Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

преоразмеряване на дял

Featured Replies

Мога ли да увелича системния дял -С ,за сметка на другия -Д, без загуба на данни от Д ? Спрял съм се на EASEUS Partition Master и Acronis Disk Director 11 Home.В момента съм с ХР . Някой може ли да даде мнение, предварително благодаря.

Редактирано от getzov (преглед на промените)

Загубата на данни неможе да се избегне!

Дяловете най-добре се разделят още при преинсталацията,където се посочва-кой колко да бъде!

Най-добре прехвърлете нужната информация някъде и преинсталирайте и наместете големината на дяловете по избор.

Петър (най-вероятно ) Костадинов , в грешка си :) . Може да се избегне , ама е малко сложна операция , ако на пример си имаш 40 гб свободни в Д просто си даваш 20 на Ц .

Каква загуба на данни, няма такова нещо... И не е сложна операцията, много е проста дори, но крие малък риск нещо да объркаш, тъй че, правило е, ако имаш нещо наистина важно като информация, да му направиш едно копие на друго място за всеки случай. Аз лично го правя с Acronis Disk Director и бутваща флашка.

• Автор

Каква загуба на данни, няма такова нещо... И не е сложна операцията, много е проста дори, но крие малък риск нещо да объркаш, тъй че, правило е, ако имаш нещо наистина важно като информация, да му направиш едно копие на друго място за всеки случай. Аз лично го правя с Acronis Disk Director и бутваща флашка.

и аз съм се спрял на тази програма, но може ли да ми опишете процедурата ?

Не трябва ли първо да намаля дял Д, за да има откъде да взема за дял С

първо направи имидж на дяла и бекъп на всички данни (абсолютно всички!!!) и тогава мисли как ще режеш и лепиш лично мен paragon ми е по-предпочитан: правен е като за 3-годишни - всеки го разбира

първо направи имидж на дяла и бекъп на всички данни (абсолютно всички!!!) и тогава мисли как ще режеш и лепиш

лично мен paragon ми е по-предпочитан: правен е като за 3-годишни - всеки го разбира

Освен това е много стабилен и сигурен

Дяловете най-добре се разделят още при преинсталацията,където се посочва-кой колко да бъде!

Най-добре прехвърлете нужната информация някъде и преинсталирайте и наместете големината на дяловете по избор.

Напълно подкрепям.

Освен това е много стабилен и сигурен

Аз пък заставам на 100% зад Acronis Disk Director.

A за Paragon...Oще помня как ми омаза ext3 дял при операция с него...

Вярно, Acronis не поддържа ext3 или поне версията, която аз ползвам от диск не поддържа, но до този момент съм нямал абсолютно никакви проблеми и програмата си е вършела перфектно работата.

Задължително е да дефрагментираш дяловете, преди да прибягваш до манипулации с тях.

Ако не дефрагментираш е възможна загуба на информация и т.н

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз пък заставам на 100% зад Acronis Disk Director.

A за Paragon...Oще помня как ми омаза ext3 дял при операция с него...

Вярно, Acronis не поддържа ext3 или поне версията, която аз ползвам от диск не поддържа, но до този момент съм нямал абсолютно никакви проблеми и програмата си е вършела перфектно работата.

Задължително е да дефрагментираш дяловете, преди да прибягваш до манипулации с тях.

Ако не дефрагментираш е възможна загуба на информация и т.н

Професионалната версия на Парагон с живия диск е невероятно стабилна, което при мен се доказва от стотици операции по реарангиране на дискови простанства в най-различни конфигурации

Професионалната версия на Парагон с живия диск е невероятно стабилна, което при мен се доказва от стотици операции по реарангиране на дискови простанства в най-различни конфигурации

А при мен Acronis Disk Director се е доказал като невероятно стабилна програма, което при мен се доказва от стотици операции по манипулиране с дискови дялове и пространства.

Занимавам се професионално с компютри.

Имам едно на ум, че вие сте се занимавали доста повече, но...

Paragon ми омаза преди време един ext3 дял и не мога да го забравя.

Бях загубил информация, която ми се налага да възстановявам от резерни копия.

От тогава нямам доверие на този софтуер и гледам да го избягвам на всяка цена.

Paragon Partition Manager и преди този случай ми е правил силно отрицателно впечатление.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

доколкото разбрах ще трябва да дефрагментирам дяловете (ако има значение ползвам Ultimate defrag) и да действам, спрях се на Acronis Disk Director Home. Благодаря на всички !

Най-сигурният вариант за успешно оразмеряване на диска е архивиране на всичката информация, която е важна и следващо изтриване на дяловете. После се създават наново с желаните размери и разбира се форматиране. При този метод грешка и загуба на информация не може да има. Всичко останало (с помощта на други подобни програми) не е напълно сигурно, че нещата се завършат успешно. При ползване на подобни програми си поемате и съответно риска от най-вече загуба на данни и омазване на таблицата на целия твърд диск!

• Автор

А как се изтриват дяловете , с инсталационен диск ли ?

А как се изтриват дяловете , с инсталационен диск ли ?

Кой говори нещо за триене? Съветвам те да отсееш информацията, която ти се поднася... Елементарни знания по английски се подразбират, когато се говори за подобни програми, а самите програми имат достатъчно подсказки и помощ. Няма нищо сложно или опасно, просто го направи (архивирай си важните файлове преди това). Няма нужда да питаш повече, не е като да те оперират от нещо.

... изтриване на дяловете. После се създават наново с желаните размери и разбира се форматиране. При този метод грешка и загуба на информация не може да има. ...

;):):wors:

Редактирано от djagi (преглед на промените)

djagi не ми вади думите от контекста. Ако ще цитираш - цитирай целия текст, за да не се разбира погрешно!

• Автор

Успях с Acronis Disk Director 11 Home да преоразмеря без абсолютно никаква загуба. Откъснах от Д 20ГБ ,преместих го на графиката между С и Д ,и увеличих С с 20 ГБ(манипулирах с плъзгачите). Преди всичко това ДЕФРАГМЕНТИРАХ 2 пъти двата дяла.Приятно съм изненадан от Акронис !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.