Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Звукови драйвери за Windows Vista?

Featured Replies

Здравейте :blink: Имам ASUS P5GD2-X c Intel Pentium IV! Инсталирах си Виста и си инсталирах всякъкви драйвери, но звуковите само ми дава проблеми!

Някой да има идея защо.. (При инсталацията пише, че проблема е "10 Не може да се стартира"

Здравейте :blink: Имам ASUS P5GD2-X c Intel Pentium IV! Инсталирах си Виста и си инсталирах всякъкви драйвери, но звуковите само ми дава проблеми!

Някой да има идея защо.. (При инсталацията пише, че проблема е "10 Не може да се стартира"

Звуковата карта каква е ?

• Автор

Звуковата карта каква е ?

Вградена е

Махни ги тези драйвери за картата и пусни Вистата сама да потърси драйвер!Виж примерно с еверест каква е картата марка модел?

• Автор

Вградена била, дъното кажи какво е . Или пусни шот от Еверест.

Дъното е написано! За тези, които не са разбрали написаното нещо..нека повторя: ДЪНО: ASUS P5GD2-X

Поле Стойност

Свойства на устройството

Описание на устройството C-Media CMI9880

Описание на устройството (Windows) High Definition Audio Device

Тип на устройството Audio

Тип шина HDAUDIO

ID на устройството 434D-4980

Идентификация на подсистемата 81A6-1043

Версия 0904

Хардуерен номер HDAUDIO\FUNC_01&VEN_434D&DEV_4980&SUBSYS_81A61043&REV_0904

Редактирано от Chic0 (преглед на промените)

Дъното е написано! За тези, които не са разбрали написаното нещо..нека повторя: ДЪНО: ASUS P5GD2-X

Поле Стойност

Свойства на устройството

Описание на устройството C-Media CMI9880

Описание на устройството (Windows) High Definition Audio Device

Тип на устройството Audio

Тип шина HDAUDIO

ID на устройството 434D-4980

Идентификация на подсистемата 81A6-1043

Версия 0904

Хардуерен номер HDAUDIO\FUNC_01&VEN_434D&DEV_4980&SUBSYS_81A61043&REV_0904

Виж тук дали нещо ще ти свърши работа.

Цъкаш вляво на C Media.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Не нищо не ми помогна а и повечето неща са за ХР!

Пробвал съм ги!

Как така за ХР кликна ли също вляво отгоре на Виста ?

• Автор

Как така за ХР кликна ли също вляво отгоре на Виста ?

Да.. но и тях съм ги пробвал!

Не нищо не ми помогна а и повечето неща са за ХР!

Пробвал съм ги!

"Влезни във форума на cmedia.com , има доста ицписано по въпроса за драйверите за Виста. Накратко, няма драйверу но може да си ползваш този за ХР заедно с един скрипт. Така тръгва, но само за аналоговите изходи."

Това е цитат от друг форум и проблема е решим вероятно само така.

• Автор

"Влезни във форума на cmedia.com , има доста ицписано по въпроса за драйверите за Виста. Накратко, няма драйверу но може да си ползваш този за ХР заедно с един скрипт. Така тръгва, но само за аналоговите изходи."

Не намирам такъв сайт! Ако можеш да копираш текста....

Неприятно , но факт, най-добре да си сложи ХР или 7.

Не намирам такъв сайт! Ако можеш да копираш текста....

Няма смисъл да търсиш, драйвер за Виста за твоята звукова карта няма, приспособява се драйвер за ХР, но не работи по най-добрия начин, решение на проблема - инсталиране на ХР или 7 .

• Автор

След инсталацията на драйверите проблема е: "Не е възможно стартиране 10" така де.... аз си спомням един път на ХР-то си бях спрял един процес (длл) и тогава ми спряха драйверите за аудиото.. ако може някой да каже какъв е... и много Ви моле трябва ми спешно :)

• Автор

A ако инсталирам 7 ще ми намери ли автоматично драйвери? (това го предложи crazyfrog)

A ако инсталирам 7 ще ми намери ли автоматично драйвери? (това го предложи crazyfrog)

Ако 7 разпознае дъното ще стане.

• Автор

само да Ви кажа, че на УБУНТУ го разпознава! и няма нужда от драйвери? дали и на 7 е така?

така като гледам дъното ти не се поддържа от Виста- във сайта на асус нямаш никакви драйвъри. Та ако вистата ти разпознае звуковата карта - разпознае, ако не..... е почти сигурно че и 7 няма да ги намери.

ПП: изпрати един имейл на асус и виж какво ще ти кажат.

ПП2: по-добре си вземи една отделна звукова карта Creative или Asus пък ако имаш повече пари и Auzentech - първо че имат подръжка на Виста/7, второ че разликата във звука на каквито и да е колони е умопомрачителна сравнение със която и да е вградена карта.

Редактирано от Brujerizmo (преглед на промените)

Драйвер генуис и си решаваш проблема

Та ако вистата ти разпознае звуковата карта - разпознае, ако не..... е почти сигурно че и 7 няма да ги намери.

Според мен 7 ще разпознае дъното барабар със звуковата карта.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

• Автор

Днес имах работа... Утре сутринта веднага ще го инсталирам и ще видя, пък ако не стане после ще пиша на Асус...

Другото е че аз не разбирам мног много от хардуер.. Ще може ли да ми предложите най-добрата звукова карта за най-добрите пари?

http://www.multirama.bg/category/4778/zvukovi-karti.html Тук нещо дали ще може?

И НЕ съм геймър да знаете, не ми трябва кристален звук а просто звук!

БЛАГОДАРЯ! :computer2:

Редактирано от Chic0 (преглед на промените)

Днес имах работа... Утре сутринта веднага ще го инсталирам и ще видя, пък ако не стане после ще пиша на Асус...

Другото е че аз не разбирам мног много от хардуер.. Ще може ли да ми предложите най-добрата звукова карта за най-добрите пари?

http://www.multirama.bg/category/4778/zvukovi-karti.html Тук нещо дали ще може?

И НЕ съм геймър да знаете, не ми трябва кристален звук а просто звук!

БЛАГОДАРЯ! :biggrin:

кажи със колко пари разполагаш.

Ето три примерни карти: Asus Xonar DX Sound Card (PCI Express), Creative X-FI Titanium Xpress (PCI-Express), Auzentech X-Fi Prelude 7.1

• Автор

кажи със колко пари разполагаш.

Ето три примерни карти: Asus Xonar DX Sound Card (PCI Express), Creative X-FI Titanium Xpress (PCI-Express), Auzentech X-Fi Prelude 7.1

Разполагам но тия дето ми предгаш.. по-добре да си купя нова платка (дънна)... нещо по-евтино 50-70 лв... там някаде

за 53лв можеш да вземеш -> Creative AUDIGY SE 7.1 24bit, OEM, за ~100лв Creative X-FI Xtreme Audio, PCI-E или Asus Xonar DS Sound Card (PCI Express), но ти преоръчвам ако имаш възможност да вземеш горния Asus Xonar за 140лв. Както казах по-горе разликата във звученето със вградена карта е огромна (би я чул абсолютно всеки човек без изключение) ако щеш да имаш дъно и за 500лв.

Редактирано от Brujerizmo (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.