Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странни проблеми с HDD на лаптоп.

Featured Replies

Лаптопа ми е Acer Extensa 5635ZG с Windows 7 Ultimate x86.

Преди време го бях изтървал 3 пъти в резултат на което се повреди hdd-то(не можеше да се пусне, нито да се преинсталира OS) и ми го подмениха с нов(Seagate ST9500325AS). От онази опция от BIOS(IDE или AHCI) винаги съм бил с AHCI.

Та новият харддиск прави доста проблеми. Един ден като си пуснах лаптопа и преди да почне да зарежда OS над 1 час стоеше на черен екран без да става нищо, и лампичката на HDD-то не спираше да свети. Накрая се пусна Windows Checkdisk ли какво беше там и доста време уж оправяше развалени сектори. След това често като пускам лаптопа след Shut Down или хибернация, след като се появи desktop-а едно 10тина минути зарежда и почти нищо не мога да правя, като през това време лампичката на HDD-то пак свети постоянно. Някой път съм успявал да пусна Resource Monitor-а и винаги няколко процеса svchost.exe четат и записват данни от най-различни и странни файлове. Друг път пък докато ползвам Firefox и Skype, изведнъж всичко спира, лампичката на HDD-то пак почва постоянно да свети, Skype дава Disk I/O error и се появява сив екран, после Windows пак проверява харддиска за развалени сектори. Като през всичките тези ситуаций мога да движа мишката или да натискам NumLock, явно не замръзва системата. Като пък дам Error-checking на някой от дяловете отново лампичката свети безкрайно, нищо не става, и трябва да изключа системата от Power бутона. А и харддиска ми е 450 GB, но ползвам само 250, другите 200 не се откриха нито като инсталирах Windows, нито в Properties на харддиска, виждат се само като дам десен бутон на Computer/Manage в Storage - Disk Management, но там каквато и опция да дам върху празните 200 GB, ми казва Disk Management Console View is not up-to-date. Давам refresh, рестартирах и пак тъй. Та някой ако знае нещо по тия проблеми да помогне.

Лаптопа ми е Acer Extensa 5635ZG с Windows 7 Ultimate x86.

Преди време го бях изтървал 3 пъти в резултат на което се повреди hdd-то(не можеше да се пусне, нито да се преинсталира OS) и ми го подмениха с нов(Seagate ST9500325AS). От онази опция от BIOS(IDE или AHCI) винаги съм бил с AHCI.

Та новият харддиск прави доста проблеми. Един ден като си пуснах лаптопа и преди да почне да зарежда OS над 1 час стоеше на черен екран без да става нищо, и лампичката на HDD-то не спираше да свети. Накрая се пусна Windows Checkdisk ли какво беше там и доста време уж оправяше развалени сектори. След това често като пускам лаптопа след Shut Down или хибернация, след като се появи desktop-а едно 10тина минути зарежда и почти нищо не мога да правя, като през това време лампичката на HDD-то пак свети постоянно. Някой път съм успявал да пусна Resource Monitor-а и винаги няколко процеса svchost.exe четат и записват данни от най-различни и странни файлове. Друг път пък докато ползвам Firefox и Skype, изведнъж всичко спира, лампичката на HDD-то пак почва постоянно да свети, Skype дава Disk I/O error и се появява сив екран, после Windows пак проверява харддиска за развалени сектори. Като през всичките тези ситуаций мога да движа мишката или да натискам NumLock, явно не замръзва системата. Като пък дам Error-checking на някой от дяловете отново лампичката свети безкрайно, нищо не става, и трябва да изключа системата от Power бутона. А и харддиска ми е 450 GB, но ползвам само 250, другите 200 не се откриха нито като инсталирах Windows, нито в Properties на харддиска, виждат се само като дам десен бутон на Computer/Manage в Storage - Disk Management, но там каквато и опция да дам върху празните 200 GB, ми казва Disk Management Console View is not up-to-date. Давам refresh, рестартирах и пак тъй. Та някой ако знае нещо по тия проблеми да помогне.

Седмата версия на Уин-а доста често показва дадена част от хард диска като непознат дял.Това си е нормално.Ето ти извадка от един друг форум и следвай инструкцийте "o open Disk Management, open the Start menu of Windows Vista or Windows 7.

In the search box type diskmgmt.msc, typing the command then the file will appear in the box, just click the file to open the tool." Мисля че това ще ти свърши работа.А колкото до хард диск-а,пробвал ли си го на друг лаптоп,провери в биос-а L1-L2 cache даи е на "enable".Опитали с друг уиндоус дали също ще ти прави проблеми.Можеш да опиташ отново със седмицата ако искаш задължително да е тя,но аз лично ти препоръчвам да опиташ с XP.Ако пак прави проблеми занесиго в сервис да ти го поправят ако наистина има повредени сектори които немогат да се оправят чрез стандартните програмки.Надявам се да съм ти помогнал.Лека и приятна вечер!! :cool:

• Автор

Седмата версия на Уин-а доста често показва дадена част от хард диска като непознат дял.Това си е нормално.Ето ти извадка от един друг форум и следвай инструкцийте "o open Disk Management, open the Start menu of Windows Vista or Windows 7.

In the search box type diskmgmt.msc, typing the command then the file will appear in the box, just click the file to open the tool." Мисля че това ще ти свърши работа.А колкото до хард диск-а,пробвал ли си го на друг лаптоп,провери в биос-а L1-L2 cache даи е на "enable".Опитали с друг уиндоус дали също ще ти прави проблеми.Можеш да опиташ отново със седмицата ако искаш задължително да е тя,но аз лично ти препоръчвам да опиташ с XP.Ако пак прави проблеми занесиго в сервис да ти го поправят ако наистина има повредени сектори които немогат да се оправят чрез стандартните програмки.Надявам се да съм ти помогнал.Лека и приятна вечер!! :)

Мерси. Иначе в биоса нямам такива настройки. А XP-то даже май не можеше да се инсталира, именно заради харддиска(защото xp-то е твърде стар, така ми казаха като си го купувах лаптопа).

...(защото xp-то е твърде стар...).

Това твърдение е доста странно. По принцип понякога по-трудно се намират някои от драйверите за WinXP за определени части в по-новите лаптопи, но като цяло не би трябвало да има проблем да се сложи Windows XP на която и да е съвременна машина...

Колкото до този твой проблем за който пишеш по-горе - възможно е като си го изтървал и някой от лентовите кабели вътре да се разместил и да не прави добър контакт, а от там и проблемите. Ако нямаш възможност сам да тестваш хард диска на друг лаптоп (както те посъветваха по-горе), а и както разбирам не преинсталираш сам операционната с-ма би било най-добре да го занесеш на сервиз - за предпочитане някъде другаде от там където са ти казали че WinXP е "твърде стар". :)

като настроиш диска в режим ide ще се инсталира и XP, обаче явно имаш проблем и със тоя харддиск - при лаптопи дисковете често са главната причина за проблемите... ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/extensa_5630/driver тия са за 5630 (за ХР), но предполагам че ще станат и за 5635.

закарай лаптопа на сервиз - според мен имаш студена спойка някъде по дънната платка и диска се изключва (или пък наистина проблема си е в него) ... виж в event log дали има грешки за диска - ако няма значи се изключва и не могат да се запишат грешките в лога...

http://www.laptop-software.com/acer-software/acer-extensa-5635zg-windows-xp-drivers/ тука има драйверите точно за твоя модел - линковете към файловете пак сочат към сайта на acer

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.