Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам обяснение за Overclock.

Featured Replies

Здравейте, искам да ви попитам как да си clock-на RAM паметта Video картата [NVIDIA GeForce 8500 (512MB)] и Процесора [intel® Celeron® D CPU 3.33GHz]

Редактирано от Pelovski (преглед на промените)

Здравейте, искам да ви попитам как да си clock-на RAM паметта Video картата [NVIDIA GeForce 8500 (512MB)] и Процесора [intel® Celeron® D CPU 3.33GHz]

Здравей..струва ми се,че питането ти не е за тук.

Щом модераторите са направили,чак отделен раздел с Овърклок и РС Модинг значи е имало защо.

Сигурен съм,че там ще намериш отговора!

Редактирано от П.Костадинов (преглед на промените)

Здрасти!Без да ни дадеш пълна информация за хардуера , с който разполагаш включително с какво захранване си , охлаждане и температури , които достигат компонентите няма как да ти помогнем!Можем само да гадаем.Разгледай се все пак из този подраздел на форума , ще намериш полезна информация!Има търсачка използвай я!

Здрасти!Без да ни дадеш пълна информация за хардуера , с който разполагаш включително с какво захранване си , охлаждане и температури , които достигат компонентите няма как да ти помогнем!Можем само да гадаем.Разгледай се все пак из този подраздел на форума , ще намериш полезна информация!Има търсачка използвай я!

Някъде по нагоре има една тема за сини екрани и рестарти.Конфигурацията е със захранване NEOTech 350W за какъв оверклок говорим?

...Конфигурацията е със захранване NEOTech 350W за какъв оверклок говорим?

Абе то като гледам и другите компоненти... Просто няма смисъл.
  • Автор

Абе то като гледам и другите компоненти... Просто няма смисъл.

Аз искам да разбера за какво служи той (какви са рисковете, защо се прави, каква е процедурата и др.< Потърсих, но не намерих.. А и ако няма смисъл няма да правя.

Редактирано от Pelovski (преглед на промените)

Най-общо идеята е да увеличиш работните честоти на някои компоненти, като по този начин се увеличава производителността. Риск има, но който играе пИчели, който не играе не пИчели. Уж се скъсява живота на компонентите, но те така и така имат доста дълъг живот. Ако имаш добро охлаждане и не подаваш твърде високо напрежение - няма проблем. Още повече, че всички съвременни процесори имат топлинен диод и при висока температура системата се изключва. За твойта система смисъл няма, а с това захарнване играеш на риск печели, риск губи. Само, че ти производителност няма да спечелиш и ако захранването умре и понесе още компоненти...

Аз искам да разбера за какво служи той (какви са рисковете, защо се прави, каква е процедурата и др.< Потърсих, но не намерих.. А и ако няма смисъл няма да правя.

Смисъла е, когато искаш да пуснеш Рамта или процесора на по-висока честота, с цел повишаване на ефективността на компютъра. Другото е спорт - постигане на резултат, без практическо приложение и в домашни условия, завършва с изгорял компютър. При съвременните интелски конфигурации, тъй като шината, на която работят е 133, се налага клокване, за да се подкарат Рам паметите от 1866 MHz нагоре. Това е обикновено умерен клок, с практическа насоченост. В твоя случай опита ти би бил само един спорт, тъй като реален и осезаем прираст в производителност едва ли се получил.

Смисъла е, когато искаш да пуснеш Рамта или процесора на по-висока честота, с цел повишаване на ефективността на компютъра. Другото е спорт - постигане на резултат, без практическо приложение и в домашни условия, завършва с изгорял компютър. При съвременните интелски конфигурации, тъй като шината, на която работят е 133, се налага клокване, за да се подкарат Рам паметите от 1866 MHz нагоре. Това е обикновено умерен клок, с практическа насоченост. В твоя случай опита ти би бил само един спорт, тъй като реален и осезаем прираст в производителност едва ли се получил.

не съм съгласен с това твърдение!

на мен,овърклока ми спести много пари за ъпгрейдване на системата.

не вървеше купената игра от мен,вървеше на снимки,сменях драйвъри и пак не потръгна добре.

занесох го в магазин-сервиз за компютри.

отговора беше;процесора изостава,вземи си със 4-ри ядра.

10-ет дена съм чел теми за овърклок,за 15-минутки го направих.

сега играя и съм първи по обйства в сървърите.ако спадна пот 5-то място,значи е време за почистване от прах,после пак съм първи.

това е резолтат от овърклок.

След горното изказване се надявам темата да се превърне в "кой е най-пишман клокър в калдата". Крайно време е раздел хардуер да се раздвижи с една клюкарска тема. Хахахаха

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.