Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ъпдеити за XP SP3

Featured Replies

Здравеите,инсталирах си Windows XP SP3 и спрях ъпдеитите,та Ви питам от официалният саит кои ъпдеити да си изтегля. Освен това някои може ли да ми даде разяснения как се работи с програмата TFC.Стартирал съм я от десктопа но компа като че ли замръзва и повече от час нищо не се случва.Накрая с рестарт,иначе не мога да я спра.

Здравеите,инсталирах си Windows XP SP3 и спрях ъпдеитите,та Ви питам от официалният саит кои ъпдеити да си изтегля.

Освен това някои може ли да ми даде разяснения как се работи с програмата TFC.Стартирал съм я от десктопа но компа като че ли замръзва и повече от час нищо не се случва.Накрая с рестарт,иначе не мога да я спра.

От официалният сайт теглиш всичко без "Windows genuine..." !

Като си ги спрял, най-малкото, което ще е проблем да пуснеш windows media player. Ще ти изпише ,че не е валиден Windows-а. Всички ъпдейти са един вид подобрения, а и всеки месец има добавяне на Windows Malicious Software Removal Tool, който спасява в доста случаи системата от проблеми. Съветвам те да намериш начин за легализация на Windows-а, другия вариант е честа преинсталация.

• Автор

Като си ги спрял, най-малкото, което ще е проблем да пуснеш windows media player. Ще ти изпише ,че не е валиден Windows-а. Всички ъпдейти са един вид подобрения, а и всеки месец има добавяне на Windows Malicious Software Removal Tool, който спасява в доста случаи системата от проблеми. Съветвам те да намериш начин за легализация на Windows-а, другия вариант е честа преинсталация.

Ок,мога да го легализирам,но чета разни коментари за ъпдеитите и се обърквам.А знаеш ли нещо за програмката TFC temporary file cleaner

От тук се теглят всички ъпдейти, като при това имаш описание кой за какво е. Ето за 2010-та.

Ок,мога да го легализирам,но чета разни коментари за ъпдеитите и се обърквам.А знаеш ли нещо за програмката TFC temporary file cleaner

В какъв смисъл?! По принцип като чета за нея, върши работа за почистване на темп-а, куките и т.н. При пускане трябва всичко да е затворено и след това да се рестартира компютъра. Нямам директен опит, притесняваме обаче възможността да чисти доста дълбоко, това понякога води до проблеми. По-разумно е да си чистиш нещата с Уиндоуския Clean disk. От известно време не ползвам никакви програми-чистачи. Пораженията понякога са умопомрачаващи и системата спира работа. Разбира се всеки си носи кръста и сам решава. Понякога ме обхваща желание да пробвам много неща и за целта се въоръжавам с имидж на системния дял, след което при неуспешен край на опитите и експериментите, мога да възстановя системата бързо.
  • Автор

В какъв смисъл?! По принцип като чета за нея, върши работа за почистване на темп-а, куките и т.н. При пускане трябва всичко да е затворено и след това да се рестартира компютъра. Нямам директен опит, притесняваме обаче възможността да чисти доста дълбоко, това понякога води до проблеми. По-разумно е да си чистиш нещата с Уиндоуския Clean disk. От известно време не ползвам никакви програми-чистачи. Пораженията понякога са умопомрачаващи и системата спира работа. Разбира се всеки си носи кръста и сам решава. Понякога ме обхваща желание да пробвам много неща и за целта се въоръжавам с имидж на системния дял, след което при неуспешен край на опитите и експериментите, мога да възстановя системата бързо.

Ок благодаря ти.и аз ще си направя един имидж диск,с него маи е наи-добре.

Имам следният казус. Имам компютър, прясно преинсталиран, със Servis Pack 3, сканиран с какво ли не, чистичък, просещ за 80 ъпдейта на Уиндоус. Работи перфектно, непосредствено преди да го изключа се включват гореспоменатите ъпдейти (отделно си свали други преди това) и от там на сетне отказва да се стартира наново, дори под safe mod. Връщам на последното записано стабилно състояние което го оправя, но извода който си правя е, че ъпдейти на уйндоуса го прееб...ват. Защо така!?

ПП: Инсталационният диск е оригинален.

Имам следният казус. Имам компютър, прясно преинсталиран, със Servis Pack 3, сканиран с какво ли не, чистичък, просещ за 80 ъпдейта на Уиндоус. Работи перфектно, непосредствено преди да го изключа се включват гореспоменатите ъпдейти (отделно си свали други преди това) и от там на сетне отказва да се стартира наново, дори под safe mod. Връщам на последното записано стабилно състояние което го оправя, но извода който си правя е, че ъпдейти на уйндоуса го прееб...ват. Защо така!?

ПП: Инсталационният диск е оригинален.

Защото явно ъпдейтите не са инсталирани в подходящия ред, пропуснат е някой и т.н. все си мисля че от СП3 до сега са доста повече от 80

Значи, те се инсталираха в началото, показа ми ги в трея, но само като проценти, не ми даде да видя или избера кои (дал съм автоматично да ги свали, без да ме пита). При изключване на компютъра се стартираха тези 80 ъпдейта. Ако от MS не си знаят кои бъгове в кой ред да си оправят, кой знае?

Когато правя нова инсталация, на мой или чужд компютър, винаги вграждам (nLite) последните ъпдейти (от тук)и никога не е имало проблем по време на инсталирането или след това. Но... сигурно няма едно с едно еднакви PC-та като хардуер и софтуер сложен на тях. От дъна, процесори и видеокарти, та до най-разнообразната периферия, като принтери, скенери, тв тунери, bluetooth и т.н. След инсталацията не правя ъпдейти и забранявам проверка и всичко останало, свързано с тях, например подканяния за ъпдейти и т.н. Кой знае при теб кое предизвиква конфликта - драйвери или софтуер, или пък нещо трето. На твое място бих ги слагал на порции - първо критичните и т.н., за да можеш по някакъв начин да установиш кой предизвиква проблем.

Как да разбера кои са критичните? И проблем ли е изобщо да ги откажа, при положение, че видим проблем няма?

Как да разбера кои са критичните? И проблем ли е изобщо да ги откажа, при положение, че видим проблем няма?

правиш ъпдейта с internet explorer, не автоматично, там са маркирани и е по-лесно за ориентиране

Поясни, моля.   ПП: То с избор може и при опцията да ме уведоми без да сваля автоматично.

Поясни, моля.

ПП: То с избор може и при опцията да ме уведоми без да сваля автоматично.

Start->WIndows Update, отваря се (обикновено) Internet Explorer и страницата за ъдейт на Майкрософт, там са подредени в категории: критични, сигурност, хардуер и подобно

П.П. Или се стартира Internet Explorer, tools->WIndows Update

Start->WIndows Update, отваря се (обикновено) Internet Explorer и страницата за ъдейт на Майкрософт, там са подредени в категории: критични, сигурност, хардуер и подобно

П.П. Или се стартира  Internet Explorer, tools->WIndows Update

Първото го нямам; на второто място съм ходил. Веднъж свали само две неща, едното беше WGA, а вторият път пак две сякаш, като едното не можеше да го свали, колкото и да повтарям.

Първото го нямам; на второто място съм ходил. Веднъж свали само две неща, едното беше WGA, а вторият път пак две сякаш, като едното не можеше да го свали, колкото и да повтарям.

чистиш кеша на броузера, рестартираш го и пак

чистиш кеша на броузера, рестартираш го и пак

мерси

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.