Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock на Sempron 3400+

Featured Replies

Здравейте! Значи преди няколко месеца си клокнах семпрончето от 1.8GHz на 2.2GHz стабилно без проблеми. Сега бачка на 2025MHz. Някой има ли идея защо като го пусна на 2.3GHz компа едва тръгва да зарежда в началото ? Мисля, че един път оспях да заредя windows-а но веднага зацепи и тряаше да го ресвам...мислех, че е от температурата....майсторях са тука праех простотии и свалих температурата до 19-20 градуса (не питайте как :) ) но вдигна ли някаде до 2.3GHZ край... в момента: CPU Frequency 225 | множител x9 | волтаж ауто (макс е 1.4 в биоса но и на толкова да го включа не мога да увелича до 2.3GHz)

Дъно: alive xfire-esata2

CPU: Sempron 3400+

RAM: DDR2-667 1GB

Video: GForce 7300 GT 256MB

ако съм забравил нещо кажете. Нов съм в клокването затова ако може да карате полека със сложните термини :rolleyes:

Редактирано от Tinox (преглед на промените)

вероятно паметта те спъва - гледам че е на 667... виж от cpu-z на колко върви реално... пробвай я от биос на 266 (533) или 200 (400)

http://www.ocworkbench.com/2006/asrock/ALiveXFire-eSATA2/g4.htm

ASYnc memory setting of ram running at DDR2-400,533,667 or 800. For o/c, it is better to run the RAM in SYNC with CPU CLK so that the RAM will not be reaching 400MHZ (DDR2-800)
в твоя случай да не минава 667 (но не по показанието в биос, а реалното - мерено през cpu-z) намали и HTT множителя - честотата да не минава стандартната за твоя процесор - пак гледай в cpu-z колко е реалната... и паметта и HTT скачат като се дигне шината... pci-e го заключи на 101 mhz. всяко вдигане на напрежението вдига и температурата... така че вдигай напрежението ако си сигурен че там е проблема... колко горещ става серверния мост?

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

От каде се гледат реалните стойности в cpu-z ? Смисал аз като ги променя в биоса, и в cpu-z се променят. Сега пък стана нещо странно...дигнах FSB-то на 240 гледам температурата на процесора стигна 42 градуса и заби. Другото ми предположение за това забиване беше заради пастата между радиатора и процесора. Един път реших да я видя как е но като махах радиатора, една пластмаса ми се заби отдоло нокатя и малко остана да фърля компа през джама :) възможно ли е да е от пастата ? Не съм я сменял никога а имам компа от 2-3 години.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.