Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аналогов/Цифров датчик за кутията на РС?

Featured Replies

Здравейте,зачудих се за едни датчици,които съм виждал по кутията на РС-то.

Аналогови и дигитални съм срещал,които измерват температура на отделните компоненти,отчитат също дата и час.

За съжаление нямам възможност да снимам въпросната кутия и немога да ви покажа за какво става въпрос.Та питането ми е дали знаете да се продават изобщо такива модули,пък аз ще си ги вградя.Доста ефектно и красиво става с подобно нещо на кутията.

Надявам се някой колега да знае за какво говоря :laughing5:

П.С. За нещо подобно говоря,навярно тези са заедно с кутията,но тайничко се надявам да се продават отделни модули..

Публикувано изображение

Редактирано от П.Костадинов (преглед на промените)

В декада в графа fan controllers има епизодично разни led датчици, но са супер скъпи. Иначе в графа modding има разни светещи джунджурии. В плешо има разни контролери, пак са скъпи, но е тоя лиан ли го имаше преди и в декада и изглежда супер :computer2:

В декада в графа fan controllers има епизодично разни led датчици, но са супер скъпи. Иначе в графа modding има разни светещи джунджурии. В плешо има разни контролери, пак са скъпи, но е тоя лиан ли го имаше преди и в декада и изглежда супер :help wanted3:

Няма ли да е по евтино да се купи една кутия с Лед панел?

DANDY, F4, w/o PSU, LCD panel, USB, black цена без ДДС $31.80

Публикувано изображение

За съжаление не мога да намеря свясна снимка.

Публикувано изображение

Това е DANDY, F2

Сетих се за http://www.dealextreme.com там има всякакви джаджи на съвсем достъпни цени.

Публикувано изображение

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15666

http://www.dealextreme.com/search.dx/search.PC%20Front%20Panel%20LCD%20Thermostat

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

Благодаря и на двамата!

Идеята ми беше да купя панел или нещо от сорта,което да вградя в моята кутия,но явно няма това,което търся.

Предните панели са различни за всяка кутия, доста трудно може да нацелиш някой съвместим с твоята кутия, който да има желаните екстри. По-скоро вариантите са ти точно да слагаш разни джаджи по местата на ЦД-РОМите, или на флопитата.

Купуваш си аналогови датчици за напрежение от кой да е магазин за електроника, монтираш си ги както ти харесва и ги закачаш към желаните напрежения. В пъти по-евтино излиза, а крайния резултат зависи само от теб, може и лампички да си сложиш.

Публикувано изображение

Едното много прилича на Cooler master Musketier II Двете странични май са за аудио ниво, а средното за вентилатор...

Тук има още такива джаджи :withballoon2:Ето и един фан контрролер на Scythe.

Красиви неща, но скъпички :withballoon2:

• Автор

Предните панели са различни за всяка кутия, доста трудно може да нацелиш някой съвместим с твоята кутия, който да има желаните екстри. По-скоро вариантите са ти точно да слагаш разни джаджи по местата на ЦД-РОМите, или на флопитата.

Купуваш си аналогови датчици за напрежение от кой да е магазин за електроника, монтираш си ги както ти харесва и ги закачаш към желаните напрежения. В пъти по-евтино излиза, а крайния резултат зависи само от теб, може и лампички да си сложиш.

Едното много прилича на Cooler master Musketier II Двете странични май са за аудио ниво, а средното за вентилатор...

Тук има още такива джаджи :)Ето и един фан контрролер на Scythe.

Красиви неща, но скъпички :(

До badsector-Точно това ми е мисълта-да запълня свободните места,които имам по кутията с нещо красиво било то и полезно : )

До go6o_kara-Много добра идея браво!!Още утре отивам до няколко магазина да видя какво предлагат.

До banshee79 супер,че си намерил точно тези от картинката,но както казваш са малко скъпички,но що пък не? :)

Свободните места по кутията ми са следните: / разполагам само с тази снимка на предният панел-прясно прясно боядисан :P /

Публикувано изображение

Също така би било хубаво,някой ако предложи друго,с което да запълня празните места(не са празни има капаци).

Бих се радвал на свежи идеи :)

Редактирано от П.Костадинов (преглед на промените)

Какво по-свежо от 7'' Touchscreen :yanim:Гледам го от доста време, уникално предложение :yanim: Не знам обаче с какви пари трябва да разполагам за да си позволя такава глезотийка... Иначе не знам какво е разположението вътре в кутията, но може да преместим хардовете на хладно и да се запълни двойната дупка за 5.25" с нещо такова не е много светещо но изглежда изчистено и стилно (поне на снимката :) ), като бонус ще изчисти пътя на въздушния поток от предната долна част към назад и нагоре, като вкарва и допълнително въздух :) Аз съм си харесал едно алуминиево на ЛианЛи, ще ми ходи много добре на панела :)

И като станат повече перки да се регулират с едно контролерче :) да запълни 3.5 инчовата дупка :) Осветленията променят цвета си в зависимост от напрежението което се подава към вентилаторите :)

• Автор

Какво по-свежо от 7'' Touchscreen :cool:Гледам го от доста време, уникално предложение :) Не знам обаче с какви пари трябва да разполагам за да си позволя такава глезотийка... Иначе не знам какво е разположението вътре в кутията, но може да преместим хардовете на хладно и да се запълни двойната дупка за 5.25" с нещо такова не е много светещо но изглежда изчистено и стилно (поне на снимката :) ), като бонус ще изчисти пътя на въздушния поток от предната долна част към назад и нагоре, като вкарва и допълнително въздух :) Аз съм си харесал едно алуминиево на ЛианЛи, ще ми ходи много добре на панела :)

И като станат повече перки да се регулират с едно контролерче :) да запълни 3.5 инчовата дупка :) Осветленията променят цвета си в зависимост от напрежението което се подава към вентилаторите :)

Много благодаря за идейките.Кутията за хард дискове много ми допадна а и не е много скъпа според мен.

И като я направя светеща идеално ще стане :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.