Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Автомобил за 1500-3000лв.

Featured Replies

Здравейте колеги приятели и съфорумци.Дойде съдбовноя момент и сънът да порасне и да вземе книжка и следователно да ми мрънка за кола :) Синковеца и той като баща си "явно е наследствено" си пада по бързите скорости.Понеже много се е занимавал с картинг,мото крос и с мен все се върти покрай автомобили ще му гласувам доверие да му взема някоя по-мощничка кола."Но не достатъчно мощна де" :) Имам нужда от вашата помощ и компетенция.Търся му автомобил някъде към 115-150к.с евтин за подръжка и с не много разход на гориво де,че докато почне работа ще има:"Тате дай парички за бензин" Аз вече си имам няколко ортаци на джоба,ама все пак малко трябва да му се помогне айде сега взел е всичко без грешка заслужава да го похваля :wors:

Мощна колица, с малък разход, евтина подръжка и до 3000лв? Това ми напомня на селкските изказвания от типа: Мойта кола варви 260, гори 4,5 и "почти" не се разваля. Мощна кола и малък разход не са две съвместими понятия. Аз ще ти препоръчам обаче Голф 3 с 2Е мотор - 115 к.с. или ABF(DOHC) мотора - 150 к.с. Карал съм такава преди (DOHC) и имаше приличен вървеж и по спомен гореше около 8-12 смесено каране. Не се е разваляло нищо, докато беше в мен, така, че не мога да ти кажа колко е скъпа подръжката, но все пак на твое място не бях акцентирал върху по-мощна кола, защото колкото и вяра да имаш на сина си, ако реши да се прави на състезател, после ти ще понасяш последствията, а по някога може да са много лоши. Нека да улегне малко като шофьор. Има време за бързи коли.

Редактирано от headoff___ (преглед на промените)

ABS мотора е 1.8 (90коня) ABF е 2.0 (150коня) Иначе фолксваген е добър избор-здрави са и поддръжката е евтина! Може да разгледаш и опел (корсите са много сполучливи), но да е след 1996г. иначе яко гният.

Абе..незнам защо вървежна кола трябва да гони над 100 коня. По-леко купе, по-малко коне, по-нискъ разход? Suzuki Swift 1.3 75hp. Тази количка никога няма да я продам, колкото и други да си взема. 6/100 градски разход (пълня догоре, минавам 100км и пак зареждам, няма мерене на око). За извънградски да не говорим. Майстора го посещавам най-често да го видя какво прави и как е ;) Количката е доста пъргава предвид това, че моделите варират от 750 кг до към 850. Има модели и 1.6 90hp i 1.3gti 101hp (за нея вече трябва и малко акъл да не се утрепеш :yanim: ). И се вписват в ценовите рамки :ph34r:

Honda CRX Honda Civic 5а генерация нагоре Honda Prelude 3та нагоре Каквото и да е...японка си е :) Малки двигатели, много коне, малък разход на гориво...бегачки са...Виж и за Mazda Xedos евтина кола е...води се луксозна има голям мотор и гори към 10 градско, което е май единствения и минус (гори все едно BMW да е*а) Ей сега се сетих и за Mazda 323 (без F щото F май стои за family :D ташак работа)

Редактирано от Naminator_X_ (преглед на промените)

Здравейте колеги приятели и съфорумци.Дойде съдбовноя момент и сънът да порасне и да вземе книжка и следователно да ми мрънка за кола :D Синковеца и той като баща си "явно е наследствено" си пада по бързите скорости.Понеже много се е занимавал с картинг,мото крос и с мен все се върти покрай автомобили ще му гласувам доверие да му взема някоя по-мощничка кола."Но не достатъчно мощна де" :rolleyes: Имам нужда от вашата помощ и компетенция.Търся му автомобил някъде към 115-150к.с евтин за подръжка и с не много разход на гориво де,че докато почне работа ще има:"Тате дай парички за бензин" Аз вече си имам няколко ортаци на джоба,ама все пак малко трябва да му се помогне айде сега взел е всичко без грешка заслужава да го похваля :)

Golf II. Тая кола дразни останалите и ако бях на мястото на сина ти, щях максимално да се изкефя. Частите са евтини дори като нови, а по автоморгите е пълно с тях.

Honda CRX

Honda Civic 5а генерация нагоре

Honda Prelude 3та нагоре

Каквото и да е...японка си е :) Малки двигатели, много коне, малък разход на гориво...бегачки са...Виж и за Mazda Xedos евтина кола е...води се луксозна има голям мотор и гори към 10 градско, което е май единствения и минус (гори все едно BMW да е*а)

Ей сега се сетих и за Mazda 323 (без F щото F май стои за family :D ташак работа)

Скъпа поддръжка.

И още нещо. След като синът ти има книжка, би трябвало да има и предпочитания. Защо не питаш него, какви коли харесва?

Дори да иска някой боклук, след време ще получи един хубав урок - не всичко което лети се яде. Иска Голф, купи му Голф. Иска Хонда, купи му Хонда. Лично аз не бих му се месил а само бих го упътил.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Скъпа поддръжка = трънки. Как пък за 10 години японски коли не случих на скъпа поддръжка...очаквам съвети и хипотези за невероятния ми късмет?!

Скъпа поддръжка = трънки. Как пък за 10 години японски коли не случих на скъпа поддръжка...очаквам съвети и хипотези за невероятния ми късмет?!

Зависи от портомнето ти. И за мен поддръжката в Мото Пфое не е скъпа, но за теб е, нали?

Стига с тия японски автомобили. Да, добри са, но единствено Тойота е много добра покупка на старо. Останалите не ми ги хвали след 100 000 км. За 3000 лева нищо свястно няма да намериш. Но ако все пак искаме наистина евтина поддръжка, това е Golf II. Друг е въпросът колко това допада на теб и мен. Лично аз покарах Golf двойка един ден, докато сменяха стъклото на моята Фиеста и повече не искам да се мъча. Да, обаче тая кола показа други качества - звук и тръпка, която я няма при повечето други модели от различни марки!

Друг автомобил, който бих си взел, ако нямах пари и ангажименти, би бил някой Фолксваген Поло. В тая тема ми се струва че става въпрос за тръпка, а не за автомобил. За 3000 лева ще се намерят само боклуци, но за 3000 лева човек може да задоволи егото си да кара някоя своя любима марка и това е най-важното! Ок, ако момчето харесва японски автомобили, нека баща му вземе такъв. Затова и казах, че тук не е важно какво ще избере бащата, а какво иска момчето. Ако иска Лада петичка, нека му вземе такава. Лично аз избрах ЗаЗ за първа кола, защото бе евтина, баща ми караше такава 11 години и ми трябваше нещо за нивата. Всеки си има изисквания, не може да кажем, че германските или японските или корейските или... автомобили са най-добри! Ако бе така, всички щяхме да караме една марка и един модел автомобили! Ако питаш мен обаче, никога не бих си взел нещо различно от Форд. Не натяквам това в тая тема, защото всеки има право на избор, а и идеалният стар автомобил не съществува. В момента към това определение се доближава само Golf II , макар да "мразя" голфаджиите и по-специално тия с двойки и до някъде легендарните Мерцедеси от осемдесетте и по-назад! Обаче това е спортна омраза, не лична! Надявам се нещо да си разбрал от поста ми.

"Mazda Xedos", отлична и много здрава бегачка, но скъпа за поддръжка с екзотични части. Иначе, на запад има нумизматична стойност отдавна този хавтомобил. Избягвай модела с ДВГ 1.6! "Мондео2", след 1996 септември, двата литра ДВГ-то, е желязна машина с относително евтина поддръжка. В посочения бюджет, можеш да намериш запазени екземпляри. Прави 7-8/100, среден разход... Минус при монди, е че не можеш да му сложиш ГО, горят лесно клапаните, сметнати са на пределната температура. Тоест, можеш, но газов инжекцион с "охлаждане" на клапаните. Та, това са моите предложения, на така зададените критерии... :speak: Успех!

Моята поддръжка е във БалканСтар, надали е много по-евтина от твоята. По принцип не е хубаво да правиш сметка на чуждите пари. Просто, да кажем, че тази таратайка не желая да я продавам /това не значи че нямам друг автомобил :cool: /, защото поддръжката й е евтина, гори малко и върви супер за годините си. Тия супер обосновани мнения от рода на останалите не ми ги хвали след 100 000км, може някоя лапетия да се хване. Особено на старо вече работата не е толква до марка, това го знае всеки. Аз предложих конкретен модел, на базата на многогодишен личен опит. За звука на голфа незнам, ама вървенето определено не е на нивото на звука :) П.С. Заядливите постчета ги запази за друг :eek: Поздрави!

• Автор

Golf II. Тая кола дразни останалите и ако бях на мястото на сина ти, щях максимално да се изкефя. Частите са евтини дори като нови, а по автоморгите е пълно с тях.

Скъпа поддръжка.

И още нещо. След като синът ти има книжка, би трябвало да има и предпочитания. Защо не питаш него, какви коли харесва?

Дори да иска някой боклук, след време ще получи един хубав урок - не всичко което лети се яде. Иска Голф, купи му Голф. Иска Хонда, купи му Хонда. Лично аз не бих му се месил а само бих го упътил.

Еми проблема е там,че и той незнае какво иска.Вика нещо бързо искал бегачка.Намерих му калибра вика ОК закарах я при моя майстор.Той ми казва ООо ако я купиш ВИП цени ти правя :eek: каквото и да му взема той ще е доволен нали го вози.Незнам и аз към какво да го орянтирам и той просто незнае какво иска

Еми проблема е там,че и той незнае какво иска.Вика нещо бързо искал бегачка.Намерих му калибра вика ОК закарах я при моя майстор.Той ми казва ООо ако я купиш ВИП цени ти правя :down: каквото и да му взема той ще е доволен нали го вози.Незнам и аз към какво да го орянтирам и той просто незнае какво иска

Предлагам ето тези две предложения:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11279223360705440&f1=details

Първото е много добро, частите на са скъпи, и малко трудно ще се счупи нещо по-мотора.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11274779950180579&f1=details

Ако търсиш като втория вариант, търси кода на мотора АКБ другите са царвули. Все пак незнам седан ли искате, комби, купе? Ако се виждаш в голям разхоод и данъци с 90-тятката се мятай на Б4, ако искате нещо съвсем ОК, с което да нямате много грижи. Ауди 80 Б3 1,8 карбуратор 90hp, код на мотор NE, PM. Успех, ако има нещо питай.

Еми проблема е там,че и той незнае какво иска.Вика нещо бързо искал бегачка.Намерих му калибра вика ОК закарах я при моя майстор.Той ми казва ООо ако я купиш ВИП цени ти правя :down: каквото и да му взема той ще е доволен нали го вози.Незнам и аз към какво да го орянтирам и той просто незнае какво иска

Абе навремето, когато изкарах "A" категория, баща ми искаше да вземе едно старо MZ, а после ходихме да гледаме и един Балкан 250. Ами мочето не можа да го запали и аз се отказах. Така и досега не съм си взел мотоциклет. Причината все пак е друга - няма къде да го държа. Сина ти не знам на колко е, но "бегачка" за мен звучи малко страшно. Лично аз бих му взел нещо, за да се научи да кара, ако не е карал още. Ако е млад шофьор и 75 коня ще са му много. То в нашия фолклор за бегачки се смятат Голфовете, БМВ-тата, Хондите... Така, че след като иска бегачка, една Хонда с малък мотор ще му е достатъчна. Сигурно няма да я кара вечно така, че разходите по ремонтите ще са поносими но... имам наблюдения как карат младите шофьори и как всяка седмица правят поне по една лека катастрофа с "бегачката" си. И аз съм минал по тоя път, сигурно и ти. Просто ако синът ти счупва по един стоп на месец, ще ти излезе доста солена японската кола. БМВ за мен не е за новобранци. Със задно предаване е, което понякога е непосилно за млади шофьори. За мен най-добрата оферта си остава някой стар, но запазен Golf II. частите са евтини, а по моргите е пълно с тях.

Но след като е първа кола и е "бегачка", нека сложа в класацията и ръждивият Golf III. Все пак има някоя друга екстра като серво. Тенекиите не са опасни. Ще изгният скоро, но и синът ти ще се научи да кара. Моят ЗаЗ бе останал за 5 години без под под краката ми и багажникът бе пробит, но не ми пукаше.

Абе навремето, когато изкарах "A" категория, баща ми искаше да вземе едно старо MZ, а после ходихме да гледаме и един Балкан 250. ...

БМВ за мен не е за новобранци. Със задно предаване е, което понякога е непосилно за млади шофьори.

О ама ти и А ли си имал ! Аз пък първо имах около 20 акта обществено порицание за без книжка или превишаване на категорията и когато ми омръзна да карам мотори тогава се явих за А .

БМВ не било за новобранци !!! Спри се моляте . А за какви е ? Ние навремето значи трябва само варбург да сме карали че само те бяха с предно .

По темата : астра 150/16v

О ама ти и А ли си имал ! Аз пък първо имах около 20 акта обществено порицание за без книжка или превишаване на категорията и когато ми омръзна да карам мотори тогава се явих за А .

БМВ не било за новобранци !!! Спри се моляте . А за какви е ? Ние навремето значи трябва само варбург да сме карали че само те бяха с предно .

По темата : астра 150/16v

Затова ли избяга там, където има курви и ти разрешават да караш пиян? Навремето бе друго. Колите бяха малко, движението спокойно. 150 коня. Карай си ги в Доминиката. Ако не ти е ясно, тук в БГ никой няма да ти разреши да си развяваш байряка. Ако искаш за нула време да се озовеш без книжка и със солена глоба, ОК, нека е Астра със 150 коня. Доволен?

Затова ли избяга там, където има курви и ти разрешават да караш пиян? Навремето бе друго. Колите бяха малко, движението спокойно. 150 коня. Карай си ги в Доминиката. Ако не ти е ясно, тук в БГ никой няма да ти разреши да си развяваш байряка. Ако искаш за нула време да се озовеш без книжка и със солена глоба, ОК, нека е Астра със 150 коня. Доволен?

Човека каза : иска спортна кола в този бюджет . Здрава и с евтина подръжка и най вече бегачка .

Човека каза : иска спортна кола в този бюджет . Здрава и с евтина подръжка и най вече бегачка .

Бегачка не означава 150 коня ковчег. Една Хонда Сивик със 75 коня е много по-подходяща покупка.

Аз бих препоръчал пежо 205 GTI или 106. Ако иска наистина бегачка и не му пука че ще гори 15 на 100 има разни дърти ланчии и алфи по 150-200 коня.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Автора на темата спомена, че ще му пука колко гори :blink: То затова е и малко сложен ребуса - евтино, бързо, да не се чупи, да не гори :) кола мечта :)

Бегачка не означава 150 коня ковчег. Една Хонда Сивик със 75 коня е много по-подходяща покупка.

Ама на теб ако ти пречи волана като караш ако ще и на електромобил да си пак ще се навреш под някои тежкотоварен !

Не, ти не ме разбра. Знам какво имаш предвид. Обаче аз не разбрах друго - защо реагираш така спрямо мен. А дали имам две леви ръце, не ти си човекът, който ще каже това без да ме познава. Лека вечер или ден.

ПП: Всъщност, ти си за бан, но от живота.

Защото се направи на мъж и се исра в профила ми .

А ти е слаба и аргументацията ти по темите . Например за ВМW и задното му предаване .

Говориш глупости за голф 3-4 а това е масовия немски народен автомобил . А за немците и как правят коли няма да коментирам . Но да живееш в Eвропа и да препоръчваш японски коли пред немски ни го разбирам . Японците са номер 1 при моторите ама за колите ще чакат .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

Автора на темата спомена, че ще му пука колко гори ;) То затова е и малко сложен ребуса - евтино, бързо, да не се чупи, да не гори :eek: кола мечта :)

Не не,не говорих да не се чупи.Имах предвид евтина като части да няма въздушен филтер 300лв.Или предна броня 250лв. това имах предвид под "евтина за подръжка".

ПС:Както казваха на времето: "Тати ми каза без: Мачка(Пежо),Борче(Ситроен) и П*тка(Рено)"

Редактирано от Starshiq (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.