Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компресиране на DVD-9 на DVD-5 с Nero, проблем със субтитри?

Featured Replies

Здравейте,

Значи ползвам Неро и реших откровенно да "опердаша" два три диска с филми от Видеотеката до нас за спорта, да видя и аз как става номера! Първо с Декриптера правя едно ISO на харда и после през виртуалното dvd го отварям в Неро Backup, там му задавам да намали филма от R9 на диск R5, всичко е просто перфектно до момента, в който реша да прегледам новоопеченото DVD R5! Пускам го аз и субтитрите ми направо са за далекогледи хора едни ситни, ситни! Някой да знае как се оправя този проблем със субтитрите?

Един друг въпрос сега се сещам, примерно отивам и си купувам R9 дискове и направо мога и без да смалявам филма да си го запиша, препоръчайте ми изпитан, работещ вариант примерно през Алкохола ли, през Dvd Decripter ли?

Благодаря Ви за вниманието и помоща, предварително! :bye:

Защо не пробваш да смалиш DVD R9 с друга програма например с DVD Shrink?С нея можеш дори да махаш излишни субтитри и други работи,а и почти нямя разлика в качеството като компрасираш.

Аз също използвам DVDShrink с което намалявам филма (мога също така да махна допълнителните екстри, за да подобря качеството или пък допълнителни аудио файлове).

Иначе когато искам да "опердаша" някой филм от видеотеката, използвам DVD Decrypter и после DVDShrink. Общо взето всичко това става само с 5-6 кликвания на мишката.

• Автор

Благодаря ви,

Смятам да запазя старата схема DVD Decrypter + Nero Backup, качество от порядъка на 70% от оригиналното DVD е предостатъчно за мен!

ПС: Някой добър човечец от Варна, да има случайно Властелина на пръстените пълният комплект на DVD и Матрицата също?

Има един добър човечец от Севлиево, който може да ти ги даде чрез сестра му, която учи там, ако искаш :)

Значи при мен нещата са такива. Аз не ги разбирам тези неща но искам примерно да взема ДВД филм от видеотека и да го копирам на компютъра и като поискам от компютъра да го копирам на ДВД подложка. Молбата ми е да ми кажете по подробно как става това най лесно и с кои програми. Благодарности на всеки който ми помогне. :bye:Искам и да го гледам от твърдия диск така все едно го гледам от оригиналния диск.

Редактирано от nakata60 (преглед на промените)

Значи при мен нещата са такива. Аз не ги разбирам тези неща но искам примерно да взема ДВД филм от видеотека и да го копирам на компютъра и като поискам от компютъра да го копирам на ДВД подложка. Молбата ми е да ми кажете по подробно как става това най лесно и с кои програми. Благодарности на всеки който ми помогне.  :bye:Искам и да го гледам от твърдия диск така все едно го гледам от оригиналния диск.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз съм написал по-горе как го правя. Ако ми остане време този уикенд ще ти направя малко скрийншотчета и ще ги постна тук с обяснение.

Аз съм написал по-горе как го правя. Ако ми остане време този уикенд ще ти направя малко скрийншотчета и ще ги постна тук с обяснение.

<{POST_SNAPBACK}>

Ще съм ти благодарен много. :bye:

Значи при мен нещата са такива. Аз не ги разбирам тези неща но искам примерно да взема ДВД филм от видеотека и да го копирам на компютъра и като поискам от компютъра да го копирам на ДВД подложка. Молбата ми е да ми кажете по подробно как става това най лесно и с кои програми. Благодарности на всеки който ми помогне.  bye1.gif Искам и да го гледам от твърдия диск така все едно го гледам от оригиналния диск.

Трябват ти поне 4 програми: CloneDVD, DVDIdle Pro, Nero Burning ROM и Daemon Tools

Комбинацията която ползвам за да свалям DVD-та е следната: CloneDVD + DVDIdle Pro /първата прави архив, втората премахва CSS защитата/. Формата на архива е .ISO (Има много други програми, които могат да ти свършат същата работа). Дисково пространство: размера на ДВД-то х2

После с Daemon Tools-а си зареждаш готовото .ISO вземаш пуканки, бира или каквото там желаеш и сядаш да гледаш

Като решиш да го запишеш DVD-то на някой приятел, стартираш Nero-то и избираш от менюто Recorders опцията Burn Image, указваш пътя до .ISO-то което си направил и записваш :P

Общо взето това е. Не е сложно, просто се изисква малко време, което да отделиш за тренинг и последно: дяла, където ще записващ DVD-то, трябва да е NTFS, а не FAT32

Благодаря ще пробвам само за дяла където ще записвам DVD-то не разбрах това как става"NTFS, а не FAT32"

Благодаря ще пробвам само за дяла  където ще записвам DVD-то не разбрах това как става"NTFS, а не FAT32"

<{POST_SNAPBACK}>

Ставаше дума за файловата система на хард-а ти. :)

Ставаше дума за файловата система на хард-а ти. :offtopic_s:

<{POST_SNAPBACK}>

Да файловата система ми е"NTFS"значи няма проблем. :bye:

• Автор

Първо трябва ти програма DVD Decrypter, с нея сваляш на харда си филма под формата на ISO файл, след което ще ти трябва програма Alcohol 120% за да го заредиш на новосъздаденото виртуално оптично устройство и гледаш с перфектното качество на оригинала. И за двете програми можеш да намериш линкове тук,

http://www.kaldata.com/comments.php?id=791...=Alcohol+120%25

http://www.mrbass.org/dvdrip/

след като си ги дръпнеш, инсталираш ( "излекуваш" Алкохол 120%), пиши пак, за да продължа обяснението...

Успех

Редактирано от rusimonov (преглед на промените)

Първо трябва ти програма DVD Decrypter, с нея сваляш на харда си филма под формата на ISO файл, след което ще ти трябва програма Alcohol 120% за да го заредиш на новосъздаденото виртуално оптично устройство и гледаш с перфектното качество на оригинала. И за двете програми можеш да намериш линкове тук,

http://www.kaldata.com/comments.php?id=791...=Alcohol+120%25

http://www.mrbass.org/dvdrip/

след като си ги дръпнеш, инсталираш ( "излекуваш" Алкохол 120%), пиши пак, за да продължа обяснението...

Успех

<{POST_SNAPBACK}>

Да до тук мие ясно имам ги и DVD Decrypter и Alcohol 120% .Но като реша да запиша филма на DVD подложка от харда как става.

Да до тук мие ясно имам ги и DVD Decrypter и Alcohol 120% .Но като реша да запиша филма на DVD подложка от харда как става.

<{POST_SNAPBACK}>

Тук има описани няколко начина.

Ще съм ти благодарен много. :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Бях обещал да ти обясня и се извинявам за късният отговор, но технически проблеми ми попречиха да го направя по-рано.

Ето как процедирам аз:

На първо време трябва да си изтеглиш следните две програми:

DVD Decrypter 3.5.4.0

DVDShrink 3.2

След това правиш следните неща:

1. Пускаш програмата DVD Decrypter след като предварително си заредил диска, който искаш да копираш. Ето и екран от програмата:

picture11qu.jpg

Трите зони, които са важни тук са:

- Source - там трябва да ти пише устройството, от което ще копираш DVD-то

- Destination - това е пътя до папката, където ще се копират файловете (можеш да го промениш като чукнеш върху малката иконка срещу пътя).

- полето вдясно със файловете, които ще се копират - можеш да избереш дали ще бъдат всички.

Когато си готов натискаш големият бутон в долната част и процеса започва.

2. След като натиснеш бутона започва копирането на файловете, което е следното нещо:

picture23hf.jpg

3. Следващата стъпка е да стартираш DVDShrink. Какъв е смисъла от тази програма. Ами стандартните DVD-та, на които са записани филмите са по-големи от 4 гигабайта (често са по 7 или 8 гигабайта), а празните дискове, които купуваш са по 4,2 (приблизително, зависи как го смяташ) гигабайта. Първата програма ти копира просто файловете, като премахва защитата от тях (ако самото DVD е защитено) докато втората ти прави компресия.

Тук трябва да ти поясня нещо - основно едно DVD се състои от три части - менюта, основен филм и екстри. С помощта на втората програма можеш да променяш нивото на компресия на тези три елемента. Като препоръчително е компресията на основният филм да е над 75% (различните автори дават различни стойности). Какво точно значи това - пускаш си втората програма и трябва да ти се появи този прозорец:

picture30cm.jpg

4. След като си пуснал програмата, горе от бутончето Open Files трябва да избереш папката, където си копирал файловете. Тук трябва да направя едно доуточнение, че може директно да копираш от DVD диска без да използваш първата програма, но аз го правя заради факта, че мога да обработвам филма по-късно и защото няма да ми се бави компа със сваляне и компресиране едновременно. Та след като избереш папката, прозореца ще ти се промени в нещо подобно на това:

picture45vz.jpg

Тук можеш да видиш отделните части, за които ти говорих, като аз в случая съм избрал основният филм, за да ти обясня нещо друго.

По принцип почти всяко едно DVD върви с повече от един език за озвучаване (в нашият случай това са езиците в секция Audio в десният прозорец) и също така има субтитри на няколко езика (в секцията под Subpicture). Можеш спокойно да изключиш аудио или субтитрите за езиците, на които няма да гледаш филма и по този начиш ще се се увеличи качеството на главния филм (защото тези допълнителни файлове, няма да заемат място).

Също така аз не гледам допълнителните материали, затова направо ги махам. Начинът за махане е като маркирам дирекно Extras и в дясната част на прозореца избера Still Pictures.

Относно елементите от главното меню (Menus) избирам точно този елемент от списъка в ляво и в дясната част давам No Compression, за да не ми насичат менютата. Правя това, защото самите менюта не са големи и не ми заемат много място.

Когато съм готов натискам бутона Backup! като преди това съм се поразровил из опциите, ако искам да задам точно определена директория, в която да се запише изходният файл, също така ако искам да направя задълбочен анализ на филма, с цел по-добра компресия и по-добро качество (ако искаш ще ти обясня и тези стъпки) и съм готов.

Остава само да запиша филма (в моят случай с Nero 6) на обикновен DVD диск и това е. Ако искаш мога да ти обясня и самият запис, макар че не е много труден.

Успех и ако има нещо - питай смело :clap:

Благодаря много на Tragedy че си направи труда да ми обясни така разбираемо. Сега и други като мен ще разберат как да действа. Хората като мен с по малки познания искат точно това кратко и ясно обяснение. Още веднъж ти благодаря желая ти всичко добро. :bye:

Редактирано от nakata60 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Страхотно.Явно аз съм от тези други хора.Много добра работа правите тук.Това,което не ми стана ясно:

Как дълбокият анализ спомага за подобряване качеството на компресията?При какви ДВД-та е задължително да се прави?Нужно ли е за 89% така,както за 68 например...?

И друго:От шотовете виждам,че ДВД декриптър е малка,семпла програма.За какво друго може да се ползва?

Тя премахва защитата от оригиналните ДВД-та...Отдавна не съм взимал такива...преди имаше Макровижън...За тази защита ли става въпрос?

Едит: А и друго,което досега търсех.Какви са предимствата на ISO-to.А и изобщо на този вид..BIN,CUE и т. н.За какво се използват,какво печелят.Навсякаде пише КАК,с кои програми за зарежда имиджа,но ЗАЩО?Доколкото ми е ясно не е за пространството.В mode-то пише:File;ISO(Read/write);IFO...Kakва е разликата?

Пак БЛАГОДАРЯ!:wub:

Редактирано от trapped79 (преглед на промените)

Здравейте!

И аз съм от другите хора и затова и от мен голямо благодаря на Tragedy!

Досега не съм записвала DVD,но след подробното разяснение от теб Tragedy,направо ми се прииска да пробвам.Поздравления за изчерпателните и нагледни разяснения-типични за твоя стил.Мисля,че ще бъдат от полза за много хора като мен.Да използвам да попитам-къде в нет пространството,мога да изтегля готов филм DVD формат?Защото филмите,които свалям са предимно avi.А с конвертиране,честно казано не ми се занимава засега-отнема много време.Още веднъж ;):clap::clap:

А има ли начин Титаник, който е на две ДВД-та да го лепна само на едно ДВД. Щото диск по диск ще ги направя на две обикновени двд-та и няма проблем, ама идеята ми е може ли да се направи от 2 ДВД-та на едно само ;)

Има един добър човечец от Севлиево, който може да ти ги даде чрез сестра му, която учи там, ако искаш ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Добре де, щом до Варна можеш, до мен можеш ли? "Матрицата" например?

За последния месец си купих доста бг филми от поредицата на "24 часа"."Господин за един ден" е 4.2GB и минава без подобни магии.Ще го шара на едни бугари тука. cool.gif

Иначе ръководството дето си монтирал си струва да се закарфичи.Два пъти за деня да те пращам на пленум, много ще ти дойде.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Добре де, щом до Варна можеш, до мен можеш ли? "Матрицата" например?

<{POST_SNAPBACK}>

Ще го пратим, как да не може, само ще трябва да се разберем как. Иначе те две от матрицита са оригинални, а третата е пиратка, но ще си поиграя и ще ги сложа на ДВД-та.

А има ли начин Титаник, който е на две ДВД-та да го лепна само на едно ДВД. Щото диск по диск ще ги направя на две обикновени двд-та и няма проблем, ама идеята ми е може ли да се направи от 2 ДВД-та на едно само  :clap:

<{POST_SNAPBACK}>

Moжеш,но не те съветвам,компресията ще е голяма и ще прецакаш филма.

Страхотно.Явно аз съм от тези други хора.Много добра работа правите тук.Това,което не ми стана ясно:

Как дълбокият анализ спомага за подобряване качеството на компресията?При какви ДВД-та е задължително да се прави?Нужно ли е за 89% така,както за 68 например...?

И друго:От шотовете виждам,че ДВД декриптър е малка,семпла програма.За какво друго може да се ползва?

Тя премахва защитата от оригиналните ДВД-та...Отдавна не съм взимал такива...преди имаше Макровижън...За тази защита ли става въпрос?

<{POST_SNAPBACK}>

Без анализ за всяка една секунда от DVD-то би се отделило едно и също количество информация. С анализа се "вижда" къде сцените са по-динамични и биха изисквали повече място, къде сцените са по-статични и нямат нужда от даденото им място. Тази опция значително ще увеличи времето за кодиране, тъй като ще премине през видео файловете веднъж за анализ и втори път - кодиране.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.