Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с оптична usb мишка

Featured Replies

изчетох доста из форумите и никъде не можах да срещна проблем като моя. значи дпреди 2 дена всичко си работеше, докато не ми се наложи да взема мишката за да я ползвам за един лаптоп и след това просто я върнах на компа без да я пробвам. днес включвам компа и мишката не работи, иначе свети. xp-то ми изобщо не показва показалец (така ли трябва да бъде?), а иначе всички други usb устройства, като клавиатура, web камера и флашка, си работят. взех мишката и я отнесох на другия ми комп и там си работи. тогава взех мишката от другия ми комп да я пробвам на тоя и не работи. да обобщя: имам 2 мишки, които и двете работят на единия ми комп, а на другия не, като на проблемния комп всички устройства с usb интерфейс, които успях да намеря и сложих, си работеха съвсем нормално, с изключение на 2-те мишки... имам 10-ина usb порта, въртях мишките на всичките, без резултат, а флашката например работи на всичките. windows-a ми е xp, рилийз от септември миналата година, хардуера е с дъно asus p5ad2-e premium, купуван е преди 5 години и досега не е създавал ядове

някакви идеи??

Ще е интересно ако я няма там. Ако се открие в БИОС отиди в диспечера на устройствата и потърси въпросните устройства (мишката) и ги премахни. После сканирай за нови хардуерни устройства и би трябвало да се открият.

• Автор

има я в биоса! забавих се с отговора, защото това е компа на баща ми и чак сега отидох да проверя, а преди това бях забравил. и още нещо което бях забравил да спомена в основния си пост. какво става като ръгна мишката в usb порта - windows-а си ми изписва каквото трябва, unknown usb device, после human interface device, usb mouse и накрая device is installed and ready to use. е да, ама не...

това е което бях забравил да спомена по-горе, при добавяне на нова мишка се държи съвсем както трябва, само дето накрая няма мишка :cool:

Ще е интересно ако я няма там. Ако се открие в БИОС отиди в диспечера на устройствата и потърси въпросните устройства (мишката) и ги премахни. После сканирай за нови хардуерни устройства и би трябвало да се открият.

правил съм го многократно. даже от device manager-а деинсталирах де що usb видях, като рифрешнах след това всичко си се възстанови както си беше, съответно и мауса си не работи

Редактирано от abvgdevz (преглед на промените)

Това вече ми намирисва на някой вирус-закачка. Значи все пак устройството ти се разпознава правилно, но не се вижда курсора на мишката. А дали може да е оплескан някой системен файл, който се грижи за визуализирането на курсора на екрана? Нека по-знаещите да отговорят. Ако никой не отговори, пробвай да поправиш ОС с инсталационен диск.

• Автор

Това вече ми намирисва на някой вирус-закачка. Значи все пак устройството ти се разпознава правилно, но не се вижда курсора на мишката. А дали може да е оплескан някой системен файл, който се грижи за визуализирането на курсора на екрана? Нека по-знаещите да отговорят. Ако никой не отговори, пробвай да поправиш ОС с инсталационен диск.

ами не мисля че е проблем с визуализацията на курсора, защото тогава щеше да highlight-ва примерно линковете в браузъра. това ми мина през акъла и си поиграх доста и съм сигурен че няма движение. а и като вляза в компа с teamviewer-а, показалеца излиза и се мърда с всичка сила... пробвах да restore-на xp-то от дата на която със сигурност е нямало такъв проблем, операцията мина успешно, но мауса си го няма. колкото до repair-а, май ще се наложи, то не остана друго ;)

мда, така излезе, проблема е в xp-то. не че съм го оправил, просто инсталирах на третия дял една 7-ца и мишката работи. сега остава да оправя и xp-то, само ще почакам да не ме мързи чак толкова ;)

Редактирано от abvgdevz (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.