Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дос команда под Windows XP за мрежовите връзки

Featured Replies

Здравейте, търсих къде ли не из интернет но не можах да намеря нищо как да си реша проблема, а именно имам домейн в група от около 60-70 компютъра с главен сървър на които е и самия домейн, но от време на време мрежовите пароли се губят, ту към домейна, ту към отделните компютри, защото някои компютри ползват мрежови принтери и понякога не искат да принтират, и разбира се се досещата колко неудобно е всеки ден да ходя и да бърникам по настройките за да въвеждам паролите наново, а по-лесно би ми било да им направя по един bat file на всеки комп и като се изгубят настройките за мрежовите пароли да ги възстанове. Гледах и за вируси с няколко различни програми, но не отркрих нищо, а най-интересното е, че и на съвсем нов Windows XP ми прави така. Моля помогнете или споделете някакъв друг начин как мога да направя това автоматично, без моя намеса, защото си губя половин ден докато обиколя навсякъде да въвеждам пароли. Благодаря ви предварително.

Да разбирам ли че на сървъра има домейн контролер. Ако е така погледни логовете му. Погледни статистиките на мрежовото оборудване, може би там нещо се губи или има проблем. Къде са принт сървърите: на сървъра или на всеки от принтерите?

• Автор

принтерите са на отделните компютри, но някои компютри ползват мрежови принтери към друг компютър на които има свързан принтер ЕДИТ: паролите се губят от време на време не постоянно, но е дразнещо и досадно. ЕДИТ2: Този домейн ми е наследен, в смисъл не съм го правил аз и ми малко трудно да намеря логовете къде се намират, операционната система на сървъра е Windows Server 2003 R2 Standart Edition Service Pack 2

Редактирано от arodvi (преглед на промените)

аз съм решил проблема със скрипт - стартира се на всеки комп (от startup)... повечето са хоумове и не става да се вкарат в домейн...

та един примерен скрипт:

net_use.cmd със съдържание:

@echo off
ping localhost -n 10 >null
net use /d * /y
net use Z: \\server1\cc-apis /user:user1 password1
net use H: \\server1\cc-sclad /user:user1 password1
net use S: \\server1\cc-sales /user:user1 password1
net use I: \\server1\install /user:user1 password1
недостатък е че във файла могат да се видят паролите ако се отвори да се редактира, иначе при стартиране echo off пречи да се показват

ping localhost -n 10 >null
това го слагам защото windows xp e тъп и не винаги зарежда мрежата на време и естествено не могат да се мапнат устройствата... и понеже windows наистина е тъп, ако трябва да мапнеш устройства с различни user-и и различни права вади грешка:
Multiple connections to a server or shared resource by the same user, using more than one user name, are not allowed. Disconnect all previous connections to the server or shared resource and try again..
се налага да се лъже с ип-то или с алиас във windows\system32\drivers\etc\hosts

net use Z: \\server1\cc-apis /user:user1 password1
net use H: \\192.168.2.1\cc-sclad /user:user2 password2
net use S: \\server2\cc-sales /user:user3 password3
net use I: \\server1\install /user:user1 password1
windows\system32\drivers\etc\hosts:

127.0.0.1 localhost

192.168.2.1 server1

192.168.2.1 server2

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

това не е проблем, че могат да се видят паролите аз имам тук една програмка, с която си ги конвертирам в ехе-та та няма начин да се видят пароли, сега ще пробвам да видя дали ще се получи.

Редактирано от arodvi (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Какви пароли? За какво са, нали компютрите са в домейн? Дали потребителя е логнат или не, това не би трябвало да се отразява на шернатите принтери.

Нали цялата автентикация се извършва от DC, локално не трябва да се въвеждат и запомнят никакви пароли.

принтерите са на отделните компютри, но някои компютри ползват мрежови принтери към друг компютър на които има свързан принтер

Т.е., шернати принтери?

Мрежовите си имат собствен интерфейс и не им трябва да се връзват към компютър.

ЕДИТ2: Този домейн ми е наследен, в смисъл не съм го правил аз и ми малко трудно да намеря логовете къде се намират, операционната система на сървъра е Windows Server 2003 R2 Standart Edition Service Pack 2

Логовете са където са навсякъде - влизаш на домейн контролера и отваряш Event Viewer. Може и да не влизаш директно на сървъра, но трябва да отвориш Event Viewer от компютър, където си логнат с администраторски права (за домейна, не локално) и да се вържеш към него.

П.П. Сега ми хрумна - да не би на някои машини да се работи с локални акаунти?!

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Какви пароли? За какво са, нали компютрите са в домейн? Дали потребителя е логнат или не, това не би трябвало да се отразява на шернатите принтери.

Нали цялата автентикация се извършва от DC, локално не трябва да се въвеждат и запомнят никакви пароли.

Т.е., шернати принтери?

Мрежовите си имат собствен интерфейс и не им трябва да се връзват към компютър.

Логовете са където са навсякъде - влизаш на домейн контролера и отваряш Event Viewer. Може и да не влизаш директно на сървъра, но трябва да отвориш Event Viewer от компютър, където си логнат с администраторски права (за домейна, не локално) и да се вържеш към него.

П.П. Сега ми хрумна - да не би на някои машини да се работи с локални акаунти?!

не всички акаунти са към домейна, но по необясними причини самия домейн губи връзка с компютрите и следователно понякога немогат да се логнат или пък не позволява някои права на потребителите дори и с администраторски права

не всички акаунти са към домейна, но по необясними причини самия домейн губи връзка с компютрите и следователно понякога немогат да се логнат или пък не позволява някои права на потребителите дори и с администраторски права

При всички положения има някакво съобщение за грешка. Например на раб.станции ще е нещо от сорта:

"an error occured while

reconnecting I: to \\servername\shared folder name...the local device is

already in use. this connection has not been restored

the event log shows error event ID 40961, category: SPNEGO (negotiator),

source: LSASRV

description:

The security system could not establish a secured connection with the server

"server name". No authentication protocol was available.

Така без това съобщение няма особен смисъл да гадаем и налучкваме. Дали са ъпдейтнати тия хп-та с последни ъпдейти на сп3 ? Ако са със сп2 примерно има няколко фикса за опраяне на проблема, един от тях цък ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.