Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пригодяване на флашка като HDD

Featured Replies

Значи искам да си преинсталл компа с флашка тъй като нямам записвачка и съм намерил тоя начин : 1-во да форматна флашката на NTFS system после правя партишън после действам с това : http://store.picbg.net/pubpic/D8/DE/c0538944090ed8de.JPG и после почвам инсталирането xD Така ли?

Значи искам да си преинсталл компа с флашка тъй като нямам записвачка и съм намерил тоя начин : 1-во да форматна флашката на NTFS system после правя партишън после действам с това : http://store.picbg.net/pubpic/D8/DE/c0538944090ed8de.JPG и после почвам инсталирането xD Така ли?

Първо, влез във форума, където пише създателя на програмата и прочети малко... Има доста голяма тема с много обяснения и всякакви случаи... Иначе, да, можеш да я форматираш и в NTFS, но не е задължително. Как ще правиш партишън и т.н. имаш ли представа и от къде черпиш тази информация?...

• Автор

Първо, влез във форума, където пише създателя на програмата и прочети малко... Има доста голяма тема с много обяснения и всякакви случаи... Иначе, да, можеш да я форматираш и в NTFS, но не е задължително. Как ще правиш партишън и т.н. имаш ли представа и от къде черпиш тази информация?...

Ами намерих доста уроци от всеки зех по нещо :/ ;)

Аз по едно време се интересувах оттова и попаднах на този урок. В него е показано как се качва Уйндоус на флашка и как да инсталираш Уйндоуса о флашката. Надявам се да съм помогнал.

в 95% от случаите windows от флашка (освен ако не е имидж на инсталиран, но в него никакви програми не може да инсталирваш) не тръгва и не се инсталира, за това пък линук става... за да не става windows са виновни писачите на биоси и М$

В заглавието на темата пишеш, че искаш да ползваш флашка като харддиск, а после излиза, че всъщност искаш да я ползваш по- скоро като CD/DVD, за да я ползваш като инсталационно CD/DVD. Това са две различни неща всъщност. Обаче ако искаме да изясним нещата - да, флашка може да се ползва като харддиск. Определени модели (зависи от контролера на флашката) могат да се разпознават от системата като харддиск - стига да се направи "правилно" форматиране. Това става с определени програмки като MDPT - mdpt.th.jpg

Ако те интересува дали твоята флашка може да стане "на харддиск" и напиши параметрите - Vid & Pid - ще ги откриеш с Everest. Иначе за инсталиране на Windows от флашка това не е нужно, обаче трябва в BIOS-a на компютъра да има възможност за boot от флашка.

в 95% от случаите windows от флашка (освен ако не е имидж на инсталиран, но в него никакви програми не може да инсталирваш) не тръгва и не се инсталира, за това пък линук става... за да не става windows са виновни писачите на биоси и М$

Колко пъти... Мисля, че го правиш нарочно :biggrin:

Значи... В 99% от случаите няма никакъв проблем да се инсталира Windows от флашка, SD, MicroSD, а предполагам и от всички подобни носители! Повтарям, НЯМА ПРОБЛЕМ! Никакъв проблем с инсталацията няма! Изключение са много старите компютри (десет годишни), въпреки че и за тях има начин. Включително ако на флашката са няколко Windows-а, няколко Linux-а, Acronis, Memtest, Hiren's и т.н., както е на моите флашки. За другото също няма проблем, независимо от флашката - Windows да я разпознае като харддиск. Слага се един драйвер на Hitachi за тази цел. И за едното и за другото е писано достатъчно в по-стари теми, включително и в този форум.

Колко пъти... Мисля, че го правиш нарочно :)

Значи... В 99% от случаите няма никакъв проблем да се инсталира Windows от флашка, SD, MicroSD, а предполагам и от всички подобни носители! Повтарям, НЯМА ПРОБЛЕМ! Никакъв проблем с инсталацията няма! Изключение са много старите компютри (десет годишни), въпреки че и за тях има начин. Включително ако на флашката са няколко Windows-а, няколко Linux-а, Acronis, Memtest, Hiren's и т.н., както е на моите флашки. За другото също няма проблем, независимо от флашката - Windows да я разпознае като харддиск. Слага се един драйвер на Hitachi за тази цел. И за едното и за другото е писано достатъчно в по-стари теми, включително и в този форум.

djagi, отново си позволявам намеса - не знам дали си имал предвид в отговора си нещо от моите писаници, но аз искам да уточня, че (някои) флашки (вероятно повечето, тук нямам много големи наблюдения) могат да се направят така, че се разпознават като харддиск, независимо от драйвер, инсталиран или не, на компютъра. Включително така се разпознават и в BIOS, но разбира се, при някой стар дръгел може и да не стане в BIOS-a.

Колко пъти... Мисля, че го правиш нарочно :turkey4:

и аз има флашка с няколко линукса, hiren's и windows. ама windows-a e емулация на харддиск - не може да си инсталираш в него програми, да си настройваш разни работи и те да се помнят... просто всичко е в рамта. windows на флашка или е през емулация или е на базата на Win PE ако се инсталира на флашката като нормален windows бъди сигурен че тя доста бързо ще се напълни с лоши сектори, особенно тия на които е swap файла... флашката може да се направи да се разпознава като диск и като cd-rom, но проблемът пак си остава в драйверите за usb контролера... освен това едно е да инсталираш ОТ, съвсем друго НА...

@fesel - флашката трябва да ти е на FAT, а не на NTFS...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

djagi, отново си позволявам намеса - не знам дали си имал предвид в отговора си нещо от моите писаници, но аз искам да уточня, че (някои) флашки (вероятно повечето, тук нямам много големи наблюдения) могат да се направят така, че се разпознават като харддиск, независимо от драйвер, инсталиран или не, на компютъра. Включително така се разпознават и в BIOS, но разбира се, при някой стар дръгел може и да не стане в BIOS-a.

Може, нямал съм предвид твоя пост, аз съм го правил с Hitachi microdrive filter и това мисля е най-популярния метод.

и аз има флашка с няколко линукса, hiren's и windows. ама windows-a e емулация на харддиск - не може да си инсталираш в него програми, да си настройваш разни работи и те да се помнят... просто всичко е в рамта. windows на флашка или е през емулация или е на базата на Win PE ако се инсталира на флашката като нормален windows бъди сигурен че тя доста бързо ще се напълни с лоши сектори, особенно тия на които е swap файла... флашката може да се направи да се разпознава като диск и като cd-rom, но проблемът пак си остава в драйверите за usb контролера... освен това едно е да инсталираш ОТ, съвсем друго НА...

@fesel - флашката трябва да ти е на FAT, а не на NTFS...

виждам, че има някакво объркване... Аз доколкото разбрах, става дума за инсталация на Windows от флашка или поне така го е писал fesel. Флашката може да е в NTFS, FAT, FAT32... Ако ще е само за инсталация на Windows, поне според @ilko, създателят на въпросното тулче, ако е NTFS инсталацията протича най-бързо. Моите флашки ги форматирам в FAT32 заради другите неща, които държа на тях. Ако пък Windows се инсталира на флашка, първото което бих направил би било да махна swap, индексиране и т.н., да не говорим, че подобен Windows обикновено се подготвя първо с nLite, където се правят и доста оптимизации.

• Автор

Значиии аз съм се объркал .. не искам да я ползвам като хард диск ами като CD/DVD ром за да мога да си преинсталирам ПЦ-то :yanim: Сега почнах по 1 урок ще го тествам и ако стане ще ви пиша дали е станало ако ли не почвам от тука xD

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.