Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Принтери EPSON 300+

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с три матрични принтера модел EPSON 300+ сложил съм ги на три компютъра с Windows XP SP3 на тях се ползват DOS програми за данъчна администрация, проблема е че като почнат да тракат тия принтери да кажем се пусне някаква квитанция или нещо такова започват да работят и спират за момент и след 10-15 сек тръгват отново. Досега винаги е изкарвало квитанцийте, но като се насъберят клиенти и става дразнещо на всяка квитанция да чакаш по 10-15 сек да разпечата. На трите компа Windows-ите са преинсталнати наново ползвам същия Windows XP като на другите компютри от тази мрежа, но проблем прави само в тези 3 компютъра, гледах настройките настроил съм ги както на другите компютри от мрежата където има матрични принтери но не се оправя, някои ако е по-запознат да сподели как може да премахна това досадно чакане.

Благодаря ви.

Редактирано от arodvi (преглед на промените)

Хм... Windows-ки истории.... незнам... божа работа.

Няма да мога да помогна, и на мен се е случвало даден принтер на даден комп да работи бавно, а на друг да е добре... някаква оплетация става с DOS-a, какъвто всъщност в XP няма и всичко минава в графичен режим...

А защо всъщност не сложиш лазерен принтер - пъти по бързо ще става и ще е по-безшумно.

И с тоз ДОС 2010 година... незнам, мисля трябва по радикално решение да се вземе... колкото и да искаме да противостоим на прогреса.... :speak:

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

ами такива са програмите, с които работят колегите, нз държавна му работа ама и аз много пъти съм им казвал, че в 2010 година да работиш с ДОС програми е малко безсмислено, но така е в цялата страна, данъчната администрация е с 20 години назад в технологийте, а и изискванията за квитанцийте са да се печатат на матрични принтери :wors:

ПП: един познат ме посъветва да наглася принтерите да не минават през буфера, но засъжаление замина за някъде и немога да се свържа с него да ми обясни как точно да стане, ако някои има представа да сподели как става?

Редактирано от arodvi (преглед на промените)

Всъщност матрични пронтери се използват за да се осигури еднакво копие на документа. Но за ДОС-а наистина няма оправдание

• Автор

Дайте съвет как да оправя тоя досаден проблем, как да видя дали минават през буфера тия принтери преди да почнат да печатат? и ако минават как да ги спра или пък да им задам начин по-бързо да печатат?

Дайте съвет как да оправя тоя досаден проблем, как да видя дали минават през буфера тия принтери преди да почнат да печатат? и ако минават как да ги спра или пък да им задам начин по-бързо да печатат?

пробвай това:

Лично аз притежавам матричен принтер(Epson LX400) и подобен род проблеми никога не съм имал с него с WindowsXP

Да пуснеш да се печата директно, а не през буфера на OS си има определени недостатъци...

Така, че през буфера би било най-добре, но ако няма друг вариант...пусни на директен печат, без буфер.

Моят съвет е да пробваш принтера на друг компютър-най-простото нещо, за да може да изключиш софтуерни проблеми с дадената машина.Това "прекъсване" според мен не трябва да го има.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

като го пусна директно да печата, както колегата е показал нестава не иска да трагне да печата, проблема е само в 3 компютъра, на останалите компютри пак е с windows xp sp3, но няма такъв проблем

в прозорец ли се печата или fulscreen. щото има разлика? като чета написаното ти печаташ през драйвера на windows, без драйвер, под дос ще печатат в пъти по бързо, но ще се ползва щрифта на принтера, какъв драйвер ползваш? тоя в windows или си инсталирал друг? пусни на проблемните компютри тестова страница и тестова от безпроблемните и сравни версиите драйверите от тестовите страници...

• Автор

програмата е ДОС-овска, на която печатат. За принтера инсталирам драйвер които си е за модела и да печатат в fullscreen. Проблема си стои все още дори като му дам да не минава през буфер, съмнява ме вече самата версия на windows да не прави няква мизерия с SP3 съм дърпана от замундата преди месеци.

програмата е ДОС-овска, на която печатат. За принтера инсталирам драйвер които си е за модела и да печатат в fullscreen. Проблема си стои все още дори като му дам да не минава през буфер, съмнява ме вече самата версия на windows да не прави няква мизерия с SP3 съм дърпана от замундата преди месеци.

Ако активираш одита на принтерския драйвер ще можеш да анализираш какво става там. Ето пример как се прави на 2000, под другите версии е аналогично

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb727107.aspx

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.