Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Asus Eee PC - принсталиране

Featured Replies

Искам малко помощ за преинсталиране на Notebook от флашка. Никога не съм преинсталирала Windows. Проблема при мен е по-сериозен. Самият Notebook въобще не се включва смисъл само до изписването на Windows на чрен екран и до там. Искам да кача Windos XP на флашката която имам и да го зареда на Notebook-а, но неуспявам да направя нищо.Нямам място за CD - само чрез флащка може.Ако някой може да помогне с отделните стъпки ще съм много благодарна.

Искам малко помощ за преинсталиране на Notebook от флашка. Никога не съм преинсталирала Windows. Проблема при мен е по-сериозен. Самият Notebook въобще не се включва смисъл само до изписването на Windows на чрен екран и до там. Искам да кача Windos XP на флашката която имам и да го зареда на Notebook-а, но неуспявам да направя нищо.Нямам място за CD - само чрез флащка може.Ако някой може да помогне с отделните стъпки ще съм много благодарна.

А вие тази операция някога правили ли сте я? Ако сега ви е за първи път, то не си разваляйте компютърчето, а отидете да Ви го инсталират.Да не стане така, че съфорумниците да са ви виновни.Помислете все пак и тогава действайте.И накрая. Това, което се намира на флашката, проверено ли е че РАБОТИ на друг компютър? От поста ви се вижда, че нямате никакви познания и още повече, че ще ползвате флашка.Четейко отново поста Ви - просто се откажете и потърсете помощ от приятел или сервиз.Успех!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А флашката направена ли е бутваща с ОС? По-лесно ще ти е да си намериш едно външно USB оптично устройство и да го включиш в USB порта. Вллизаш в БИОС с F2 и нагласяш boot секцията две неща. Като първо бутващо устройство USB оптичното устройство. Сменяш режима на разпознаване на твърдия диск от SATA на другата опция (не я помня как я изписваха на тези модели). Накрая излизаш от БИОС като запаметиш промените. По принцип това става с F10, но на дадените модели не беше така. Чети менютата и търси EXIT. Следва рестартиране и би трябвало на екрана да се появи подканващ надпис да натиснеш някой клавиш за стартиране на инсталационния диск. Този надпис стои само 1-2 секунди и изчезва. Ако го изтървеш, рестартирай отново. П.П. Преди седмица по този начин преинсталирах ASUS 1001HA с ХР. П.П.2. Посети сайта на АСУС и намери и изтегли точните драйвери на твоя модел за ОС, която искаш. Има за ХР, Виста, 7, Мак и Линукс. Има и упътвания за работа с компютърчето включително и на български език. П.П.3. Фабрично тези модели имат скрит дял в твърдия диск от който може да се възстанови оригиналната ОС на лаптопчето. В упътването е обяснено много точно. Аз не направих така, понеже оригиналната ОС беше на италиански език, а целта беше да бъде на български.

П.П. Преди седмица по този начин преинсталирах ASUS 1001HA с ХР.

П.П.2. Посети сайта на АСУС и намери и изтегли точните драйвери на твоя модел за ОС, която искаш. Има за ХР, Виста, 7, Мак и Линукс. Има и упътвания за работа с компютърчето включително и на български език.

П.П.3. Фабрично тези модели имат скрит дял в твърдия диск от който може да се възстанови оригиналната ОС на лаптопчето. В упътването е обяснено много точно. Аз не направих така, понеже оригиналната ОС беше на италиански език, а целта беше да бъде на български.

Едно не мога да разбера ! Защо трябваше да обясняваш неща които не са верни при условие че не си хващал никога asus eeepc . За твое сведение имах доста такива и 700 и 900 901 1000 1001 и т.н

Та асус имат бут меню Еди това първо и не е в биос и второ поне моите нямаха рековери система d2d за разлика от acer . Имат рековери DVD и може да го ползваш само през външно USB такова.

Поста над твоя е обеснено какво трябва да се направи .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Иска се малко четене, малко компютърни познания и опит с инсталация на Windows изобщо... Не си писала с кой точно EEEPC си, но това няма голямо значение, принципа е същия.

Най-лесния начин, е с тулчето на ilko, WinSetupFromUSB, като ти препоръчвам 0.2.3 версия. За програмата можеш да прочетеш тук. Един много полезен линк - http://wiki.eeeuser.com/ - описани са и други методи на инсталация, както и много други полезни неща.

Ще дам още два линка, където много обстоятелствено е разисквано всичко, свързано с два от първите модели, но принципа на инсталация е същия:

ASUS EEE PC 4G /WHITE/ 7" 512MB

Asus EeePC 900

Asus EEE PC 1000H

Не е задължително, а изисква и малко повече познания, но ти препоръчвам да погледнеш и тази програмка - nLite. С nLite да изрежеш всичко излишно от инсталационното iso, както и да го оптимизираш за твоето eeePC и да си спестиш доста усилия в последствие, например, ако си с модел на eeePC, които е със SSD (моя е такъв) е добре да се направят някои оптимизации за работа със SSD.

Не се плаши,щом имаш желание да експериментираш,ето ти най-лесния и изпробван начин да си направиш флашката и да си инсталираш всякакъв Windows от ХР нагоре: http://komku.blogspot.com/2009/09/wintoflash-guide-install-windows-xp.html

Едно не мога да разбера ! Защо трябваше да обясняваш неща които не са верни при условие че не си хващал никога asus eeepc . За твое сведение имах доста такива и 700 и 900 901 1000 1001 и т.н

Та асус имат бут меню Еди това първо и не е в биос и второ поне моите нямаха рековери система d2d за разлика от acer . Имат рековери DVD и може да го ползваш само през външно USB такова.

Поста над твоя е обеснено какво трябва да се направи .

Няма да коментирам думите ти, само ще дам няколко линка да видиш дали съм държал такова нещо и дали има скрит дял за възстановяване!

Драйвери и ръководство (включително на български) от официалния сайт на АСУС

Ето го и самото лаптопче :biggrin:

Редактирано от еди (преглед на промените)

Няма да коментирам думите ти, само ще дам няколко линка да видиш дали съм държал такова нещо и дали има скрит дял за възстановяване!

Драйвери и ръководство (включително на български) от официалния сайт на АСУС

Ето го и самото лаптопче :rolleyes:

Наистина линковете са много убедителни ! Най вече ми показаха че знаеш за кои неттоп става дума.

Искам да ми дадеш линк къде от биос се настроива кое устроиство да е бутващо, това го прочетох от твоито ръководство . И второ къде въпросния asus eeepc които е бил на италиянски има система за възтановяване D2D и би ли пояснил с кои клавиш се влиза в този режим. Не ми замазваи положението с официални саитове в които нищо не се споменава за това което написа в първия си пост .

Наистина линковете са много убедителни ! Най вече ми показаха че знаеш за кои неттоп става дума.

Искам да ми дадеш линк къде от биос се настроива кое устроиство да е бутващо, това го прочетох от твоито ръководство . И второ къде въпросния asus eeepc които е бил на италиянски има система за възтановяване D2D и би ли пояснил с кои клавиш се влиза в този режим. Не ми замазваи положението с официални саитове в които нищо не се споменава за това което написа в първия си пост .

За да разбереш изтегли pdf файла и ще разбереш.

За влизане в БИОС F2, за възстановяване от твърдия диск F9.

Изтегли си ръководството и там си го пише много ясно с картинки, при това на български език.

Asus 10001HA - това е точния модел, и не ме занимавай с твоите простотии. Нещо което съм го проверил и направил преди седмица време, не спори с мен!

П.П.3. Фабрично тези модели имат скрит дял в твърдия диск от който може да се възстанови оригиналната ОС на лаптопчето. В упътването е обяснено много точно. Аз не направих така, понеже оригиналната ОС беше на италиански език, а целта беше да бъде на български.

Сега ще уточним някои неща .

Не мога да не призная че след 09.2009 asus eeepc са пуснали D2D рековери от хард диска ! Моите бяха закупени преди това и нямаха още тази екстра . Съжалявам за некомпетентноста ми относно последните им продукти от тази серия . Но тава не означава все пак "фабрично тези модели" защото моите нямаха а и всеки собственик на такъв преди тази дата ще ми потвърди думите.

Сега аз стоя зад думите си че ти никога не си хващал въпросния неттоп защото ако си инсталирвал каквото и да е през USB DVD или флашка щеше да знаеш че има бут меню от ESC и не се влиза в биос а ти прати потребителя да настроива устроиства в биост през F2 което говори че ти никога не си държал ееерс в ръцете си . Ето ти и бяло на черно потвърждение на думите ми

Публикувано изображение

Съжалявам за некомпетентноста ми относно последните им продукти от тази серия .

Приема се, всеки прави неволни грешки. Вярно е че беше с ESC, а не с F2.

Сега аз стоя зад думите си че ти никога не си хващал въпросния неттоп защото ако си инсталирвал каквото и да е през USB DVD или флашка щеше да знаеш че има бут меню от ESC и не се влиза в биос а ти прати потребителя да настроива устроиства в биост през F2 което говори че ти никога не си държал ееерс в ръцете си . Ето ти и бяло на черно потвърждение на думите ми

Публикувано изображение

Въпреки това не ставаш за гадател. Въпреки всичко аз преинсталирах тази машина (виждам за твой голям ужас).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.