Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Булсатком- връзване на допълнителен телевизор

Featured Replies

Въпроса ми е следния. В съседна на кухнята стая сложих едно 14 инчово телевизорче да си гледам по някой път и там. Не ми трябва приемник за там. Пуснал съм си кабел от кухнята и от приемника там ще си задавам каналите. Дето се казва направих всичко, но картината на 14 инчовото телевизорче снежи силно. Сега ще обясня какво съм вързал. Телевизора в кюхнята си е свързан със скарт а използвам антенния изход на приемника за да пусна сигнала и в другата стая... Сметнах че може скарта да пречи и го изключих от приемника оставяйки само антенния кабел водещ до малкото телевизорче, но снеженето си остава.... :biggrin: В тоя момент остава само малкото телевизорче и проблема си го има. А телевизорчето си работи, защото си купих плазма и то стана излишно, но преди това си работеше в кухнята без проблем. Смених и буксите на кабела но не е от него. Проблема е друг и на знем какъв :) Дайте някакви идеи, че честно казано аз блокирах :rolleyes: Уж връзвам всичко а това снежене е много дразнещо. Нали вземам сигнала от приемника който дава същия и на телевизора в кухнята, а там проблем няма...

Да не отварям и аз новя тема, затова ще драсна моя въпрос тук.

Имам цялото оборудване за булсатком, което до преди 5-6 масеца работеше, но сега съм в нов апартамент и вчера реших да си прибера оборудването и да си го сложа вкъщи /от тогава не съм плащал и таксата/. Обадих се на булсата и им казах че искам отново да си го пусна, но сега съм надруго място да ми обяснят как да си го настроя сам, но искат да ми пратят техници и да ми взамет такса, а аз искам сам да си я настроя.

Въпросът ми е: Какви са стъпките за настройване на булсаткома?

Благодаря на всеки помогнал.

Снежене в картината се получава при слаб сигнал. Това може да се дължи на лоши връзки, калпав кабел или много дълъг такъв. Може и сигнала на изхода на булсата просто да излиза с ниско ниво

Огледай около теб има ли други такива антении пробвай да я носчиш твоята в същата пососка и после лека полека докато изкараш сигнал :cool:

Снежене в картината се получава при слаб сигнал. Това може да се дължи на лоши връзки, калпав кабел или много дълъг такъв. Може и сигнала на изхода на булсата просто да излиза с ниско ниво

Не си на нужния канал на телевизора.. Обикновено, ако не си пренастройвал модулатора на сателитния приемник, каналът е 36. Щом с кабела имаш сигнал на друг телевизор, и е добър, то значи, че с малкия телевизор не си на канала на сателитния приемник. Разбра ли ме или не можеш да се оправиш с това?

• Автор

Ще се оправя. ще сменя канала на приемника и ще пробвам :cool: Благодаря, да видим ще стане ли :)

Да не отварям и аз новя тема, затова ще драсна моя въпрос тук.

Имам цялото оборудване за булсатком, което до преди 5-6 масеца работеше, но сега съм в нов апартамент и вчера реших да си прибера оборудването и да си го сложа вкъщи /от тогава не съм плащал и таксата/. Обадих се на булсата и им казах че искам отново да си го пусна, но сега съм надруго място да ми обяснят как да си го настроя сам, но искат да ми пратят техници и да ми взамет такса, а аз искам сам да си я настроя.

Въпросът ми е: Какви са стъпките за настройване на булсаткома?

Благодаря на всеки помогнал.

Ако не си настройвал никога сателитна антена, уверявам те, че не ще успееш. Процедурата е много лесна, ако използваш индикатора на ниво на сигнала от приемника. Обикновено се виждат две ленти. Първата показва нивото и не е много важна. Ще гледаш втората, за да получиш максимално сигнал.Използвай свободен канал, който не е кодиран и по него внимателно в хоризинтална и вертикална равнина движи антенката. Спътника се намира на 39 градуса на изток.Дано това ти говори нещо.После, когато хванеш сигнала и се появи картина, трябва леко да завъртиш конвертора, докато нивото се покачи с още 1 - 2 деления. Това е в общо положение, но трябва да си го правил поне веднаж, за да не ти е трудно.Още веднаж! Важен е долният индикатор. Ако няма никакви чертички на него, няма да видиш нищо , без значение, че на първият имаш запълнено пространство. Ако срещнеш трудности, намери ме на скайпа и подробно ще ти обясня, поетапно за да се справиш сам. Успех ти желая! Иначе - плащаш.

Ще се оправя. ще сменя канала на приемника и ще пробвам :cool: Благодаря, да видим ще стане ли :)

Канала на приемника няма да го сменяш ти, а ще пуснеш АВТОМАТИЧНА НАСТРОЙКА за да съм сигурен, че ще стане. Нека телевизора сам се настрои. Това е много лесно и го има на всеки телевизор. После запомняш и КОНЕЦ!!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Картината се подобри значително след намесата с промянатан а канала но все още не е като на този телевизор в кухнята. може да се гледа, но се чудя откъде идват проблемите. всъщност само Е36 ли трябва да променя или и менютата от дясно на екрана?

Редактирано от ru4kata (преглед на промените)

Ако не си настройвал никога сателитна антена, уверявам те, че не ще успееш. Процедурата е много лесна, ако използваш индикатора на ниво на сигнала от приемника. Обикновено се виждат две ленти. Първата показва нивото и не е много важна. Ще гледаш втората, за да получиш максимално сигнал.Използвай свободен канал, който не е кодиран и по него внимателно в хоризинтална и вертикална равнина движи антенката. Спътника се намира на 39 градуса на изток.Дано това ти говори нещо.После, когато хванеш сигнала и се появи картина, трябва леко да завъртиш конвертора, докато нивото се покачи с още 1 - 2 деления. Това е в общо положение, но трябва да си го правил поне веднаж, за да не ти е трудно.Още веднаж! Важен е долният индикатор. Ако няма никакви чертички на него, няма да видиш нищо , без значение, че на първият имаш запълнено пространство. Ако срещнеш трудности, намери ме на скайпа и подробно ще ти обясня, поетапно за да се справиш сам. Успех ти желая! Иначе - плащаш.

Канала на приемника няма да го сменяш ти, а ще пуснеш АВТОМАТИЧНА НАСТРОЙКА за да съм сигурен, че ще стане. Нека телевизора сам се настрои. Това е много лесно и го има на всеки телевизор. После запомняш и КОНЕЦ!!

Благодаря за напътствията, утри след работа това ще правя, ще следя твоите съвети. Комшията на съседната тераса има булсат под мен ще гледам за посоката от него, а ако нещо не стане ще взема един компас от приятел и така ще видим до къде ще я докарам, а ако имам трудности /мисля че ще имам / ще пиша.

• Автор

утре ще купя нов кабел и ще пробвам. дори ще го взема готов а няма аз да го връзвам. и ще ви кажа резултата. дано е от кабела защото друго не ми идва на ум

Редактирано от ru4kata (преглед на промените)

Вземи си качествен кабел с малко затихване. Важно е и как са свързани накрайниците от двете страни на кабела. При мен в аналогична ситуация се наложи да пусна нискочестотен сигнал към телевизора заради разстоянието. Приемника ми има изходи чинч, скарт и високочестотен. Най-логично е В.Ч. сигнала да се пусне на телевизора, който е до приемника, защото загубите по кабела му са по-големи.

При мен, макар и да не е съвсем коректно пуснах от чинчовете сигнал към другата стая, а от скарта - към телевизора до приемника. При мен се получи добре и работеше доста време докато да се откажа от Булсатком. Ако имаш коаксиален изтеглен кабел през него може да се пусне видеосигнала, а по отделни да се пуснат каналите на звука.

Имаш и вариант с антенен усилвател, ако затихването е голямо и искаш да ползваш В.Ч. сигнал.

Вземи си качествен кабел с малко затихване. Важно е и как са свързани накрайниците от двете страни на кабела. При мен в аналогична ситуация се наложи да пусна нискочестотен сигнал към телевизора заради разстоянието. Приемника ми има изходи чинч, скарт и високочестотен. Най-логично е В.Ч. сигнала да се пусне на телевизора, който е до приемника, защото загубите по кабела му са по-големи.

При мен, макар и да не е съвсем коректно пуснах от чинчовете сигнал към другата стая, а от скарта - към телевизора до приемника. При мен се получи добре и работеше доста време докато да се откажа от Булсатком. Ако имаш коаксиален изтеглен кабел през него може да се пусне видеосигнала, а по отделни да се пуснат каналите на звука.

Имаш и вариант с антенен усилвател, ако затихването е голямо и искаш да ползваш В.Ч. сигнал.

В неговия случай няма да му трябва усилвател. Разтоянието е малко и всичко ще се получи както трябва. При добър кабел, както той беше написал остава нещо по настройката на телевизорчето да не е направил.Иначе без проблем може да се ползва модулатора на сателитния приемник на разтояние поне 20 метра. Картината ще е много добра. Само кабела да е добър и конекторите да са направени както трябва, а не как от доставчиците - без маса. Значи, ще се справи момчето. А сетих се още нещо, Нека да пробва телевизорчето на комшийския сателитен приемник. Да не се окаже, че има проблем с телевизора и тунера му. Ако има, обикновено е около антенния вход. от честото присъединяване и откачване на кабела, активния край се е "поразпоил" както се изразяваме. Нужно е да се отвори тунера и да се презапои. Но разбира се, не от него. Аз помолих да се свържат с мен на скайпа, но никой не се обади и престанах да ги чакам. На всички приятна вечер!

• Автор

чисто нов кабел купен от офиса на Булсатком и хубави букси. въпреки всичко шума в картината остава. сега сменявам каналите подред но няма да се получи вече съм сигурен. писах и на скайпа но вчера никой не отговори. продължавам да се боря и почвам вече да се поядосвам леко :)

• Автор

Момчета, аз съм престъпник :ph34r: не съм боднал буксата в ТВ аут и чакам сигнал. Пак добре че изобщо имаше :) направо престъпник да ви занимавам толкова време с простотията.... благодаря за съветите и за отделеното време. задължен съм на всички и приятна вечер :)

Момчета, аз съм престъпник :yanim: не съм боднал буксата в ТВ аут и чакам сигнал. Пак добре че изобщо имаше ;) направо престъпник да ви занимавам толкова време с простотията.... благодаря за съветите и за отделеното време. задължен съм на всички и приятна вечер :)

Случва се и така. И на мен се е случвало поради простата причина, че съм сигурен коя букса къде се намира.Нали сме за това тук - да си помагаме. Желая ти приятно гледане и лека вечер!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.