Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Що е то Hybrid PhysX и има ли почва у нас?

Featured Replies

1. Казвам "малко" по-скъпо.

2. Аз говоря за Ати и Нвидия, какво общо имат Асус и Гигабайт? И наистина е препоръчително да са идентични - не задължително...

3. Повечето хора 100лв им е кутията + захранването... че и по-малко.

А това да си сложиш карта която да се занимава само с PhysX, ако съм разбрал правилно мисля че дори намаля производителността, ако е по-долен клас.

Мисля че е по-удачно просто да си замениш видеото с по-добро.

Добър вариант е да си сложиш още 1 или 2 видео карти, ако искаш да си включиш повечко монитори.

Уля се вече :yanim:

1. Не е малко, а е много - 300+ са тия дъна. 870 екстриим 3 е 160.

2. Ако имаш някоя карта Ати/нвидиа на Асус и същата на Гигабайт двете могат да работят под сли/кросфайр.

3. Всеки сам си избира каква кутия и захранване да си купи. Ако имаш пари за две видеокарти, надали ще ти ги вързваш към Кодеген, Делукс и другите боклучета.

Производителността зависи от драйвери, от конкретната система и още куп неща. Как да замени видеото с по-добро, като човека говори за 70 лева. Прочети я темата малко.

Колко видеокарти да слага? Новите дъна имат два слота за видеокарти /с малки изключения - има някои без слот, с процесор Атом и тн/, има и модели, които поддържат 3 или 4 карти.

Видеокартите, които могат да работят по тройки или четворки са скъпи. Дъната, които подържат такава опция - също.

Видеокартите, от край време, поддържат повече от 1 монитор.

Колко карти да слага? Поне да беше проверил, че дъното поддържа до две. А дали се намаля производителността е цяла, отделна тема...

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Че взехте и да спорите чак. Два-три монитора не са никакъв проблем за повечето видео карти. Не искам да правя кросфайър или хибрид кросфайър.При хибрад кросфайъра е възможно да се направи и с напълно различни видео карти, или вградена видео карта плюс външна. Дънните платки с повече от един слот не са по-скъпи, ако няма вградено видео в повечето случай има втори или трети слот. Неса рядко и дъната с по 3 или дори 4 слота в момента се сещам за поне 2-3 модела с цена до 200лв. Въпроса ми беше дали може да се вземе втора карта която да смята физиката, след като попитах се поразтърсих из чужди форуми и да възможно е и да има някакъв теоритичен приръст в производителноста. Лек ден на всички аз отивам на работа.

Като цяло явно никой не разбира за какво говори другия. Няма да спамя темата. Успех с избора.

Да! може да работят 2те видео карти на една дънна платка, под двете видео карти визирам Ати и Нвидия. Но обаче мисля, че видео картата или дъното трябва да имат чипа "Хидра". Ето малко спрямо този чип http://p1.pcworld.bg/545_Lucid-Hydra-200-AMD-и-Nvidia-под-един-покрив. Разбира се ще има разлика като има 2 видео карти на една платформа, но при пускането на physx кадрите ще бъдат единни както преди, пък и не всички игри поддържат physx

Тука не става въпрос за никакви чипове Хидра. Дъното с тоя чип е доста скъпо. Става въпрос за поч на драйвера. Пача е разбработен от любители/ентусиасти или както там предпочитате да ги наричат. Правено е не един или два пъти. Слагаш двети карти инсталираш драйверите и пач в вярната последователност, "обединяваш мониторите" и... воала!

FTW:

Публикувано изображение

Иначе няма проблем ако основната ти карта е нвидиа да добавиш една за физиката:

Публикувано изображение

Дори от евиджиа предлагаха гтх285 + гтх 250 под формата на една карта, като тгх250 беше за физика. :)

Картата за Physx може да работи спокойно дори и на 1х PCI-e слот. Пропусквателната му способност е напълно достатъчна за изчисляване на физиката, обаче на повечето дъна PCI-e 1x слотовете за "затапени" и просто няма как да се сложи нормална 16х карта в слота без мод по слота или конектора на картата, или преходник 1х-16х. За физика стига карта от рода на GTS240/9600GT или по-бърза, макар че на теория и по-бавна карта трябва да върши работа, но резултатите на са особено впечатляващи. А ето и самият мод за собствениците на AMD карти, които искат да сложат втора nVidia за Physx. Дори може да имате Crossfire с две AMD карти и да сложите трета nVidia за Физикс, а не пречи да подпомогнете и nVidia карта с втора за смятане на физиката. Например хита на сезона GTX460+ една 8800GT за Phyxs.

Значи до обобщим разполагам с дъно с нужните слотове, захранването е повече от достатъчно

в момента имам SAPPHIRE HD 3850 512MB 256bit GDDR3 PCI-E (не мисля да я сменям върши ми добра работа)

и евентуално смятам да добавя 9600GT-512X да ми смята физиката.

Картата с доставката ще ми излезе към 80лв, има и някаква остатъчна гаранция.

Все още се колебая и се чудя дали да я взема, пък ако нищо не излезе има на кой да я дам.Приятеля за които я гласях все още мисли дали да събира пари за нова или да вземе тази.

Евентуално ако се реша какви драйвери ще ми трябват за двете карти и какви проблеми да очаквам?

п.п Гледам има интерес по въпроса,ако може някои който е по на ти англииския да вземе да напише/преведе малко инфо по въпроса. :biggrin:

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

При теб е малко засукана работа, понеже 9600GT е по-бърза от твоята и най-вероятно ще се окаже, че ако си само с 9600GT с включен Physx ще е по-добре от 3850+9600GT. Просто 3850 няма да насмогва на игрите с физика и да поддържа приличен за игра фреймрейт. Най-добре не вземай 9600GT, a продай твоята и вземи нещо по висок клас.

При теб е малко засукана работа, понеже 9600GT е по-бърза от твоята и най-вероятно ще се окаже, че ако си само с 9600GT с включен Physx ще е по-добре от 3850+9600GT. Просто 3850 няма да насмогва на игрите с физика и да поддържа приличен за игра фреймрейт. Най-добре не вземай 9600GT, a продай твоята и вземи нещо по висок клас.

Прав си както винаги :wors:

Според ревютата които намерих 9600GT е малко по-бърза от моята карта на кантар с 3870.

Навремето избирах между 9600GT-3870, но вкраина сметка намерих 3850 на много добра цена и взех нея.

Както писах и по напред в темата все още несъм попадал на игра която да не тръгва задоволително с конфигурацията от подписа.

Целта на питането ми не са игрите а възможноста да опитам нещо ново и различно и да видя какво ще излезе. :cool:

Пробвай! Най-много да деинсталираш едни драйвери.

Хубаво е картата за физика да има поне 96 ядра и така един от най-добрите избори е гт 240. При повече пари гт 250.

Ще преведа някои неща от англииски и ще пробвам да ги постна до края на седмицата.

П.С. На Людмил шапка му свялям. :cool:

edit: заминавам за 2 дена и ще се прибера неделята. Не знам кога ще успея с превода. Надявам се за сряда да е готов. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Влезе ми тази муха в главата и няма излизане.

Мисля да взема една 9600GT зада пробвам какво ще стане, и понеже изтървах онази която бях намерил за 70лв (+8-10лв доставка) реших да поръчам от

http://pora4ai.com/index.php?dispatch=categories.view&category_id=196

Май трябваше да пусна отделна тема :rolleyes:

коя от всичките предложени карти да поръчам?Дават 3м гаранция, говорих с тях и изглеждат точни.

Ако нищо не излезе по-бавната карта ще я дам на племенниците си и готово.

Така или иначе взех че купих 9600GT 512mb 256bit DDR3.

Инсталирах необходимите драивери и мисля че работи.Ето какво казва Еверест за новата карта.

Публикувано изображение

А ето и резултат от PhysX FluidMark, нямам представа дали физиката работи.Но според настройки който видях от форумите, резултатите са следните.

Публикувано изображение

Без физика? поне аз така си мисля :wub:

Публикувано изображение

А това би трябвало да е с физика :blink:

Интересно ми е в игрите как се представя,защото и аз имам 2 налични видеокарти подходящо дъно нямам :cool: .Ще видя по нова година за едно дъно, дано цените спаднат още дотогава.

Хмм че кои го интересуват игрите :cool: Ентусиазмът е водещ в подобно начинание, крайния резултат не е от голямо значение.

Имам Terminator Salvation тя май се възползва от физиката, с 3850 си вървеше добра ама сега май е по шеренко?? ХММ дали? Как да проверя :baby:

редакция

Махнах HD3850 и оставих само 9600GT.

Публикувано изображение

10 точки по малко.

Направих още малко тестове с 9600GT резултатите са с една идея по добри от на HD3850.

Примерно на 3DMark06 около 300 точки повече, в игрите разликите са съвсем минимални пак в полза на нвидиата но със съвсем малко.

• 10 месеца по-късно...

Както сам си казал- "Ентусиазмът е водещ". Много се радвам на хора, които експериментират, независимо дали резултата ще е положителен. :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.