Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с eSATA и Seagate blackarmor ws110

Featured Replies

Имам Seagate blackarmor ws110 с USB и eSATA интерфейс. Преди няколко дни купих eSATA кабел и реших да ги свържа. По USB диска си работи чудесно. В началото през eSATA нещата не проработиха, но след като свалих драйвер от страницата на ASUS за моето P5B Delux дъно с интегриран контролер за eSATA и съответния изход .....нещата тръгнаха. Дъното разпозна диска, още преди да бутва....чудесно.....така 30 мин, след това компютъра заби. След рестарт, дъното не откри диска...паника! Разкачих eSATA кабела и включих диска през USB. Работи си! Днес пак повторих процедурата. 30 без проблем и пак заби, парво процеса на експлорера, после и цялото ПЦ. Ми помагайте, някой подобен проблем?

eSATA е само за пренос на данни, трябвати захранване външно с адаптер или с USB.

Портовете External SATA (eSATA) престанаха да са екзотика. Инициативата Power Over eSATA, обявена от консорциума SATA-IO (Serial ATA International Organization), може още повече да популяризира този интерфейс.

Целта на тази инициатива е разработката на подобрена версия на стандарта External Serial ATA, предвиждаща предаването по един кабел не само на данни, но и на захранване за включеното устройство. По този начин потребителят ще бъде избавен от необходимостта да използва допълнителен кабел за захранване, например за захранване на външните твърди дискове.

• Автор

Как да кажа, не съм дебил, естествено диска е с включено захранване, което така или иначе е задължително за този модел.

Как да кажа, не съм дебил, естествено диска е с включено захранване, което така или иначе е задължително за този модел.

Скоро имаше подобно тема в един друг форум и се оказа че пича не включвал захранването, та затова изказах такова предположение. :wors:

Другото което ми идва на ум е че диска загрява и затова изключва, но пък казваш че с USB няма проблем значи не е и от това.

Остава драйвер или вирус.

А сдруг кабел пробвал ли си?

• Автор

Не мисля, че е от кабела.. много добър BELKIN, драйвера е най-новия, опитах и с преинсталацията му. някъде в BIOS e проблема май? Все някой е имал такъв проблем?

Имам Seagate blackarmor ws110 с USB и eSATA интерфейс. Преди няколко дни купих eSATA кабел и реших да ги свържа. По USB диска си работи чудесно. В началото през eSATA нещата не проработиха, но след като свалих драйвер от страницата на ASUS за моето P5B Delux дъно с интегриран контролер за eSATA и съответния изход .....нещата тръгнаха. Дъното разпозна диска, още преди да бутва....чудесно.....така 30 мин, след това компютъра заби. След рестарт, дъното не откри диска...паника! Разкачих eSATA кабела и включих диска през USB. Работи си! Днес пак повторих процедурата. 30 без проблем и пак заби, парво процеса на експлорера, после и цялото ПЦ. Ми помагайте, някой подобен проблем?

Дъното разпозна диска, още преди да бутва....чудесно.....така 30 мин, след това компютъра заби. След рестарт, дъното не откри диска...паника

...значи проблема не е софтуерен (и с драйвер и биос няма да се реши), ами хардуерен... почти съм сигурен че е в кутията на диска (но това могат да го определят в сервиза - като занесеш лаптопа с диска и като забие, да вържат друг диск или твоя на друг лаптоп) - имах проблем с един външен сийгейт - работи 15 минути и забива, само че на usb. накраят почнахме да мислим че е от прегряване - щото само с изключване и включване не се оправяше - трябваше и чакане... не прегряваше диска, а електрониката...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Хич не ми харесва електрониката да прегрява. Диска е закупен от Ирландия. Гаранция тук в БГ........!!! Другото, че важни неща на него.... Някой друг ъкъл да ми даде?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.