Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аз, следователят

Featured Replies

Казвам се Пейо Пенков, звучи ти познато, така ли? Не, едва ли си чувал нещо за мене! Имената ни, в повечето случаи, остават в сянка, макар че нашата дейност е обществено значима. Така е и още как! Впрочем името ми беше спрягано на няколко пъти в пресата с нашумялата напоследък ювелирна акция на полицията със залавянето на наглите. Работих дълги години към икономическа полиция, а сега като следовател. Имам повече от 20 години стаж в МВР. През ръцете ми са минали какви ли не случай: убийства, кражби, далавери, измами, отвличания, педофилство и други. С какви ли не отрепки на обществото съм се сблъсквал през всичките тези години: мошеници, крадци, измамници, убийци, педофили и сутеньори и др. Дали познавам психологията на престъпника ли? О, да и още как! Познавам ги изтънко, зная и кътните им зъби. Това са безскрупулни хора, хора без съвест и милост. Те са жестоки, алчни и отмъстителни. Обществено опасни и тъмни личности са, личности не зачитащи законите, правата и нуждите на другите, Те са закоравели престъпници не познаващи морални норми и цената на човешкия живот. Лишени са от топлите човешки чувства, човечност и милосърдие. Казваш, че са отпадъка,боклука на обществото. О, нещо повече от това са! Бих ги нарекъл изроди и пак ще е малко! Тези хора нямат задръжки и угризения, те са жестоки, но и страхливи, изпитват панически страх, когато ножа опре до костта им. Не, не става въпрос за кокошкарите, неправилно си разбрал. Тях човек може да разбере и в известна степен да оправдае. Това са обикновено хора живеещи под чертата на бедността (екзистенц- минимума, както е прието да се казва), нуждата ги е принудила да пристъпят законите, тук вината е повече на обществото, отколкото на тях. Става въпрос за онези, които ограбиха държавата, натрупаха по нечестен път капиталите си и забогатяха за сметка на гладуващите 80% от народа хора. Онези, които чрез кражби, далавери, измами и престъпни схеми източиха държавата. Мислиш, че показните убийства и разните там взривявания са случайни, така ли?. Нищо подобно, те са дело на организираната престъпност, чрез тях се разчистват сметки и се разширяват сфери на влияние. Всяко убийство си има причина и поръчител и то е следствие на сложен и заплетен кръг от престъпни интереси. А, иначе тези чичковци, с черните очила и дебели портфейли, хич не са така смели и дръзки, когато им сложиш четала на врата. Тогава стават хрисими, невинни като божи кравички, ни лук яли, ни лук мирисали и ръсят сълзи за щяло и нещяло . Имаше един такъв, които през цялото време на следствието се правеше на улав, изпя ми целия репертоар на тримата велики тенори Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Лучано Павароти. Пееше от сутрин до вечер и не продума нищо за извършеното от него убийство. Не ти са ясни митническите далавери и как става ощетяването на държавата с милиони лева и как се извършва източването на ДДС? Ще се опитам, по възможност простичко, да ти обясня как става това. Разработени са различни схеми. В най- общи линии те са свързани с обмитяването на вносни стоки. Ето някои от тях: 1. Избягва се плащането на висок акциз , а от там и на ДДС, чрез обмитяването например на горивата, не като горива, а като органични разтворители с по нисък акциз (или без акциз), разликата в акцизите отива в джоба на вносителя, като печалба, на която не е платен ДДС, част от тази печалба отива за подкуп на съответните чиновници. 2. Обмитяване на стоки с фалшиви, подправени фактури или фактури с невярно съдържание (често се играе и с двойни такива). За пример нека да посочим превръщането на 3000 бройки внесена стока в 300 такива, чрез заличаване, посредством коректор, на последната нула. А 3000 долара се превръщат в 300 долара, чрез прибавянето на десетична запетая пред последната нула. Ха сега, пресметни, колко мито ще плати вносителя и каква ще е печалбата му и колко ДДС ще плати, като се абстрахираш от дадената сума за подкуп. 3. Далавери стават и при вноса на МПС, пак с фалшиви фактури и пренабити номера. 4. Ами далаверата с фалшивите бандероли за цигари и алкохол, печатани в Турция, с тях не ли се източва ДДС, не ли се удря по джоба на държавата и от там на данъкоплатеца? 5. Обмитяването на стоки с високи мита, като стоки с ниски такива не са рядко явление по нашите митници. А има стоки, които, поради това, че са предназначени за безмитните зони са без мито и те са прекрасна възможност за прекарване на не обмитена стока. Сега ти прецени каква е печалбата на тези чичковци, колко е загубила държавата от неплатен ДДС. 6. Друга възможност да се краде на митницата от държавата е свързана с нереалното отчитане на рандемана на внесените в страната ни материали за обработка и повторното им изнасяне извън граница. При 100 единици внесени материали при преработката им се допуска 10% брак и отпадък, оставалите 90 единици трябва да бъдат изнесени, но предприемчивият далавераджия, отчита не 10%, а 50% отпадък и той връща вместо 90 – 50 единици, които се облагат с данък, а с останалите 40 единици ( изключваме 10% отпадък) той търгува във вътрешния пазар без да е платил ДДС, тъй като се предполага, че отпадъка е унищожен, както е по закон, но подкупни чиновници има навсякъде. Горе – долу така се източва държавата и се краде ДДС, но не е само това, да не говорим за контрабандата на стоки, скриването на данъка, даването на невярна информация за направени разходи, печалби, сива икономика и т.н... Да разкажа нещо от своята практика ли, като следовател? Бих могъл да ти разкажа много неща, но ще се огранича само до два случая. Първият е свързан с измамите на едно жалко и дребно човече, инженерче по професия. Преди година – две инженерчето решило да забогатее по лесен начин, без труд, с малко повече акъл и късмет. Измислил хитра и доста остроумна схема, на която са се хванали много наивници, а уж учени хора. Кой не иска да добави нещо отгоре върху доходите си, нима ти не искаш? Знаел е човечето, че за тази и коя и да е друга далавера е необходима доста апетитна примамка, която да привлече по подобаващ начин жертвата. Капанът със сиренцето е бил заложен във сайта „ Помогни си сам”, собственост на инженерчето. И за да бъде по –убедително го оформил със знаменца на Европейският съюз и с обяснения, че средствата са отпуснати от ЕС и държавата. А сиренцето в капана са били обявите от името на различни клубове (като „Клуб на потребителя”, „ Клуб на предприемача” и др.) и институции с оферти за високо платена работа у нас и в чужбина, за набиране на участници в семинари и квалификации, само срещу 50 лева такса. Не стига това, но и се предлагало съответни преференции и поощрения за онези, които наберат повече кандидати за участие в семенарите, срещу 50 лв. такса. Така жертвите се превърнали в неволни съучастници в далаверата и зарибили свои близки, познати и приятели. Икономическата полиция беше влязла в дирите му и събираше информация и материали срещу него близо година време. Ужилените от измамникът жертви бяха стотици, събраната от него сума възлизаше на 2985 лева. Питаш ме, как се е държал на следствието тази гнида? Първоначално отричаше, но притиснат от фактите, доказателствата и очните ставки си призна всичко.Подписа следственият документ и се разплака като дете. - Късно е да плачеш сега- казвах му аз – как се чувстват ужилените от теб,а? Ако те оставя на тях ще те разкъсат жив! Вторият случай е свързан с изнасилването и убийството на една 80 годишна, самотна жена. Да, с изнасилването, правилно си чул. Възмутен си от дъното на душата, така ли? Аз също бях възмутен и ако зависеше от мен, бих изпразнил цел пълнител в главата му! Престъпникът беше една жалка и долна гадина с голяма ръбеста глава, с масивна като на свиня челюст и с миши очи, които ме гледаха тъпо и уплашено по време на разпита. Вмъкнал се в къщата й, разбил с ритник вратата и започнал да я изтезава, за да каже къде крие пенсията си и след като я намерил, изнасилил я и й разбил с бутилка главата, без да му мигне окото, без капчица съвест, почест и срам от възрастта й. После се оправдаваше, че бил пиян и не е съзнавал какво върши.Признал се за виновен и се разкайвал. Изпитвах отвращение от този човек и ми се повдигаше през цялото време на разпита. Закърнелият му мозък не можеше да схване сериозността на деянието му и за цената на човешкият живот.. Хей за такива изроди е необходимо смъртното наказание. Зная, животът е уникално нещо и никой не може насилствено да го отнема, така е, но на тези, които го отнемат, ненаказани ли ще останат?!!! Та, такава ми е работата, приятел, да разкривам престъпници, за да могат да си получат заслуженото възмездие. Иначе на какво ще заприлича страната ни, на вертеп, така ли? Бесен съм, когато те се измъкнат ненаказани, когато са убили, ограбели или претрепали някой и остават недосегаеми за законите, когато жертва стават невинни хора и деца, бесен съм! Нима ти не си? 20.04.2010 г.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.