Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

настройка на рутер

Featured Replies

здравейте имам рутер TP-LINK WR542G,проблема ми е следният.знам че има опция с която мога да видя кой се е прикачил към моя интернет,но н есъм сигурен къде е това-мисля че е werlees statistic,искам да знам там ли се влиза з апроверка на прикачилите с екъм моя рутер и по какъв начин д аогранича влизанията,в смисъл знам нещо за mac-адрес но как става си нямам на идея.имам и парола на рутера,но н амного хора съм яказвал,а не искам да я сменям,а евентуално да огранича,някой,защото ми се струва че и филми се теглят защото интернета ми доста спадна от известно време-а ако ми предложите и програма за моментно засичане скороста на интернета ще съм ви благодарен :rolleyes::eek::mad:

Да, от "Wireless Statistics" проверяваш кой се е закачил, може и също и от "DHCP Clients List". Ограничаваш като вкараш MAC адреса на натрапника в "Wireless MAC Filtering" и направиш необходимите настройки.

• Автор

Да, от "Wireless Statistics" проверяваш кой се е закачил, може и също и от "DHCP Clients List". Ограничаваш като вкараш MAC адреса на натрапника в "Wireless MAC Filtering" и направиш необходимите настройки.

окей мерси,но ако може малко по подробно за филтрирането н аmac-адреса.защото аз опитах но гледам пак се променят пакетите на дадения адрес-и май бъркам нещо-за това ако може малко по подробноо
  • Автор

Там си пише всичко,от дясно, преведи си го и ще разбереш.

проблема е че не мога да го схвана добре,за това се обръшам към вас,ако може д ами го обясните по подробно-примерно натискаш това после това и т.н. мерси все пак :):lighter:

Първо това:

Публикувано изображение

После добавяш МАК адреса, някакво описание и му даваш "Disabled"

Публикувано изображение

Мисля , че така беше.

• Автор

Първо това:

Публикувано изображение

После добавяш МАК адреса, някакво описание и му даваш "Disabled"

Публикувано изображение

Мисля , че така беше.

БЛАГОДАРЯ много,да така е всичко стана.мерси-повече да им акато тебе :) :)

• 1 месец по-късно...

Ще ме извините, че ще доразвия темата. Аз съм със същия модел рутер и след преинсталация не мога, да се конектна вече към него защото не зная какжа е паролата за мрежата.Същата ми беше насроена от доставчика, а сега ми искат пари за нова настроийка!? Нямам достъп и до самия рутер през http://192.168.1.1 за които отново е нужна парола. Ще съм благодарен, ако някой помогне.

Ще ме извините, че ще доразвия темата.

Аз съм със същия модел рутер и след преинсталация не мога, да се конектна вече към него защото не зная какжа е паролата за мрежата.Същата ми беше насроена от доставчика, а сега ми искат пари за нова настроийка!? Нямам достъп и до самия рутер през http://192.168.1.1 за които отново е нужна парола. Ще съм благодарен, ако някой помогне.

Единственият, който може да Ви помогне, е Вашият интернет доставчик. Сигурно се сещате защо, нали?

Единственият, който може да Ви помогне, е Вашият интернет доставчик. Сигурно се сещате защо, нали?

договора ми е за ползване на рутер, тоест не ме филтрират!

Но, да ми искат допълнително заплащане за настройка е меко казано некоректно, за тожа и пива тук.

Моля, ако някои има инсталационния диск с драйжерите да пише, защото на сайта този номер TL-WR542G липсва има за http://www.tp-link.com/support/download.asp?a=1&m=TL-WR541G&h=V7 но не съм сигурен дали са същите.

Редактирано от ALEXONE™ (преглед на промените)

Но, да ми искат допълнително заплащане за настройка е меко казано некоректно, за тожа и пива тук.

Моля, ако някои има инсталационния диск с драйжерите да пише, защото на сайта този номер TL-WR542G липсва има за http://www.tp-link.c...=TL-WR541G&h=V7 но не съм сигурен дали са същите.

Погледни ТУК: http://www.bioticaindia.com/tl-wr542g.html

Моля, ако някои има инсталационния диск с драйжерите да пише, защото на сайта този номер TL-WR542G липсва има за http://www.tp-link.c...=TL-WR541G&h=V7 но не съм сигурен дали са същите.

ако рутера е техен е нормално да ти искат пари , ако е твой просто го ресетни !

ако рутера е техен е нормално да ти искат пари , ако е твой просто го ресетни !

Илиев!

Той и да го ресетне, нищо няма да направи. Има парола от доставчика. Как ще влезе в менюто за настройки от доставчика?

..." Нямам достъп и до самия рутер през http://192.168.1.1 за които отново е нужна парола."

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Илиев!

Той и да го ресетне, нищо няма да направи. Има парола от доставчика. Как ще влезе в менюто за настройки от доставчика?

..." Нямам достъп и до самия рутер през http://192.168.1.1 за които отново е нужна парола."

Той ще влезе настройките след ресет на рустера , но когато ще трябва да прави връзката с доставчика ще му трябва неговата парола и нея би трябвало да я дадат без проблем ! Поне затова не съм имал проблем и в Сф(Спийдинет) и Вд(Медианет) ! Дават винаги като кажа , че съм забравил паролата и проверят че съм аз :clap:

Рутера е мой не е от доставчика. lz4jw линка който си ми посочил е за платен доулоуд :biggrin: Яжно се налага, да исталирам софтура за рутера преди да го преборя :P Илиев ресетнах го няколко пъти без-резултатно :)

iliev72 както каза колегата  lz4jw не стават така нещата както си мислиш ти за да сложат рутер доставчиците и да не дават достъп до него има причина  (не ми се разправя за простата им идеология и ползата от нея че няма ми стигне деня) при ресетване на рутера или няма да ти се закачи РРРоЕ или VPN или статичното ИП  като голяма част от доставчиците за тази услуга имат такса моята препоръка към потърпевшите на такава услуга да помолят за активиране в рутера на UPnP и  DMZ  както и за индивидуална парола на безжичната мрежа (ако е налична такава на устройството)

Нищо не разбирам от мрежи и настройки, но с четене мога, да се справя стига да имам достъп до устройството. Да със статично айпи съм, ако това е от значение.

Нищо не разбирам от мрежи и настройки, но с четене мога, да се справя стига да имам достъп до устройството. Да със статично айпи съм, ако това е от значение.

Е ! Аз ти казах, че няма да можеш. С четене или без, с рестарт или не, доставчика си има своя парола.А това, че си го ресетнал 10 пъти, съвсем не те топли. И смяната на драйвери - също.Доставчикът е сложил предполагам на всеки клиент с рутер такава парола. А защо, ти се досети накрая.Както написа Илиев - да ги попиташ за паролата и те да ти я кажат, от това няма смисъл да я поставят. Или с две думи. От теб 10 лева, от 10 човека - 100 лева.Не ги защитавам/доставчика/ но при следващи настройки както при вас, имат право да искат заплащане ако изрично не е упоменато друго във вашият договор. Ако не ми вярваш, продължавай да си играеш и губиш време.Съвет! Отиди на място с рутера за да ти направят автоиматичен конект от доставчика.При следваща инсталация - няма да имаш проблем. Изразявам лично мнение. Всички искаме да ти помогнем.Постът над мен също ти е обяснил точно.

Ще ме извините, че ще доразвия темата.

Аз съм със същия модел рутер и след преинсталация не мога, да се конектна вече към него защото не зная какжа е паролата за мрежата.Същата ми беше насроена от доставчика, а сега ми искат пари за нова настроийка!? Нямам достъп и до самия рутер през http://192.168.1.1 за които отново е нужна парола. Ще съм благодарен, ако някой помогне.

Щом рутера е твой... Дай му един ресет, провери в уебата какъв ще му е адреса след ресета, може да е 192.168.0.1 и обикновено паролата е админ/админ за входа. Доставчикът е длъжен да ти даде параметрите за достъп до тяхната мрежа като адреси, днс-и, парола ако е ппое или каквото е там. Какви пари, какви пет лева, какъв салам от 3.60 :speak: Рутера можеш сам да го оправиш. Ако не знаеш - ресет и го закачаш към компа с кабел, настройките ти да са на ауто и след като напишеш айпиконфиг /ол ще си видиш адреса за вход в рутера. После е ясно как се настройва, предполагам. Това е достатъчно като инфо според мен ?

паролата за мрежата не ми е зададена от доставЧика а от мен самия преди години просто съм я забравил те ми обявиха "след като рутера е мой те нямали грижа".Благодаря все пак на всички взели участие по-темата.

Щом рутера е твой... Дай му един ресет, провери в уебата какъв ще му е адреса след ресета, може да е 192.168.0.1 и обикновено паролата е админ/админ за входа. Доставчикът е длъжен да ти даде параметрите за достъп до тяхната мрежа като адреси, днс-и, парола ако е ппое или каквото е там. Какви пари, какви пет лева, какъв салам от 3.60 :speak: Рутера можеш сам да го оправиш. Ако не знаеш - ресет и го закачаш към компа с кабел, настройките ти да са на ауто и след като напишеш айпиконфиг /ол ще си видиш адреса за вход в рутера. После е ясно как се настройва, предполагам. Това е достатъчно като инфо според мен ?

Довчера го ползвах като суйч но след ресета който му направих и тази функция загубих. Възможно ли е да са ми изгорили входа, както налравиха преди време с лЛАН картата на настолния? Повтарям, че ресет ми е правен вече, зная фабричните настрийки , че са юзър админ и пас админ пише ги на него. Само ведньж да се вържа друго не ми е нужно за момента.

...

ето малко документация:

http://tp-link.su/download.php?product_id=66

а относно Ресет-а вероятно не си изпълнил правилно процедурата по ресетване:

Use the Factory Default Reset button: With the router powered on, use a pin to press

and hold the Reset button(about 5 seconds) until the SYS LED becomes quick-flash

from slow-flash. And then release the button and wait the router to reboot to its factory

default settings.

относно настройките можеш да разгледаш рутера тук:

http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR542G/userRpm/index.htm

и да си помислиш кое как трябва да е :)

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.