Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линк: Ylmf OS 5.0 Beta / 4.0 Final

Wankata

Препоръчан отговор

Една малко позната, но приятна и доста успешна китайска Линукс дистрибуция.

Публикувано изображение

Ylmf OS 3.0 Final:

# Базирана на Ubuntu 10.04;

# Класически интерфейс на Windows XP;

# Графична среда GNOME;

# Възможност за стартиране на програми за Windows с Wine;

# Голяма част от програмите се теглят директно от хранилищата на Ubuntu.

# Възможност за запис/редактиране от LiveCD-то върху всякакви файлови системи. При пробата работеше безпроблемно върху ext4 и NTFS.

Домашна страница:

http://www.ylmf.org/en/about.html

Изтегленият оттук диск представлява LiveCD, но разполага и с инсталатор, от който можете да инсталирате дистрибуцията на харддиска. Неприятен бъг са няколкото надписа на китайски, които остават дори и след изтеглянето на българския интерфейс.

Публикувано изображение

След инсталирането тези надписи успешно се заменят с такива на желания от потребителя език (в моя случай - български).

Няколко скрийншота:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Забелязани бъгове: проблем при инсталиране на някои аудиопрограми - XMMS/XMMS2 и Audacious така и не можаха да се инсталират заради проблем със зависимостите (не че няма още десетина други плейъри); в трея не се появи миксер дори и след инсталирането на gui и нарочното му стартиране (Alsamixergui/Kmix).

Като цяло дистрибуцията оставя приятно впечатление с бързината си и лесното боравене; подходяща е за хора, мигриращи от Windows към Linux с интерфейса си и начина, по който са отганизирани менютата - близък до този на Windows.

Допълнителни теми за нея могат да бъдат изтеглени оттук.

Ръководство за инсталиране от USB Stick

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много! Тази операционна система беше нужна на един потребител, но и бях забравил името ;) Не ми се търсише :) Затова благодаря! Мисля да я поизпробвам скоро.... (То аз се каня от един месец :) ) Още веднъж благодаря ще я копирам в темата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само дето аз не успях от няколко пъти да я пусна от USB, иначе и аз съм навит да я засиля на потребителите (и да покажа среден пръст на някои институции и фирми :))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... в трея не се появи миксер дори и след инсталирането на gui и нарочното му стартиране (Alsamixergui/Kmix)...

Ами ;) кой те кара да махаш писъмцето :) има си го като в убунту

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

В тази тема има писано как се оправя http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=38313.0

П. П. Audacious си работи, не зная какво си сторил ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами :wors: кой те кара да махаш писъмцето :) има си го като в убунту

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

В тази тема има писано как се оправя http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=38313.0

П. П. Audacious си работи, не зная какво си сторил :)

Хе хе, благодаря. Никога нямаше да ми дойде наум за писъмцето.

А за Audacious - нищо не съм човъркал по системата, инсталирах я само за проба и не съм променял друго освен темите. Даваше някакви несъвместимости в пакетите между Ylmf и Ubuntu. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Прекрасно нещо - инсталирах го върху Уин 7 и веднага забравих за него...допадна ми...работи се лесно и елементарно...браво на разработчиците... Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой пробвал ли е да инсталира върху NTFS дял, защото мисля да я пробвам, но не ми се форматира в ext.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой пробвал ли е да инсталира върху NTFS дял, защото мисля да я пробвам, но не ми се форматира в ext.

Инсталирах я върху дяла на Уиндолс 7 - няма проблеми...спокойно я пробвай..Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

При мен забелязах един(за сега) проблем: Кога натисна на "старт" >> "Управление на софтуер" >> долу в лентата изписва "Стартиране на управление..." , и после изчезва, нищо не се появява.Защо така? Дъно: K7S41GX Процесор: AMD Sempron Видео: NVIDIA GeForce FX 5500

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...