Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с преинсталация на windows XP

Featured Replies

Проблема ми е следния, имам си боот диск и код и се опитвам да си преинсталирам windows-а обаче по време на инсталирането трябва да натисна F6 там за някъкви драивъри и да са от флопи обаче съм с лаптоп toshiba satellite L40 и показва че нямам флопи и инсталацията спира, ако пък не натисна F6 пак не става нищо и спира инсталацията, какво да правя??? извинявам се ако вече има такава тема,прочетох из целия нет и не намерих как да се справя с този проблем.

Проблема ми е следния, имам си боот диск и код и се опитвам да си преинсталирам windows-а обаче по време на инсталирането трябва да натисна F6 там за някъкви драивъри и да са от флопи обаче съм с лаптоп toshiba satellite L40 и показва че нямам флопи и инсталацията спира, ако пък не натисна F6 пак не става нищо и спира инсталацията, какво да правя???

извинявам се ако вече има такава тема,прочетох из целия нет и не намерих как да се справя с този проблем.

Иска ти SATA драйвъри, а вероятно си опитваш да си качиш ХР. Потърси в БИОС-а дали няма IDE mode или нещо подобно, зада не ти иска драйвъри. Другия вариант е да си търсиш Windows с вградени такива.
  • Автор

А някои знае ли от къде да си изтегля такъв windows

В този форум няма да получиш подобна информация. А и не ти трябва, единствено трябва да влезеш в БИОС и да натиснеш - 'compatability' mode for the HDD ? Погледни си ръководството и действай ?

1.Изтегляш си Windows XP и с програмата Nlite си вграждаш драйверите са SATA диска.Инсталацията ще мине без проблеми.

Варианта с Флопи(даже и с USB флопи) не се получава.

2. Има и Windows XP с вградени SATA драйвери.Просто трябва да потърсиш.

• Автор

1.Изтегляш си Windows XP и с програмата Nlite си вграждаш драйверите са SATA диска.Инсталацията ще мине без проблеми.

Варианта с Флопи(даже и с USB флопи) не се получава.

2. Има и Windows XP с вградени SATA драйвери.Просто трябва да потърсиш.

Стана, изтеглих си въпросната програма и с нея вкарах SATA драйвърите и се получи, с тая програмка беше лесно, мъчното беше да намеря Windows XP който да върви.

Ако на някой му трябва хубав Windows XP ето линк...

цъкни тук

А, ако на някой с лаптоп Toshiba Satellite L40-17Q му трябва Windows XP за преинсталация със SATA драйвърите да пише, ше му го пратя направо да го запише на диск и готово, имам и всички драйвъри за тоя лаптоп, ако някой се нуждае от помощ да пише.

Редактирано от capnemo
2.10 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Стана, изтеглих си въпросната програма и с нея вкарах SATA драйвърите и се получи, с тая програмка беше лесно, мъчното беше да намеря Windows XP който да върви.

Ако на някой му трябва хубав Windows XP ето линк...

цъкни тук

А, ако на някой с лаптоп Toshiba Satellite L40-17Q му трябва Windows XP за преинсталация със SATA драйвърите да пише, ше му го пратя направо да го запише на диск и готово, имам и всички драйвъри за тоя лаптоп, ако някой се нуждае от помощ да пише.

Аз съм с Toshiba NB100 и U314. Опитвам се да преинсталирам NB100, но явно копието на Windows XP няма тези драйвъри / не ми разпознава HDD/. Харда е Hitachi нещо си, за който намерих някакъв драйвър, който иска да се инсталира. С тази програмка ще мога ли да го мушна в инсталационното копие или ми трябва друг файл? От сайта на toshiba не ми предложиха подобен драйвър за този модел.

От сайта на toshiba не ми предложиха подобен драйвър за този модел.

Не е вярно, защо драскате такива глупости, всичко си има на сайта им стига да си малко от малко в час - цък :clap:

Не е вярно, защо драскате такива глупости, всичко си има на сайта им стига да си малко от малко в час - цък :baby:

Съжалявам за "драсканиците", но мислех, че от Тошиба ще представят информацията с по-лесни заглавия, например: HDD driver или нещо подобно. Все пак не можем всички да разбираме по-много от всичко :baby:. Благодаря за бързия отговор, надявам се да се справя след интегрирането на драйвъра.

но мислех, че от Тошиба ще представят информацията с по-лесни заглавия, например: HDD driver или нещо подобно.

Всъщност от Интел са го измислили - т.н. сторидж мениджър. Има безброй теми за инсталиране на различни ОС но никой не си дава труда да поразгледа форумите и очаква да бъде специално обслужен. Както и да е, моля да бъда извинен за спама.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.