Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво включва Bandwidth usage

Featured Replies

Преди време попитах, но не се намери кой да ми отговори. Имам си едно притеснение, че може да надхвърля Bandwidth usage, но така и не ми е ясно какво точно отчита - дали всичко заредено на сайта или само каченото конкретно на него. Ако вградя изображение или видео (от YouTube примерно), карти на Google maps, Google docs и прочие, те прибавят ли към към Bandwidth usage и колко (върху кое) точно :rolleyes:

Преди време попитах, но не се намери кой да ми отговори. Имам си едно притеснение, че може да надхвърля Bandwidth usage, но така и не ми е ясно какво точно отчита - дали всичко заредено на сайта или само каченото конкретно на него. Ако вградя изображение или видео (от YouTube примерно), карти на Google maps, Google docs и прочие, те прибавят ли към към Bandwidth usage и колко (върху кое) точно :rolleyes:

Не, те не се включват, само обема информация, който излиза (или и влиза) в сайта ти

• Автор

Не, те не се включват, само обема информация, който излиза (или и влиза) в сайта ти

Т.е., ако вградя карта от Google maps и видео от YouTube, от тях ще имам за bandwidth usage 0?

Или "влиза"? Какво ще рече това?

Т.е., ако вградя карта от Google maps и видео от YouTube, от тях ще имам за bandwidth usage 0?

Или "влиза"? Какво ще рече това?

точно така, защото клиента за тези услуги ще тегли информацията от друг източник

Влиза - за да изтегля една страница от сайта ти аз изпращам заявха следвай ки http протокола за тази страница. АКо на страницата имаш 100 изображения за всяко от тях пращам отделна заявка, независима от първата и ги тегля едно по едно за да се визуализира страницата при мен каот текст и изображения. Та това е входящия ти трафик за сайта

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

А би ли ми разтълкувал това "влиза", защото го четох и другаде, а не го разбирам.

Входящият за сайта е нещо като изходящ за посетителя ли? И кое тогава се явява изходящ за сайта?

А би ли ми разтълкувал това "влиза", защото го четох и другаде, а не го разбирам.

Входящият за сайта е нещо като изходящ за посетителя ли? И кое тогава се явява изходящ за сайта?

за да изтегля една страница от сайта ти аз изпращам заявха следвай ки http протокола за тази страница. АКо на страницата имаш 100 изображения за всяко от тях пращам отделна заявка, независима от първата и ги тегля едно по едно за да се визуализира страницата при мен каот текст и изображения. Та това е входящия ти трафик за сайта

Ето една примерна:

GET /en/html/dummy.php?name=MyName&married=not+single&male=yes HTTP/1.1

Host: www.explainth.at

User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows;en-GB; rv:1.8.0.11) Gecko/20070312 Firefox/1.5.0.11

Accept: text/xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5

Accept-Language: en-gb,en;q=0.5

Accept-Encoding: gzip,deflate

Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7

Keep-Alive: 300

Connection: keep-alive

Referer: http://www.explainth.at/en/misc/httpreq.shtml

Изходящия за сайта е този, който е входящ за клиента т.е. това, което клиента получава като отговор на горната заявка. Може да е html страница, изображение, файлов архив, ....

• Автор

Благодаря, разбрах.

А отговаря ли реалният отчетен размер на изтегленото (изображения, текст и прочие) на техният реален размер.

И подвъпрос. При рефрешване на страницата, отчита ли се нейното съдържание като повторно заредено/свалено?

Благодаря, разбрах.

А отговаря ли реалният отчетен размер на изтегленото (изображения, текст и прочие) на техният реален размер.

И подвъпрос. При рефрешване на страницата, отчита ли се нейното съдържание като повторно заредено/свалено?

1. Да, даже е възможно да е по-малко заради компресиране на текстови тип документи

Accept-Encoding: gzip,deflate

2. зависи от много неща, но обикновено се зарежда само ако нещо е с изтекъл живот или се генерира динамично или се рефрешва страницата каот се кликне refresh със задържан клавиш shift (firefox)

• Автор

Благодаря, това ме успокои доста. Остава ми да видя, дали скоростта с която се зарежда хостнатото на различни сървъри е осезаемо различна, за да си избера.

лека вечер

Редактирано от am-am (преглед на промените)

Благодаря, това ме успокои доста. Остава ми да видя, дали скоростта с която се зарежда хостнатото на различни сървари е осезаемо различна, за да си избера.

лека вечер

Няма защо. Само да допълня че ако се изпраща команда POST, не с GET както демонстрирах по-горе размера на заявката може да е доста голям ако включва ъплоад на изображение или попълнени текстови полета.

Лека вечер

...

В такъв случай тази маймунка ще даде точни отговори на въпросите ти. Тургай я да спиш като къпан.

32916989.th.jpg

По спомени имаше някакви тежки png картинки и въобще подобни можеш да ги изнесеш в Picasa Google. Нека се зареждат от там. Сървърите на Google са бързи. Остава само да се върнеш в кода си и да пропишеш за всяка една абсолютните адреси. Играчка, но си струва упражнението. Ако се надхвърли лимита, сайтът ти ще бъде изключен до изтичане на срока, обикновено края на месеца.

Погледни само, някаква дръглива страница с 5 картинки и лафче между нас станала 1МВ. На ден я точат поне 40 човека, а това прави 40МВ, какво остана kaldata.com в цяло.

• Автор

В такъв случай тази маймунка ще даде точни отговори на въпросите ти. Тургай я да спиш като къпан.

32916989.th.jpg

По спомени имаше някакви тежки png картинки и въобще подобни можеш да ги изнесеш в Picasa Google. Нека се зареждат от там. Сървърите на Google са бързи. Остава само да се върнеш в кода си и да пропишеш за всяка една абсолютните адреси. Играчка, но си струва упражнението. Ако се надхвърли лимита, сайтът ти ще бъде изключен до изтичане на срока, обикновено края на месеца.

Погледни само, някаква дръглива страница с 5 картинки и лафче между нас станала 1МВ. На ден я точат поне 40 човека, а това прави 40МВ, какво остана kaldata.com в цяло.

Чудна е "маймунката". Четох, че има разни анализатори, но с addone-че няма накъде по-лесно. Иначе и аз бях решил за Picasa да складирам изображенията.

Мерси.

ПП: Изненадах се, че ползваш Firebug, а той трябвал за нагледната статистика.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.