Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows не разпознава вградената LAN карта

Featured Replies

Здрасти, абе не знам какво става, ама никъде я няма. Разрешена е от BIOS. Няма я в network connections, в списъка с devices също я няма. Не е изгоряла, или поне лампичката й свети. Драйвъри ли няма? Помощ :cool:

• Автор

Да, инсталирай драйвери, на СД-то, което е с дънната ти платка има

Проблемът е там, че отанах без това cd и трябваше да си търся драйверите наляво и надясно, а тази LAN карта чак сега ми потрябва. Пише ли принципно марката й отгоре върху нея, за да знам дали да отворя кутията и да проверя и евентуално да си ги издиря :cool:?

Да, инсталирай драйвери, на СД-то, което е с дънната ти платка има

С кой Уиндоус си...не мога да гледам нито на захар, нито на боб?

Пробвай да сложиш ланката на друг слот да видим как ще е!

• Автор

С кой Уиндоус си...не мога да гледам нито на захар, нито на боб?

Пробвай да сложиш ланката на друг слот да видим как ще е!

С XP съм. Първо ще пробвам да видя дали ще тръгне ако й сложа някакви драйвери, естествено след като хвърля един боб :) Само че не знам как да ги издиря :cool:

Редактирано от qpakcheto1 (преглед на промените)

Човека пише че е вградена не може да я мести - вкарай драйвери за чипсета и трябва да изкочи от някъде :cool:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

С XP съм. Първо ще пробвам да видя дали ще тръгне ако й сложа някакви драйвери, естествено след като хвърля един боб :) Само че не знам как да ги издиря :cool:

пробвай с Everest или SIW-с тези две програми на 100% ще разбереш какъв е модела и съответно необходимия драйвер.

С ХР въобще не би трябвало да имаш проблеми! По принцип ХР-то си има вградени драйвъри за хардуерни устройства и дори ти да не ги инсталираш ръчно, то си намира някакви си там подобни и си ги инсталира!Аз съм сменял много ланки досега, но нито веднъж не ми се е налагало да инсталирам драйвъри за ланката!Спри машината и я изключи от тока, изчакай няколко минути и премести ланката на друг слот.Размърдай я, понатесни я малко.Виж дали си я поставил както трябва.Но пробвай на други слотове!Ако ланката е читава и слотовете на са ти озгоряли - НЕ БИ ТРЯБВАЛО ВЪОБЩЕ ДА ИМАШ ПРОБЛЕМИ С РАЗПОЗНАВАНЕТО Й! Ти сигурен ли си, че тази ланка е читава и работи?

• Автор

С ХР въобще не би трябвало да имаш проблеми! По принцип ХР-то си има вградени драйвъри за хардуерни устройства и дори ти да не ги инсталираш ръчно, то си намира някакви си там подобни и си ги инсталира!Аз съм сменял много ланки досега, но нито веднъж не ми се е налагало да инсталирам драйвъри за ланката!Спри машината и я изключи от тока, изчакай няколко минути и премести ланката на друг слот.Размърдай я, понатесни я малко.Виж дали си я поставил както трябва.Но пробвай на други слотове!Ако ланката е читава и слотовете на са ти озгоряли - НЕ БИ ТРЯБВАЛО ВЪОБЩЕ ДА ИМАШ ПРОБЛЕМИ С РАЗПОЗНАВАНЕТО Й! Ти сигурен ли си, че тази ланка е читава и работи?

Забелязъл съм, че при реинстал на уиндоуса, с някои версии ми я разпознаваше, а с други- не. Аз съм малко бос в техниката и не знам мога ли да местя въобще вградена лан карта- момчето горе пише, че не може. Вече видях какво пише на нея като марка- p35-153-11Z9. Като сложа кабел, лампичките й светят, така че 100% не е изгоряла. Не знам обаче доколко е изправна- за първи път я ползвам :cool:.

Забелязъл съм, че при реинстал на уиндоуса, с някои версии ми я разпознаваше, а с други- не. Аз съм малко бос в техниката и не знам мога ли да местя въобще вградена лан карта- момчето горе пише, че не може. Вече видях какво пише на нея като марка- p35-153-11Z9. Като сложа кабел, лампичките й светят, така че 100% не е изгоряла. Не знам обаче доколко е изправна- за първи път я ползвам :cool:.

Ми аз как да разбера, че е вградена?!

Пиши ги тези неща! Вградена щом е не можеш да я местиш!

Моята вградена ланка, когато изгоря светеше постоянно!

Сканирай с Еверест машината си и виж какво ти е дъното, след което си ги изтегли от официалния сайт и ги инсталирай!

Не се ли покаже и тогава значи си е отишла!

• Автор

Ми аз как да разбера, че е вградена?!

Пиши ги тези неща! Вградена щом е не можеш да я местиш!

Моята вградена ланка, когато изгоря светеше постоянно!

Сканирай с Еверест машината си и виж какво ти е дъното, след което си ги изтегли от официалния сайт и ги инсталирай!

Не се ли покаже и тогава значи си е отишла!

Само да вметна, че написах, че е вградена още в заглавието. Чети ги тези неща! Ще пробвам с еверест :cool:

Пише , пише човека ама нема кой да чете , това дъно да не е биостар - тегли драйвери от производителя и си готов а ако те мързи купи си една нова бодеш,хп я разпознава и готово :baby:

Абе и дори да я разпознае, почти задължително е да си ги изтегли от производителя и да си ги инсталира тея драйвери. Да изтегли Everest да види марката на ЛАН картата и да действа. Не виждам какво сложно има в цялата операция и смятам, че са необходими минимални усилия. Второ за какви покупки на ЛАН карти става въпрос, ако вградената работи ? Само карате човека да прави разходи, за излишни неща. Ами ако Windowsa не разпознае и новата Лан карта - тогава какво правите .. ще го карате да си купува оригинално копие от MS ли ? :baby: Направо вижда марката на дъното, влиза в интернет от друг компютър ( предполагам има възможност тъй като ако няма лан - няма и нет ) Пише модела на дъното. На сайта на повечето производители има драйвери за съответната дънна платка, тегли ги и е готов. За кви покупки, за кви 5 лева става въпрос ...

Ммммда грешката е моя, че не съм обърнал внимание на заглавието!

Нека да изтегли Еверест и да сканира с нея.Ако не може нещо да намери драйвърите за ланката, нека да види дъното и да изтегли от официалния сайт последните драйвъри за дъното.В тях трябва да има и подходящите драйвъри за ланката

За мен лично е изгоряла!

Вече ако е изгорял, че се наложи да си купи PCI LAN. Само, че при покупката трябва да гледа дали му дават дискчето с драйверите ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.