Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран

Featured Replies

Добър ден драги съфорумци,имам един проблем.Излезе ми син екран,пц-то отиде на сервиз,уж го оправиха,проблема пак се появи,пак го занесох,преинсталираха го,проблема пак излезе.В интернет се зачетох,разбрах някой неща,но нищо не направих.Ще съм ви много благодарен,ако някой ми помогне.Прикачва снимки към тези сини екрани на смърта(впрочем излизат ми два различни с две грешки). Едната грешка: http://store.picbg.net/pubpic/2D/7E/2a869a74e01a2d7e.JPG Втората: http://store.picbg.net/pubpic/5C/FC/299caece19bb5cfc.JPG А тук търси някакъв файл: http://store.picbg.net/pubpic/82/B4/414784c7772182b4.JPG

Добър ден драги съфорумци,имам един проблем.Излезе ми син екран,пц-то отиде на сервиз,уж го оправиха,проблема пак се появи,пак го занесох,преинсталираха го,проблема пак излезе.В интернет се зачетох,разбрах някой неща,но нищо не направих.Ще съм ви много благодарен,ако някой ми помогне.Прикачва снимки към тези сини екрани на смърта(впрочем излизат ми два различни с две грешки).

Едната грешка: http://store.picbg.net/pubpic/2D/7E/2a869a74e01a2d7e.JPG

Втората: http://store.picbg.net/pubpic/5C/FC/299caece19bb5cfc.JPG

А тук търси някакъв файл: http://store.picbg.net/pubpic/82/B4/414784c7772182b4.JPG

0x70

Corrupted Sector.

A general hard disk drive problem was detected. You can run the "Erase Disk" utility. If a subsequent test

fails again, the drive is defective and should be replaced.

• Автор

0x70

Corrupted Sector.

A general hard disk drive problem was detected. You can run the "Erase Disk" utility. If a subsequent test

fails again, the drive is defective and should be replaced.

Извинявай,това 0x70 какво е ,моята грешка е 0x00000050,0x00000024

0x00000050: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

(Click to consult the online MSDN article.)

Requested data was not in memory. An invalid system memory address was referenced. Defective memory (including main memory, L2 RAM cache, video RAM) or incompatible software (including remote control and antivirus software) might cause this Stop message, as may other hardware problems (e.g., incorrect SCSI termination or a flawed PCI card). Use the General Troubleshooting of STOP Messages checklist above.

0x00000024: NTFS_FILE_SYSTEM

(Click to consult the online MSDN article.)

A problem occurred within NTFS.SYS, the driver file that allows the system to read and write to NTFS file system drives. There may be a physical problem with the disk, or an Interrupt Request Packet (IRP) may be corrupted. Other common causes include heavy hard drive fragmentation, heavy file I/O, problems with some types of drive-mirroring software, or some antivirus software. I suggest running ChkDsk or ScanDisk as a first step; then disable all file system filters such as virus scanners, firewall software, or backup utilities. Check the file properties of NTFS.SYS to ensure it matches the current OS or SP version. Update all disk, tape backup, CD-ROM, or removable device drivers to the most current versions.

Ако не те затруднява направи му една преинсталация с формат на C-то

Я пусни сам да провери за лоши сектори - CHKDSK /f - от конзолата - като та пита искаш ли да стане следващия път като рестартираш - y - удряш един рестарт и чакаш да свърши.

Вероятно колегата е имал предвид проблем с Харда, т.е. павредена файлова система и се налага формат на партишъна. Това е относно 0x00000024.
Всички тези грешки са доста разнородни и пораждат желание за тотално разглобяване на системата, основно почистване, преглеждане за проблеми по компонентите, обратно монтиране /едно по едно, с контролен пуск за проблем/ и т.н.
  • Автор

Явно ще трябва да се носи на сервиз(аз няма да мога да се справя),но на някой друг,тези в jar computers дали са добри,защото има едни които не знаят какво правят.. :)

Явно ще трябва да се носи на сервиз(аз няма да мога да се справя),но на някой друг,тези в jar computers дали са добри,защото има едни които не знаят какво правят.. :)

По характер, може би!? Не ходи там! В сервиз на голяма фирма едва ли ще ти чистят компютъра или ще си играят да тестват компоненти. По-добре в по-малка фирма, там са по-съвестни. Мога да ти препоръчам "Secondparts" на ул."Борово", до бул. "България". http://www.secondparts.com/

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Ти не можеш ли да си го преинсталираш?

Ти не можеш ли да си го преинсталираш?

Няма да стане с преинсталация на Windows.Както каза колегата pataran, трябва да се направи профилактика на компютъра. Ако urgent не може сама или не рабира трябва да отиде на сервиз. Хубаво е да има познати там!

Няма да стане с преинсталация на Windows.Както каза колегата pataran, трябва да се направи профилактика на компютъра. Ако urgent не може сама или не рабира трябва да отиде на сервиз. Хубаво е да има познати там!

Сините екрани не са сигнал за профилактика, а за дефектна или повредена част(в повечето случаи), понеже имам големи съмнения за проблемен HDD и е доста дълго да обяснявам как може да си го оправи(и половина грешки са от прецаканият вече WIN) най-лесния метод е да преинсталира и ако продължат проблемите тогава да се насочва към смяна на компоненти и сервизни услуги.

По принцип не мога да преинсталирам,но днес сме петък,той беше преинсталиран в сряда!

пусни тест на HDD - DFT 4.16 (hddguru.com), повечето грешки навеждат към проблем с диска, може да се използва и HDD Regenerator

пусни тест на HDD - DFT 4.16 (hddguru.com), повечето грешки навеждат към проблем с диска, може да се използва и HDD Regenerator

Който HDD Regenerator, който ти "замазва" очите, че е направил нещо ли?

Физически повреден харддиск не може да бъде поправен софтуерно. Лошите му сектори просто могат да бъдат изолирани, като се надяваш да не изникнат нови.

А понякога те се увеличават лавинообразно и харддискът не става за нищо.

Иначе софтуер за диагностика на HDD-това са MHDD и Victoria.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.