Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

мрежа с 2 zxdsl 531b?

Featured Replies

Здравейте,

имам едно питане, но ми е малко трудно да го формулирам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

бтк нет с този рутер 531б, пуска кабел към един комп (1) и ви-фи, обаче ви-фи то е слабо и не се хваща добре (прекъсва, има-няма) на друг отдалечен комп(2).

въпроса ми е, понеже има още един такъв рутер (zxdsl 531b), има ли как да се направи така че втория рутер да усилва ви-фито?

възможно ли е втория рутер да работи само като ви-фи ( комп 2 е лаптоп и не искат кабели)?

евентуално ако има начин, да помогнете и с настройките?

Благодаря

Здравейте,

имам едно питане, но ми е малко трудно да го формулирам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

бтк нет с този рутер 531б, пуска кабел към един комп (1) и ви-фи, обаче ви-фи то е слабо и не се хваща добре (прекъсва, има-няма) на друг отдалечен комп(2).

въпроса ми е, понеже има още един такъв рутер (zxdsl 531b), има ли как да се направи така че втория рутер да усилва ви-фито?

възможно ли е втория рутер да работи само като ви-фи ( комп 2 е лаптоп и не искат кабели)?

евентуално ако има начин, да помогнете и с настройките?

Благодаря

Здравей и от мен.

1.Колко далече е вторият компютър, че не може да хваща безжична връзка?

2.Това е модем, а не рутер, макар че са му заложени и такива функций. Може да се настрои ама трябва да си играеш с firmware,а това не ти го препоръчвам

3.Имащ 2 възможности за безжичната мрежа

а) купуваш си рутер който свързваш след модема и настройваш на него безжичната мрежа.

б) вземаш си USB безжична карта като тази тук: http://www.descom.com/catalog/index.php?cPath=31_49_54_195

( не правя реклама на сайта).

• Автор

Благодаря за включването 1. не е далече (20м), но има преграда, стабилна къща с много стомано-бетон, предполагам това е причината. 2. значи с ъпдейт на модема има шанс? малко подробности, коя версия е необходима?* 3. целта е да се спестят пари и да не се купува нищо повече.. (времето дето ще си загубя аз и Вие като помагач, не се брои :biggrin: ) Иначе мислихме да преместиме модема, може би това ще е най-вероятното решение.. Поздрави * bridge ли се прави, или греша термина? да знам къде да ровя..

Благодаря за включването

1. не е далече (20м), но има преграда, стабилна къща с много стомано-бетон, предполагам това е причината.

2. значи с ъпдейт на модема има шанс? малко подробности, коя версия е необходима?*

3. целта е да се спестят пари и да не се купува нищо повече.. (времето дето ще си загубя аз и Вие като помагач, не се брои :speak: ) Иначе мислихме да преместиме модема, може би това ще е най-вероятното решение..

Поздрави

* bridge ли се прави, или греша термина? да знам къде да ровя..

Колкото и да се update Firmware на модема няма да ти се увеличи силата на безжичният сигнал.

Имах предвид, че понеже това е модем ще трябва да го включиш през някой от ЛАН портовете. Те не са WAN, a LAN. Даже не знам дали има такъв Firmware за такава настройка.

Ако разстоянието е около 20 метра пробвай с SFTP кабел.

• Автор

Още въпроси.. вчера се борих с модемите, но без успех, което предвид незнанията ми е нормално.. четох, упътвания, форуми и др. подобни, варианти няколко: аксес поинт, wireless repeater, bridge, telnet... кое ми трябва не разбрах? вариантите които виждам са: 1. модем 2 да работи само като wireless, но не съм сигурен че ще може? 2. м2 да го вържа с лан кабел от м1, и да разпръсква радио сигнала? и ако е възможен някой от вариантите, какви настройки са необходими?

Още въпроси..

вчера се борих с модемите, но без успех, което предвид незнанията ми е нормално..

четох, упътвания, форуми и др. подобни, варианти няколко:

аксес поинт, wireless repeater, bridge, telnet... кое ми трябва не разбрах?

вариантите които виждам са:

1. модем 2 да работи само като wireless, но не съм сигурен че ще може?

2. м2 да го вържа с лан кабел от м1, и да разпръсква радио сигнала?

и ако е възможен някой от вариантите, какви настройки са необходими?

Няма да стане с двата модема. След първият модем може да закачиш Аксес поинт или рутер с опцията( repeater), но опираш до пари. По добре е ако може да преместиш модема така,че да може да се хваща безжичната връзка и от двете места.

• Автор

Няма да стане с двата модема. След първият модем може да закачиш Аксес поинт или рутер с опцията( repeater), но опираш до пари. По добре е ако може да преместиш модема така,че да може да се хваща безжичната връзка и от двете места.

не ми се харесва отговора ;)

не може да не може...

не ми се харесва отговора ;)

не може да не може...

И на мен много неща не ми харесват.... Тези модеми "получават" сигнала от телефонната линия и не мисля че ще може да се играе с приемане от етернет
  • Автор

И на мен много неща не ми харесват.... Тези модеми "получават" сигнала от телефонната линия и не мисля че ще може да се играе с приемане от етернет

и вариант 2 ли не може?

-> 2. м2 да го вържа с лан кабел от м1, и да разпръсква радио сигнала?

като аксес поинт, изключвам АДСЛ-а и DHCP?

Редактирано от fantoma (преглед на промените)

и вариант 2 ли не може?

-> 2. м2 да го вържа с лан кабел от м1, и да разпръсква радио сигнала?

като аксес поинт, изключвам АДСЛ-а и DHCP?

теоретически е възможно, но дали си готов да модифицираш firmware на модема?
  • Автор

теоретически е възможно, но дали си готов да модифицираш firmware на модема?

с този на Dynalink ли?

не съм го правил, ама едва ли ще е много трудно, само че на руския сайт дето ги имаше линковете за firmware, сега не работят...

обратимо ли е флашването? ако се обърка нещо мога ли да го върна пак като зхдсл 531б?

Благодаря!

с този на Dynalink ли?

не съм го правил, ама едва ли ще е много трудно, само че на руския сайт дето ги имаше линковете за firmware, сега не работят...

обратимо ли е флашването? ако се обърка нещо мога ли да го върна пак като зхдсл 531б?

Благодаря!

няма нищо невъзможно. ВЪпроса е ти дали можеш и дали знаеш какво искаш и как да го направиш. И една лична препоръка - не се прави на мургав а си купи един маршрутизатор за разширяване на обхвата

с този на Dynalink ли?

Благодаря!

Оцапа ли се нещо при флашването на модема просто следва процедурата->Сбогом модем.

• Автор

Оцапа ли се нещо при флашването на модема просто следва процедурата->Сбогом модем.

Късно...

както и да е, има успех...

първо опитах с последния фирмуер .364Y, следваше timeout... ровене, четене и реших да пробвам с 363U, за има няма 3 минути всичко бе наред.. вече разполагам с Dynalink RTA1025W :rolleyes:

Благодаря ви за съдействието, особено на Capnemo за надъхването!

Благодаря

Късно...

както и да е, има успех...

първо опитах с последния фирмуер .364Y, следваше timeout... ровене, четене и реших да пробвам с 363U, за има няма 3 минути всичко бе наред.. вече разполагам с Dynalink RTA1025W :rolleyes:

Благодаря ви за съдействието, особено на Capnemo за надъхването!

Благодаря

Не искам да прозвучи, като подмазване или нещо от този сорт, но Capnemo е доста навътре в тези неща. Ще ти окаже съдействие!

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте отново,

има известно развитие и пак ми се налага да търся Вашата помощ..

Новото е едно Dlink 524 и още един китаец който ще стане Dynalink RTA1025W (старият не му работеше вифи-то, както се оказа след няколко теста).

Бихте ли помогнали с настройките, така че Длинка да праща/приема по радио на RTA1025W http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.