Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качество на картината на LCD

Featured Replies

Реших да си купя LSD телевизор и тръгнах по големите вериги магазини да избирам .Какво ми направи впечатление на всички телевизори в магазините са пуснати програми с HD резолюция картина- кристал, питам консултантите каква ще е картината ако го гледам с Булсатком понеже съм техен абонат показват ми един телевизор и ми казват ето такава ще е . Честно казано останах разочарован въобще не ми хареса картината , в сравнение с стария ми телевизорна него на него картината е много добра .И сега ако го купя само HD канали ли ще трябва да гледам ? Дайте някакво смислено обяснение ще съм благодарен .

Редактирано от capnemo
заглавието (преглед на промените)

Не знам как е при LSD телевизорите, с наркотици не се занимавам :) Но ако става въпрос за LCD телевизор с резолюция 1920х1080 пиксела - като му разпънеш на екрана телевизионен сигнал, който все още е 640х480 пиксела, какво очакваш да се види? Това, което си видял в магазина. Таха че - да, ако искаш добро качество, гледаш само HD канали, пускаш си BluRay филми, и т.н. И чакаш времето, когато цялата телевизия (ефирна, кабелна, сателитна) ще стане HD.

Гледам 32" LCD телевизор Samsung - full HD на цифрова телевизия (от Кейбълтел) през SCART кабел и резолюцията е прекрасна. За да използвам по-пълно възможностите на телевизора съм си купил и блурей плеър и го гледам с резолюция 1080р. Картината е невероятна.

Редактирано от TankoBG (преглед на промените)

nako, а с какъв диагонал е стария ти телевизор? Не мислиш ли, че след разпъването на по-голам екран няма как да не се влоши образа?

Освен това, сигурен ли си, че си гледал телевизорите в магазина от разстоянието, от което ще гледаш у вас? Защото много често ги гледам хората обикалят по щандовете, гледат ги от 1-2 метра и цъкат с език колко гадни били.

Освен това, имай предвид, че у вас картината ще е по-добра. Съмнявам се в магазина да са ти пуснали сигнал от Булсат. Обикновено имат някаква аналогова кабеларка, раклонена с калпави сплитери на безброй екрани. Това е много по-лошо от това, което ще получиш от Булсат или някоя цифрова кабелна телевизия.

Толкова ли нямаш някой приятел с подобен LCD телевизор и да видиш как реално се вижда на подобен диплсей.

Също така е добре да знаеш, че не всички телвизори показват еднакво. Разликите може да са огромни. Неслучайно има модели по 5 хил. лв и такива по 500.

nako, а с какъв диагонал е стария ти телевизор? Не мислиш ли, че след разпъването на по-голам екран няма как да не се влоши образа?

Освен това, сигурен ли си, че си гледал телевизорите в магазина от разстоянието, от което ще гледаш у вас? Защото много често ги гледам хората обикалят по щандовете, гледат ги от 1-2 метра и цъкат с език колко гадни били.

Освен това, имай предвид, че у вас картината ще е по-добра. Съмнявам се в магазина да са ти пуснали сигнал от Булсат. Обикновено имат някаква аналогова кабеларка, раклонена с калпави сплитери на безброй екрани. Това е много по-лошо от това, което ще получиш от Булсат или някоя цифрова кабелна телевизия.

Толкова ли нямаш някой приятел с подобен LCD телевизор и да видиш как реално се вижда на подобен диплсей.

Също така е добре да знаеш, че не всички телвизори показват еднакво. Разликите може да са огромни. Неслучайно има модели по 5 хил. лв и такива по 500.

Ето Ви го смисленното обяснение. Само че, още веднаж го прочетете ВНИМАТЕЛНО!

Гледам 32" LCD телевизор Samsung - full HD на цифрова телевизия (от Кейбълтел) през SCART кабел и резолюцията е прекрасна. За да използвам по-пълно възможностите на телевизора съм си купил и блурей плеър и го гледам с резолюция 1080р. Картината е невероятна.

Това е добре, но няма да можеш да направиш разлика от HD и Full HD на такъв монитор. Трябва поне 42 и нагоре. :cool:

Качеството на картината от Булсатком или който и да е друг оператор при който свързването към телевизора става със Scart, или друга връзка ОСВЕН hdmi ще бъде видимо по-лошо от мострите в магазина.Проста причино всички приемници на нашите BG доставчици с SD, а не HD , т.е. сигнала който вадят към телевизора е с резолюция по-малка от нативната, говорим за full hd TV. Може би първите които ще извадят такъв приемник са Булсатком, но в момента имат проблеми със софтуера.Другия вариянт е да си купиш такъв 300 лв.+ със модул за карта да си платиш само картата от благосклонен доставчик на тв и да гледаш ппрекрасна картина. Това според мен е най-важното за момента.Имам 37" Full HD Philips и стискам зъби да се появят вече hd приемници и в BG. Така че смисленото обяснение според мен е че ако беше в друга европейска държава нямаше да я имаш тази дилема.Купи си все пак какъвто тв се си харесал.HD сигнала ще дойде и тук,въпрос на време и конкуренция.

HD сигнал скоро няма да дойде тук. Под идване имам предвид български канали. Разлика при свързване между Scart и HDMI /при SD сигнал/ има, но не очаквай чудеса. Повечето хора не я виждат даже. Ако толкова иска да разкара аналоговата връзка, може да разкара Булсат и да мине на цифрова кабелна. Така ще приема сигнала цифрово направо в телевизора и ще разкара бъгавите външни приемници и ще работи само с едно дистанционно.

Ако човекът досега е гледал на що годе добър 100hz CRT телевизор, едва ли ще му хареса качеството на изображението, на който и да е LCD телевизор, особено в по-евтините класове до 2000 лв. Основен проблем за LCD- тата си остава правилното цветопредаване, все още изостават от качествените CRT телевизори и в комбинация с неподходящата резолюция нещата не изглеждат добре. Аз лично за себе си тествам телевизорите по следния начин- взимам си лаптопа като съм свалил по един филм или клип в различните формати от dvix до Blu-ray и преценявам лично за себе си кой модел ми допада най-много, разбира се както е споменал kennyb по- горе много е важно телевизорът да се гледа от нужното разстояние. Лично на мен ми допадат повече плазмените дисплеи в частност Pioneer Curo, които не се произвеждат вече, според мен моделът Pioneer Curo PDP-LX428XD слага в джоба си 99% от съвременните LCD-та, нищо че е модел от 2008 г., нищо че не е Full HD и тн. Моят съвет е ако имаш лаптоп да вземеш един DVD диск и да помолиш персонала да го свържат към телевизора или да помолиш да ти пуснат диска от някой от техните DVD плейъри, за да можеш да добиеш по- реална представа как би изглеждала цифрова телевизия с качествен сигнал.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Ако човекът досега е гледал на що годе добър 100hz CRT телевизор, едва ли ще му хареса качеството на изображението, на който и да е LCD телевизор, особено в по-евтините класове до 2000 лв. Основен проблем за LCD- тата си остава правилното цветопредаване, все още изостават от качествените CRT телевизори и в комбинация с неподходящата резолюция нещата не изглеждат добре. Аз лично за себе си тествам телевизорите по следния начин- взимам си лаптопа като съм свалил по един филм или клип в различните формати от dvix до Blu-ray и преценявам лично за себе си кой модел ми допада най-много, разбира се както е споменал kennyb по- горе много е важно телевизорът да се гледа от нужното разстояние. Лично на мен ми допадат повече плазмените дисплеи в частност Pioneer Curo, които не се произвеждат вече, според мен моделът Pioneer Curo PDP-LX428XD слага в джоба си 99% от съвременните LCD-та, нищо че е модел от 2008 г., нищо че не е Full HD и тн.

Моят съвет е ако имаш лаптоп да вземеш един DVD диск и да помолиш персонала да го свържат към телевизора или да помолиш да ти пуснат диска от някой от техните DVD плейъри, за да можеш да добиеш по- реална представа как би изглеждала цифрова телевизия с качествен сигнал.

Това ми звучи малко като невъзможно в БГ! Имам предвид да му включват DVD специално за него, та чак тогава да прецени. Но може и да греша.

Що да е невъзможно, аз лично когато продавах телевизори нямах нищо против. Всякакви прищявки на клиентите съм изпълнявал, все пак колкото повече продам, толкова по-висока заплата ще взема. Макар че в случая може да се получи обратният ефект- да го разубедя клиента като види как изглежда DVD-то след като преди това е гледал Blu-ray-я.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Да де, ама тия телевизионни програми 1920х1080 ще трябва първо някой да ги почне да ги произвежда, преди да можете да ги гледате, нали така ?

Защо трябва да разчиташ само на телевизия? Дори и в момента има толкова HD мат'риал, че и денонощно да гледаш няма да наваксаш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.