, кой дава такива "безценни" съвети, да се инсталират два Windows-a. Първо се опитват некои други номера за да подкараш любимите си програми и игри. Овем това можеш да минеш на по-новите им версии. Ако пък тове е невъзможно просто можеш да хвърлиш едно око Тук

А ти защо го караш да си затормозява допълнително системата с тоя " Windows XP в Windows 7 режим " ? Друг е въпроса, че ако си инсталирам XP бих оставил само него, докато не дойде 2012 когато повечето прозиводители ще почнат да правят програмите си на Vista/7 и тогава наистина няма да имаме друг избор ... Но всеки си има вкус. Горе колегите са обяснили на автора точно какво трябва да направи.

Хайде лека вечер! :)

А ти защо го караш да си затормозява допълнително системата с тоя " Windows XP в Windows 7 режим " ?

Беше просто еди от многото примери, как може да се подкарат несъвместими с 7-цата програми.

Друг е въпроса, че ако си инсталирам XP бих оставил само него, докато не дойде 2012 когато повечето прозиводители ще почнат да правят програмите си на Vista/7 и тогава наистина няма да имаме друг избор ... Но всеки си има вкус. Горе колегите са обяснили на автора точно какво трябва да направи.

Хайде лека вечер! :)

XP-то (въпреки, че поостаря вече) не е никак лоша система и пред Vista в някои отношения наистина може би е за предпочитане но пред 7-цата и при това съвсем легална, е няма как да се съглася. Това, че някой не може да си подкара програмите под Win 7 или пък да си намери алтернатива не мисля, че е проблем на производителите. То по тая логика хората да не карат коли с новите автоматични скорости, щ'от видиш ли не могат да се оправят с тях. Трудно е потеглянето, като цяло колата харчи повече, освем това набира много по-бавно. :P

Спирам със спама. Само още един съвет към момчето. Вземи си сложи оригиналната 7-ца (ако все още можеш) и закарай лаптопеца при некой да ти подкара игрите и програмите и не се занимавай с глупости. Това е моя съвет.

Аве , аз ли бутам масло не знам. Обаче така като чета.. Ти изобщо виждал ли си как се държат игри по - стари от 2007 година на Windows 7 ??? Минавали са ми XP/Vista/7 и на трите OS съм играл игри и смело мога да твърдя, че Windows 7 не е препорачителен за стари игри. Сега някви нови, да кажем CoD6, Fifa 2010 и т.нат. Наистина няма проблем. Сега за прорамите... Еми ти ме пращам на Марс ... Някой потребители са свикнали с определена програма, за какво да търсят алтернатива ? Едно е една програма да е правена точно за 7 и да върви глатко точно за тази ОС , друго е да я мъчеш по 1001 една програма правена за XP да тръне на 7. :)

Ти изобщо виждал ли си как се държат игри по - стари от 2007 година на Windows 7 ??? Минавали са ми XP/Vista/7 и на трите OS съм играл игри и смело мога да твърдя, че Windows 7 не е препорачителен за стари игри...

...Сега за прорамите... Еми ти ме пращам на Марс ... Някой потребители са свикнали с определена програма, за какво да търсят алтернатива ?

Човече спри се, че бълваш само глупости. Моля те от сърце, не ми се разправя с теб. Ако можеш да дадеш някакъв полезен съвет на момчето с проблема, го направи ако не по-добре си замълчи. Само от цитираните изречение става ясно колко си запознат с материята. Това, че ти не знаеш как да си подкараш някои малко по-стари игри безпроблемно под Win 7, не означава, че това не е възможно. Само за пример игри като NFS Most Wanted, или Heroes 3, които до колкото знам са вече старички а си вървя без абсолютно никакви проблеми на 7-цата. Относно коментара ти за програмите, е те тук вече ме хвърли у крушите.

Създателя на темата има друг проблем. Не разбрах добре, какво точно е правил но е възможно да е затрил и Recovery дяла на 7-цата, което е лошо. Ако няма дискове за възстановяване(или не си е създал предварително такива), то е възможно да си е затрил напълно легалният и много добър Win 7, което си е още по-лошо. Ако ли пък все още не му е разказал играта е добре да си направи някакъв архив за да си запази Win-чето. И всички тия главоболия, защото някой друг като теб го е съветвал преди това. От прочетеното също разбирам, че има проблеми с инсталацията на XP-то, както и с разделянето на диска на дялове, каквито той иска. Тук бих го посъветвал да ползва някои инструмент за тая цел на базата на Linux, като GParted (потърси го в google), за който се сещам на първо четене, да си делне диска с него както му душа иска, за да вижда какво прави и така да си инсталира бленуваното XP.

Та пича сега си блъска главата, как да си реши проблема а този спор е напълно излишен. Но пък се чувствам някак задължен да ти отговоря (въпреки нежеланието ми), заради другите потребители, които ще прочетат твойте недомислици, ще вземат да ти повярват и те също ще се прецакат по начина по който се прецака и пича.

Неам к’во повече да ти кажа и те моля да спрем до тук!

хващаш диска на 7 или някое linux live cd и триеш абсолютно всички дялове на целия хард

от там ако ще правиш dual boot караш по ред на номерата

1. хр на дял създаден по време на неговата инсталацията

2. 7 на дял създаден по време на неговата инсталация

• Автор

Благодаря на всички писали по темата! Мисля,че с XP-то успях да се справя,сега ще го дооправя и после ще мисля дали да сложа и Win7,а ако реша отново ще ви потормозя тук.

Понеже се породи безмислен спор ще кажа: Да,предпочитам XP, защото съм свикнал с него и има програми ,които не тръгват под 7-цата.Като пример ще дам - една доста по-стара версия на скайп,която ползвам от години и не ми е създала абсолютно никакви проблеми,на фона на това,че много хора се оплакват колко бъгава е програмата,а по-новия скайп,с новия дизайн ми е супер неудобен! Има само 1 игра,която смятам да играя на иначе слабия лаптоп (най-вече защото ще се играе в мулти с приятели) и това е Starcraft 1 , ако някой погледна в нета ще види,че има няколко проблема с нея,справих се с част от тях,но не със всички(въпреки,че поизчетох доста).Програмата,която свързва телефона ми с компютъра също не тръгна-а това е е едно от нещата,които използвам ежедневено.Та ето затова реших да се върна на XP. Наистина 7-цата е много красива,но за лаик като мене,не виждам с какво е чак толкова по-добра от XP.И все пак мисля да я сложа на друг дял.И не,лаптопа не дойде с нея а с Виста.

Направо се чудя на себе си що обръщам внимание на такива неща... Виждал съм тикви, ама па това вече направо е безобразие.

...Да,предпочитам XP, защото съм свикнал с него...

Ми за к'во повдигаш темата за 7!? Слагай XP и забрави за случая.

...има програми ,които не тръгват под 7-цата. Като пример ще дам - една доста по-стара версия на скайп,която ползвам от години и не ми е създала абсолютно никакви проблеми,на фона на това,че много хора се оплакват колко бъгава е програмата,а по-новия скайп,с новия дизайн ми е супер неудобен!

Това си е за колекция "златни"- жалко, че във форума няма такава тема. По-голяма тъпотия от това не бях чувал. Първо, използването на много стара версия на Skype предразполага за проблеми със сигурността на системата. Второ, дори и да си инсталирал нов Skype, винаги можеш да използваш стария интерфейс. Трето, тия дето се оплакват колко трагично бъгав е новия Skype, разбират от софт толкова, колкото шимпанзе от фотоапарат. Много ще ми е любопитно да науча, кой точно бъг в момента им създава такива непреодолими проблеми? И само да ти кажа, че поне за сега не съществува софтуер без не’къв бъг.

...Има само 1 игра,която смятам да играя на иначе слабия лаптоп (най-вече защото ще се играе в мулти с приятели) и това е Starcraft 1 , ако някой погледна в нета ще види,че има няколко проблема с нея,справих се с част от тях,но не със всички(въпреки,че поизчетох доста).

Не си чел достатъчно... Само да ти кажа, че в БГ форумите на две три места срешнах частично реш. на проблема, но цялостно го има в международните. Обаче понеже си майстор ще те оставя да си трошиш главата. Твоя си работа.

...Програмата,която свързва телефона ми с компютъра също не тръгна-а това е е едно от нещата,които използвам ежедневено.

;) Тука вече направо ме разглоби. Признавам, нема какво да кажа! Всеки с елементарни познания сам ще си направи извода по цитирания коментар.

...И не,лаптопа не дойде с нея а с Виста.

Абе готин! Къде си споменавал, че лаптопа е бил с Виста? Виж само с какво изречение си отворил темата:

Здравейте,взех си латоп,който беше с Windows 7 Ultimat на него,...

P.S. Само така! :speak: Цъкайте минусчета само щ'ото не ви изнася това, което съм написал! Типичното БГ поведение. Щом нещо не го разбираме, значи трябва да го мразим и отричаме...

• Автор

Направо се чудя на себе си що обръщам внимание на такива неща... Виждал съм тикви, ама па това вече направо е безобразие.

Човече,явно имаш някакви сериозни проблеми и за съжаление не съм сигурен дали ще мога да ти помогна.

Ми за к'во повдигаш темата за 7!? Слагай XP и забрави за случая.

Ако не забелязваш темата е озаглавена от Уиндоус 7 към ХП,нали така?Всичко беше насочено към дооправянето на ХП,за 7-цата мисля не съм писал много или?

Това си е за колекция "златни"- жалко, че във форума няма такава тема. По-голяма тъпотия от това не бях чувал. Първо, използването на много стара версия на Skype предразполага за проблеми със сигурността на системата. Второ, дори и да си инсталирал нов Skype, винаги можеш да използваш стария интерфейс. Трето, тия дето се оплакват колко трагично бъгав е новия Skype, разбират от софт толкова, колкото шимпанзе от фотоапарат. Много ще ми е любопитно да науча, кой точно бъг в момента им създава такива непреодолими проблеми? И само да ти кажа, че поне за сега не съществува софтуер без не’къв бъг.

Защо така се напъваш?Човек би казал,че съм те обидил нещо лично,а не мисля, че е така! Еми извинявай,че не разбирам от компютри толкова,колкото ти,но спокойно,вече укачих въжето на полилейя.

П.С. Сетих се,ти сигурно си Бил Гейтс и затова така се засягаш!

Не си чел достатъчно... Само да ти кажа, че в БГ форумите на две три места срешнах частично реш. на проблема, но цялостно го има в международните. Обаче понеже си майстор ще те оставя да си трошиш главата. Твоя си работа.

Сега ме е яд,че не оставих 7-цата та да ми покажеш как да я подкарам нормално.И да,доста почетох,но не намерих решение.И кое в моите постове те накара да мислиш,че аз се мисля за майстор???

Абе готин! Къде си споменавал, че лаптопа е бил с Виста? Виж само с какво изречение си отворил темата:

Готин,започнал съм темата с абсолютно правилното изречение!!! Или може би не допускаш,че може вече веднъж да е сменяна ОС???

P.S. Само така! :yanim: Цъкайте минусчета само щ'ото не ви изнася това, което съм написал! Типичното БГ поведение. Щом нещо не го разбираме, значи трябва да го мразим и отричаме...

Ти това сериозно ли го каза? Я долови сега иронията!

Редактирано от geraldo (преглед на промените)

P.S. Само така! :yanim: Цъкайте минусчета само щ'ото не ви изнася това, което съм написал! Типичното БГ поведение. Щом нещо не го разбираме, значи трябва да го мразим и отричаме...

" Бил Гейтс " не виждам, какво толкова се нервираш от минусите ? Все пак един минус неможе да определи по никакъф начин даден човек ... Второ, съобрази се, че не всеки има гънките на Гейтс, а и си залагам главата, че и самия Бил няма да знае някой грешки ( по простата причина, че те са бая ). :cool: А и мога да ти кажа, че тепично българско поведение е да караш потребителя да прави нещо, което не иска. Човека иска XP, помага ме му за XP и готово, а не му вадим половин страница доклади как не можели половината да подкарат програми на 7 и така нататък. Трето Скайп никога не може да ти докара вирус, ако знаеш как да го използваш. От изречението ти

" Първо, използването на много стара версия на Skype предразполага за проблеми със сигурността на системата. " разбирам, че пострадал от някоя гадина. А в 99% от случайте гадините в скайп са от линк, който потребителя натиска или дава достъп на програма да се синхронизира със скайп. Но както и да е ... За съжеление не съм на нивото на " Гейтс "...

• Автор

Я кажи как става това със използването на стария интерфейс с новия скайп?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.