Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране върху нова машина

Featured Replies

Братовчед ми си е взел нов лаптоп и сега ме викна да му инсталирам седмицата. Като пуснах компютъра видях, че тръгна да се зарежда някаква инсталация на Линукс и затова направо пуснах диска и реснах - инсталацията на 7 си тръгна, обаче когато стигна до избирането на кой дял да се инсталира се показва съобщение, в което пише, че за да се инсталира уиндоус върху този дял той трябва да се форматира като NTFS. Нямам идея как мога да форматирам дяловете, а и освен това след като вкарах диска със седмицата вече като пусна компютъра ми се показва някакъв GRUB error и не иска да тръгва. Някой ако може да помогне ще съм много благодарен :)

долу където се избира дял си има drive options - от там се форматира, трие или каквото там искаш да правиш с дяла

за grub error-а точен текст ако може...

:) къде са линух маняците и сусадмините когато най-много ти трябват хиихих

• Автор

да, погледнах ги опциите обаче форматиране, създаване на нов дял са в сиво (всмисъл, че не мога да ги цъкна) имам само като опции изтриване, обновяване и търсене за драйвери

Най-лесно става с Hirens Boot CD или диск с Акронис диск директор. Стартираш програмата за разделяне на дяловете, триеш всичко, създаваш нови дялове и готово.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

знам го акронис, ама как да форматирам при положение, че нямам инсталиран уиндоус на него??

не е нужен уиндоус

логично е като всичко е в сиво да кликнеш на изтриване - после ще го направиш наново......

тцтц

знам го акронис, ама как да форматирам при положение, че нямам инсталиран уиндоус на него??

Акронис има и вариант на CD - бутващо, както и Hirens. По принцип всеки, който се наема да прави софтуерни акробатики, трябва да си има набор от дискове и флашки с необходимите инструменти /програми/. Иначе е аджамийска работа.

• Автор

не е нужен уиндоус

логично е като всичко е в сиво да кликнеш на изтриване - после ще го направиш наново......

тцтц

Ако изтрия дяловете мога ли да ги създам наново като NTFS? Ако е така тогава е лесна работата, ама не знаех, че като ги създавам мога да определям каква да е файловата система.

Ако изтрия дяловете мога ли да ги създам наново като NTFS? Ако е така тогава е лесна работата, ама не знаех, че като ги създавам мога да определям каква да е файловата система.

Създавайки дяловете винаги можеш да определяш типа и размера, но не съм сигурен, че по Windows се виждат Линукс дяловете. Т.е. може да има проблем с триенето. Аз винаги правя дяловете независимо от ОС с CD и така ми е гарантирано, че няма да имам проблеми.

Създавайки дяловете винаги можеш да определяш типа и размера, но не съм сигурен, че по Windows се виждат Линукс дяловете. Т.е. може да има проблем с триенето. Аз винаги правя дяловете независимо от ОС с CD и така ми е гарантирано, че няма да имам проблеми.

Виждат се, само вчера бастисах с хп и седмица лайнукса два нови лаптопа :devil2:

• Автор

Е да, ама попринцип не съм много сигурен дали няма да объркам нещо ако тръгна да се занимавам с акронис, а и е нов компютъра и не ми се рискува. Ще пробвам да ги изтрия и да ги направя наново и така дано стане :devil2:

слагай седмицата, от нея затрий дяловете и си направи каквито искаш размери. няма значение как е създаден дяла, диск мениджъра (колкото и да е тъп) е направен даго вижда... това със каква мфайлова система е форматиран дяла и дали се вижда под определена о.с. е друг въпрос... @патаран като гледам даваш много акъли без да са подплатени с опит и знания... какво като правиш дяловете със цд - какво му е по различното от двд-то на 7-цата, така или иначе човека няма ценна информация на тая линукска конзола, която е инсталирана...

Не претендирам за опит и знания, всеки си има начин на работа, аз споделям моя. Всеки има глава и решава, какъв начин да избере. Сега няма нищо на лаптопа, но утре ще има и ако му се наложи да разпределя дяловете при сринат Windows, не знам дали няма да си оплеска архива. Поздрави!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.