Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане относно игри и процесор.

Featured Replies

не думай...... а кой каза че GTA IV не вървяла на ДХ10/11?

ТИ!

http://www.gamespot.com/features/6182140/p-2.html , http://www.tomshardware.com/reviews/resident-evil-5,2409-4.html та кое викаше че дава 7-8 кадъра повече? Сравнение със GTA IV някак си не върви защото тя подържа само ДХ9

Става дума за операционната система,а не за това колко е оптимизирана играта.А ми направи няколко benchmark-a под xp и 7,и после ги постни във форума за да видиме разликата.Тогава ще разбереш че аз съм прав,а ти грешиш.И престани да говориш за direct x,защото почна да ме дразниш.Ставаше дума за това че седмицата се възползва по-добре от системните ресурси,отколкото любимото ти хр.

Просто направи bencmark на машината ти под хр и седмицата и ги сравни.

Е никой не те насилва да пишеш! И да точно става дума че играта не е оптимизирана добре, и ставаше дума да не вадиш такива генерални заключения между двата ДХ-а които изобщо не вълнуват тъпата ГТА 4.

ТИ!

Добре сега ще пиша много бавна евентуално да ме разбереш! Това че играта поддържа само ДХ9 не означава че няма да върви на Виста/7, а означава че играта каквато графика ще има на ХР таква ще има и на Виста/7, а не като Крйзис да речем за ХР можеш да сложиш графиката само на High няма опция VEry High тя е само за ДХ10/11 поддържащи операционни системи като Виста и любимата ти 7-ца и ще изкара същата графика на кукуво лято - разбра ли или да повтора?

Редактирано от Brujerizmo (преглед на промените)

не думай...... а кой каза че GTA IV не вървяла на ДХ10/11?

Ами случайно ти в по - горен пост със червен текст си написал " тя поддържа само ДХ9 ". Второ XP е стара операционна система. Всяка НОВА игра е много повече оптимизирана за Vista или 7. Ако ти играеш праисторически игри напълно нормално е да вървят по - добре на XP. Windows 7 се възползва максимално от компютъра - това ще ти го кажат много хора, даже във форума има написани много мнение, а в Google да не говорим. КОлкото и да не ти се иска ЕРАТА на XP свърши с излизането на 7.

Ами случайно ти в по - горен пост със червен текст си написал " тя поддържа само ДХ9 ". Второ XP е стара операционна система. Всяка НОВА игра е много повече оптимизирана за Vista или 7. Ако ти играеш праисторически игри напълно нормално е да вървят по - добре на XP. Windows 7 се възползва максимално от компютъра - това ще ти го кажат много хора, даже във форума има написани много мнение, а в Google да не говорим. КОлкото и да не ти се иска ЕРАТА на XP свърши с излизането на 7.

Това бяха първоначалните твърдения, че седмицата била по-лека или поне равна на XP. В последствие излязоха доста тестове, които доказаха , че нещата не са точно така.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Това бяха първоначалните твърдения, че седмицата била по-лека или поне равна на XP. В последствие излязоха доста тестове, които доказаха , че нещата не са точно така.

А как?Какво имаш в предвид по "по-лека"?

Седмицата лапа рам за да е по-бърза ако това имаш в предвид,тоест се възползва на макс от машината, и за това игрите вървят по-добре,както е и по-бърза,приложенията са по-бързи и прочие.А,също така тя оптимизира и хард диска,така че скоростта на копирането на файлове,е доста по-висока отколкото на хр.

Е никой не те насилва да пишеш! И да точно става дума че играта не е оптимизирана добре, и ставаше дума да не вадиш такива генерални заключения между двата ДХ-а които изобщо не вълнуват тъпата ГТА 4.

Добре сега ще пиша много бавна евентуално да ме разбереш! Това че играта поддържа само ДХ9 не означава че няма да върви на Виста/7, а означава че играта каквато графика ще има на ХР таква ще има и на Виста/7, а не като Крйзис да речем за ХР можеш да сложиш графиката само на High няма опция VEry High тя е само за ДХ10/11 поддържащи операционни системи като Виста и любимата ти 7-ца и ще изкара същата графика на кукуво лято - разбра ли или да повтора?

Човек,ти се оплете отвсякъде.Дори и да е с една и съща графика,на седмицата ще върви с повече кадри(FPS-frame per second),или казано на кратко-ще върви по-добре отколкото на любимото ти хр.

Ето ти малко да почетеш,и да научиш- http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate .

А как?Какво имаш в предвид по "по-лека"?

Седмицата лапа рам за да е по-бърза ако това имаш в предвид,тоест се възползва на макс от машината, и за това игрите вървят по-добре,както е и по-бърза,приложенията са по-бързи и прочие.А,също така тя оптимизира и хард диска,така че скоростта на копирането на файлове,е доста по-висока отколкото на хр.

Човек,ти се оплете отвсякъде.Дори и да е с една и съща графика,на седмицата ще върви с повече кадри(FPS-frame per second),или казано на кратко-ще върви по-добре отколкото на любимото ти хр.

Ето ти малко да почетеш,и да научиш- http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate .

За последно, че затвориха и тая тема. http://www.computerbase.de/artikel/software/2009/bericht_windows_7/7/#abschnitt_spieleperformance. Някаква разлика между Виста и 7? Аз не виждам, така, че спорът е приключен. Който иска DX10 или 11, нека си ползва седмицата. За останалите като мен и XP е предостатъчна, още повече, че поставяме някъде рекорди и не се занимаваме с шарени картинки.

За последно, че затвориха и тая тема. http://www.computerbase.de/artikel/software/2009/bericht_windows_7/7/#abschnitt_spieleperformance. Някаква разлика между Виста и 7? Аз не виждам, така, че спорът е приключен. Който иска DX10 или 11, нека си ползва седмицата. За останалите като мен и XP е предостатъчна, още повече, че поставяме някъде рекорди и не се занимаваме с шарени картинки.

Разликата е че седмицата е подобрена,и че седмицата оптимизира хард диска максимално,съответно е по-бърза.

Имам Phenom II X2 555 BLack Edition отключен до X4 B55 и клокнат до 3.6GHz. OS-а е WinXP Pro SP3. Забелязал съм че при игра едното ми ядро е 100% натоварено другото около 20 а другите две ядра стоят на 0%. Става дума за Crysis, Far Cry 2, и разни NFS-та. Забелязал съм че само GTA IV товари всички ядра по равно. Това нормално ли е ? Имам също питане относно Aliens vs Predator 3. При нея положението е по-зле. Играта си работи на 1 ядро само. първото е 100% другите 3 почти на 0%. И самата игра не ми върви особено гладко. (вървя си и сякаш ме предърпва назад пред 2 3 секунди - доста дразнещо). Тази игра така е направена или проблема е в мен ?

Проблем с игрите и натоварването ядрата на процесора при мен няма.Конфигурацията е в подписа.С уиндолс 7 64бит съм, тези дни ще бучна още рам но и така си работи чудесно.

Ако се отключат ядрата процесора се равнява на Феном Х4 955 - 965.

Това със заключените ядра за мен е рекламен трик.Примерно на 100 процесора пускат 30 бройки със здрави заключени ядра и продажбите скачат.

Съответно и търсенето на дъна който подъжат отключване се увеличава.

Проблем с игрите и натоварването ядрата на процесора при мен няма.Конфигурацията е в подписа.С уиндолс 7 64бит съм, тези дни ще бучна още рам но и така си работи чудесно.

Ако се отключат ядрата процесора се равнява на Феном Х4 955 - 965.

Това със заключените ядра за мен е рекламен трик.Примерно на 100 процесора пускат 30 бройки със здрави заключени ядра и продажбите скачат.

Съответно и търсенето на дъна който подъжат отключване се увеличава.

Рекламен трик,от който някой хора които имат късмет печелят.

Днеска видях еин отключен 555,и направо ме очарова.Машината беше със същата дънна платка като твойта и направо бях очарован.Само че имаше една плочка рам адата 2gb на 1333.

• Автор

Току що инсталнах 7цата... 300 зора докато я активирам но най-накрая със RemoveWAT успях. Почвам здрав гейминг. :cool:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.