Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добър избор ли е IBM ThinkPad R51e ?

Featured Replies

Привет :lol6:

Имам към 400 лв за лаптоп и реших да е втора употреба и се спрях на този модел ,като цяло той ме грабна и покрива моите изисквания ,като считам ,че на него ще могат да гледат нормално филми ,слушане на музика и гледане на клипчета .

Матрица: 15", 1280х1024

Процесор: Intel Celeron M 1.60GHz

Видеокарта: ATI Radeon XPress 200м, 128МВ

Оперативна памет: 1024MB DDR2

Твърд-диск: 40GB

Оптично у-во: DVD-ROM/CDRW

Екстри: Active Protection System, LED осветяване на клавиатурата, LPT, метални панти, Wireless

Тегло: 2.80кг.

Цената е 359 лв .

Какво мислите за лаптопа ,заслужава ли си и ще покрие ли изискванията ми , единственото което ме претеснява е процесора ....

Всякакви други предложения са добре дошли :)

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Цъ, не и в този вариант :lol6: Потърси си вариант с поне Pentium M процесор, а още по-добре с Core 2 Duo. Ако искаш наистина нещо добро, огледай се за дисплей с IPS матрица и резолюция 1400х1050. Примерно Т42 или Т43. Е, верно ще трябва да добавиш още 50-ина лв. към твоите 400, но си заслужава !

Цъ, не и в този вариант :lol6: Потърси си вариант с поне Pentium M процесор, а още по-добре с Core 2 Duo. Ако искаш наистина нещо добро, огледай се за дисплей с IPS матрица и резолюция 1400х1050. Примерно Т42 или Т43. Е, верно ще трябва да добавиш още 50-ина лв. към твоите 400, но си заслужава !

Мда, не че Селерона нещо, но с Пентиум са страхотни машинки :)

С Пентиум на 1.5 Гхц и Радеон 9000 Уиндоус 7 х86 на такъв ThinkPad просто ..... лети :D

Не знам за 7, тогава още не беше излязъл, но имах такъв служебен - пушка. Е, малко грееше, но е много стабилна машина

Не знам за 7, тогава още не беше излязъл, но имах такъв служебен - пушка. Е, малко грееше, но е много стабилна машина

Тези, от това време ( вече като втора употреба) продължават да бачкат без грешка :D Няма засечки при тях, независимо от средата, в която работят. Дали някой техник ще го мъкне по покривите, или ще работят в автосервиз, целите потънали в прах и омазани с масло - няма значение ! Просто бачкат :speak:
  • Автор

Мерси за мненията , остава само търсенето на такъв екземпляр,защото нещо не откривам за тези пари (но няма да се откажа ),с пентиум има но резолюцията слиза на 1024x768 а и рамта на 512ддр ,за това май ще трябва да почакам и да не бързам с покупката (може и да намеря някой друг лев) .

Цъ, не и в този вариант :nono: Потърси си вариант с поне Pentium M процесор, а още по-добре с Core 2 Duo. Ако искаш наистина нещо добро, огледай се за дисплей с IPS матрица и резолюция 1400х1050. Примерно Т42 или Т43. Е, верно ще трябва да добавиш още 50-ина лв. към твоите 400, но си заслужава !

Aко сега и ми обясниш как аджеба ще сложиш на Сокет479 Core2Duo, равен нямаш...

Towa e IBM ThinkPad R51e и няма версия на същият модел с Core2Duo.

Лаптопчето е сносно, качеството на IBM винаги си тежи на мястото, но Celeron процесорите по принцип за прецакани, a и видеото е със споделена памет...

Ако беше с PentiumM и видео карта с отделна памет като ATI Mobility Radeon 7500/9000 щеше да е доста по-добре.

Относно лаптопче втора ръка-Виж в Crash Computers например.

П.П Аз ползвам IBM T30 с 2Ghz Pentium4... :)

П.П2 Интересно как моят IBM T30 още държи цени редом до IBM T42...

П.П3 IPS матриците може да са по-добри като цветова гама от TN матриците, но са по-бавни от тях.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Твоя е добър но бюджета ми е ограничен(за съжаление),този сайт го знам,но не мога да си избера,защото все нещо не ми харесва в тези до 400 лв ,просто можеби парите са ми малко а аз искам много за тях.Ако може някой от вас да ми препоръча точен модел от този сайт или от тук , ще съм му много благодарен .

Aко сега и ми обясниш как аджеба ще сложиш на Сокет479 Core2Duo, равен нямаш...

...................

П.П Аз ползвам IBM T30 с 2Ghz Pentium4... ;)

П.П2 Интересно как моят IBM T30 още държи цени редом до IBM T42...

П.П3 IPS матриците може да са по-добри като цветова гама от TN матриците, но са по-бавни от тях.

Става дума изобщо за ThinkPad, не конкретно за R51E :vacation7: Серията Т 6х е с Core 2 Duo !

А относно твоят Т 30 .......... на ЛС с удоволствие ще ти обясня причината да държи цени като Т 42 :clap: Тя ( причината) е безкрайно прозаична .

• Автор

Днес отново като прегледах лаптопите и пак избрах ,но да спомена че никога не съм се интересувал от лаптопи и не знам кои серии са сполочливи и конкретно за марки ... :P

HP Compaq nc8000

Матрица: 15", 1400x1050

Процесор: Intel Pentium M 1.50GHz

Видеокарта: ATI Radeon 9600/9700 128-bit

Оперативна памет: 512MB DDR

Оптично у-во: DVD

Екстри: SD Reader, COM, LPT

Тегло: 3.1кг.

Резултати от тестове:

3DMARK 01 - 9323т.

SuperPi 1M - 59,766s.

Цена 389 лв .

или този

HP Compaq nc6000

Матрица: 14", 1400х1050

Процесор: Intel Pentium M 1800MHz 2MB

Видеокарта: ATI Radeon 9600 64-bit

Оперативна памет: 768MB DDR

Оптично у-во: DVD-ROМ

Екстри: COM, LPT, Wireless 54Mbit, Bluetooth

Тегло: 2.250кг.

Отлична батерия

който е почти същия ,с малки разлики за 379 лв

Някой от тези ставали или остава конкретно да търся да е на IBM ,ако може някое мнение или предложение .. ?

Ако някой от екипа сметне ,че темата много се разширява нека вземе мерки :mad:

Матрица: 15", 1280х1024

Видеокарта: ATI Radeon XPress 200м

Процесор: Intel Celeron M 1.60GHz

С това видео забрави за flash клипчета. Иначе Celeron с ядро Banias не е спънат, 1:1 с пентиума е, но без speedstep (как яде батерията не е истина).

Няма такава резолюция, щом е "е" модел (бюджетен) е 1024х768, което е малко за 15"

Относно марката - IBM си струва всеки лев отгоре - материалите и изработката са много над другите, а клавиатурата и тъчпада са най-добрите в лаптоп, на мен клавиатурата ми е по-удобна и от десктопска.

Относно моделите - R серията се по-нисък клас, корпуса е изцяло пластмасов, при T много неща са метални, по здрави и защитени. T40-T42 имат масов проблем с отлепяне на видеото, който почти не се наблюдава при Т43 и изобщо го няма в R.

Бих ти препоръчал да дадеш още 40-50лв за R52 или T43 с Radeon x300 - това видео е достатъчно 720p HD, flash клипчета из нета и тн, докато Radeon 7500/9000 ще видят зор с флаша. Ако това не те бърка вариант е R51. Т40-42 не препоръчвам заради риска от отлепяне на видео, а Т30 не го споменавам заради процесора-калорифер...

Аз имам Т43 с Pentium M 2,13/2GB Ram/Ati x300 и ми е напълно достатъчен за 95% от нещата които правя. Windows 7 с Aero върви перфектно, не се усещя никакво забавяне от аерото.

Редактирано от Overdrive (преглед на промените)

• Автор

Ето какъв намерих ,

Т43 изглежда запазен . Въпроса ми е ще покрие ли изискванията ми ,ако съдя по вашите мнения ,видеото е добро ,процесора е Pentium ,което е по добре от celeron ....

Как ви се струва ... и имате ли няблюдения за фирмата,която го продава ?

Благодаря на всички ,които ми помагат !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.