Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за видеокарта

Featured Replies

Много ми е чудно кое си струва повече - да продам моята карта и да закупя 5870 или да закупя още една 5770 и да ги пусна в CF? Лошото е,че моето видео по-трудно се намира,че и на всичкото отгоре е по-скъпо от другите: ЦЪК

Като гледам из интернета цената на 5870 варира между 650-700-750,а две видеокарти като моите = 640лв. И все пак опирам да вашето мнение: кой вариант е по-удачен? Мерси предварително!

Поразгледай ревютата из инетернет , има в изобилие.Ту 2х5770 има предимство ,ту 5870 има предимство , но при две видеокарти нараства консумацията и топлината.Каквото и да направиш ще имаш нужда от ново захранване!

Ще кажа и моето непрофесионално мнение. Разглеждах тестове на 5770(CF). CF има леко предимство пред 5870 и не забелязах да се дъни в никоя от тестваните игри. Обаче, една карта си е една карта. Тя няма да има проблеми при някоя нова игра, при коята CF може да не зацепи отначало (лично мнение), до излизане на други ддрайвери. Освен това съм чел за доста случаи, при които не може да сработят добре две карти. Лично аз не бих рискувал с втора видеокарта, освен ако нямам възможността да я пробвам предварително. Обаче за парите си заслужава човек да се замисли.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Много ми е чудно кое си струва повече - да продам моята карта и да закупя 5870 или да закупя още една 5770 и да ги пусна в CF? Лошото е,че моето видео по-трудно се намира,че и на всичкото отгоре е по-скъпо от другите: ЦЪК

Като гледам из интернета цената на 5870 варира между 650-700-750,а две видеокарти като моите = 640лв. И все пак опирам да вашето мнение: кой вариант е по-удачен? Мерси предварително!

с туй калпавото захранване къде си тръгнал да се силиш, че и 2 карти да слагаш? явно имаш много пари щом не ти пука, че захранване за 20-30 лв може да ти изгори компютъра...

fortron 400PNF е около 75лв, а по новата серия с активно PFC е с 10-15 лв повече...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ако приемем,че 2х5770=5870,обаче вземеш 5870 и да речем след време ти дойде пак идеята за втора карта в Кросфайър,не е ли по-добре 2х5870 отколкото 3х5770 като производителност....

Добавено:ебати логиката извадих...Демек ако искаш прираст и да минеш по-евтино,щом вече имаш едната карта,взимай си оше една!Ако земеш 5870 и искаш да сложиш след време втора,то тогава би следвало да има по-нови карти,които в сингъл вариянт би требвало да надминават 2х5870.... :ph34r:

Айде пак:Професора е прав!

Редактирано от gniasanie (преглед на промените)

с туй калпавото захранване къде си тръгнал да се силиш, че и 2 карти да слагаш? явно имаш много пари щом не ти пука, че захранване за 20-30 лв може да ти изгори компютъра...

Ами значи 5770 + захранване. Цените би трябвало да се изравнят :ph34r: Рискът все пак си остава.

ПП: Ей такива ситуации най-ги мразя. Каквото и да измислиш, производителят го е измислил преди теб.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

• Автор

Аз за захранването отлично знам,в момента събирам пари за него,следващата ми стъпка ще е паметта и след това идва ред на видеокартата.Според тестове и аз гледах,че 5770х2 се представя значително по-добре отколкото 5870.Плюс това излиза по-изгодно...Вярно-наистина не е като една платка видеокарта,но ще се преживее.А колкото до 5870Х2 - нема толкова пари и няма и да имам,ако ще правя такава глупост бих се замислил по скоро към 5890.A и ако успея евентуално да продам сегашната ми карта,най-много ще мога да и взема 250,което ми иска 500 отгоре за 5870,докато може сега да добавя 320 за същата карта :ph34r: Според мен така си е най-удачно.

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

Определено HD 5870 е по-добрия , но и по-скъпия вариант :

http://www.overclockers.ru/lab/37495_2/Podvodim_itogi_Radeon_HD_4xxx_protiv_Radeon_HD_5xxx._CrossFireX_duety.html

Под 730лв. трудно ще я намериш :

http://sky.bg/Details.aspx?ID=14212

Успех :ph34r:

Аз за захранването отлично знам,в момента събирам пари за него,следващата ми стъпка ще е паметта и след това идва ред на видеокартата.Според тестове и аз гледах,че 5770х2 се представя значително по-добре отколкото 5870.Плюс това излиза по-изгодно...Вярно-наистина не е като една платка видеокарта,но ще се преживее.А колкото до 5870Х2 - нема толкова пари и няма и да имам,ако ще правя такава глупост бих се замислил по скоро към 5890.A и ако успея евентуално да продам сегашната ми карта,най-много ще мога да и взема 250,което ми иска 500 отгоре за 5870,докато може сега да добавя 320 за същата карта :cool: Според мен така си е най-удачно.

Май забрави и захранването. Но ако преди това си го сменил и се чудиш за видеокартите, може :)

• Автор

Май забрави и захранването. Но ако преди това си го сменил и се чудиш за видеокартите, може :cool:

Захранване и с покупка и без на видеокартите ще си взема :)

Определено HD 5870 е по-добрия , но и по-скъпия вариант :

http://www.overclockers.ru/lab/37495_2/Podvodim_itogi_Radeon_HD_4xxx_protiv_Radeon_HD_5xxx._CrossFireX_duety.html

Под 730лв. трудно ще я намериш :

http://sky.bg/Details.aspx?ID=14212

Успех :cool:

Е, има и по-евтино. Примерно тук

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.